Witam, zakładam taki wątek bo wszystkie o oprogramowaniu, flash'ach etc. Czy nikt z Was nie ma problemów z rozmowami przez ten telefon?
Krótkie tło: mam tel niebrandowany, froyo 2.2.1, operator PLAY czyli wiadomo większość to roaming na plusie. Jak jestem w mieście(Wrocław) to nie ma problemu. Jednak jak jadę za miasto to się zaczyna ..... tel cały czas pomimo ręcznego wyboru sieci (na PLUS'a) próbuje utrzymać sieć PLAY. Dziwne bo jak w i780 wybrałem ręcznie sieć to pamiętał ustawienie. Tu non stop ustawienie się zmienia i nie wiem od czego to zależy. Np. w tej chwili sprawdziłem i mam Roaming na PLUS'ie ( w zasadzie tak go ustawiłem wczoraj i jest ok) pomimo ze siedzę w centrum Wroca. Często się zdarza, że wejdę do budynku gdzie (być może ) PLUS ma słaby zasięg - tel przełącza sięna coś i ... po połączeniu bo play nie załapie. Czasem pomimo sygnału na maxa jest komunikat - brak sieci danych, połączenie nie możliwe

- po co mi dane do wykonania rozmowy. Ogólnie to mnie bardzo wkurza! Telefon robi wszystko, tylko nie dzwoni jak należy!
Czy ktoś w Was drodzy forumowicze ma podobne przypadki (przerywanie połączeń, źle działający roaming i problemy z wyborem ręcznym sieci)?