Witam,
Zacznę od wyjaśnienia: Samsung Galaxy S I9000 jest moim pierwszym telefonem z androidem. Nie miałem wcześniej do czynienia z telefonami na tym systemie i nic o nim nie wiem, no poza tym, że jest dobry

Mam parę pytań i byłbym wdzięczny za konkretne odpowiedzi. Wiem, że opcja szukaj nie boli ale zanim przebrnąłbym przez całą masę chłamu oraz postów w których nikt nie pisze oczywistych (dla osób znających system) rzeczy, a które są podstawą, szlag by mnie trafił.
Zacznę od tego co mam:
I9000 (telefon z edycji PLUS GSM)
Wersja oprogramowania układowego: 2.3.6
Numer wersji: GINGERBREAD.XWJVX
Co chciałbym się dowiedzieć:
1. Jaka wersja androida jest najnowsza/najlepsza dla tego telefonu-chodzi mi o stabilne i szybkie działanie.
2. Czy po zmianie wersji pozbędę się tych "uszczęśliwiaczy" wgranych przez operatora?
3. Czy ktoś może napisać dla mnie instrukcję w wersji dla początkujących, jak wgrać i gdzie znaleźć nowszą wersję systemu oraz co po kolei robić aby po zakończeniu całego eksperymentu wszystko działało?
Szukałem odpowiedzi na własną rękę po necie, ale niestety ciężko było mi odfiltrować rzeczy ważne od bełkotu, dlatego proszę Was o pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam
p.s.
Ewentualnie proszę powiedzieć jak pozbyć się tych wszystkich głupot wgranych przez operatora bez zmieniania systemu.