Niedokończona zmiana oprogramowania źródłowego na froyo

• 10 Odpowiedzi
  • 2411 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam wszystkich
Zwracam się do was z następującą prośbą o pomoc.Postanowiłem samemu zrobić aktualizację mojego GALAXY S do ANDROID 2.2.1 froyo gdyż nie doczekałem się na oficjalny ROM.Robiłem wszystko krok po kroku według opisu z "CHIP"podaję link:

http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2010/12/samsung-galaxy-s-jeszcze-szybszy-instalacja-androida-2-2.1

wszystko mi poszło dobrze do chwili gdzie należy skopiować pliki na wewnętrzną kartę pamięci :ClockworkMod Recovery (1,7 MB) i Darky's v5.5 Gingerbread Edition (177 MB).
,tutaj zaczynają się schody gdyż telefon można odpalić tylko w trybie DOWNLOAD MODE lub RECOVERY MODE a wtych trybach niestety komputer nie widzi mojego GALAXY jako dysk wymienny aby była możliwośc przekopiowania docelowego romu.Dodam że kopiowałem te pliki na kartę zewnętrzną ale niestety po włożeniu nie widzi jej w trybie RECOVERY MODE po włożeniu oczywiście do telefonu.dodam jeszcze że mój galaxy obecnie jeszcze nie umarł lecz jest w smierci klinicznej gdyż po odpaleniu ładuje się pierwsze logo samsunga gra muzyczka tylko nie ładuje systemu a pozostają podświetlone dwa funkcyjne skrajne klawisze a po naciśnięciu lewego GALAXY lekko wibruje.Moja prośba o pomoc jest następująca:jak dostać się na wewnętrzną pamięć aby skopiować te pliki dodam jeszcze że laptop widzi mojego GALAXY jako dwa dyski D i E ale niestety po próbie wejścia w nie wybija komunikat włóż  dysk do stacji a we włściwościach widać tylko wszystko w zerach pojemność,wolne miejsce,zajęte miejsce.
Z góry dziekuję za pomoc

Pobieramy ClockworkMod Recovery (1,7 MB) i kopiujemy go do wewnętrznej pamięci telefonu (wbudowaną, a nie zewnętrzną!).
Pobieramy ROM – Darky's v5.5 Gingerbread Edition (177 MB). Kopiujemy go na wewnętrzną pamięć telefonu – bez rozpakowywania

Zobacz więcej: http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2010/12/samsung-galaxy-s-jeszcze-szybszy-instalacja-androida-2-2.1#ixzz1D8CwDkwZ
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 18:59:00 wysłana przez Piotrekrob »

*

Offline specjals

• 458
  • Pocket-Fallout-Lover
    • StrefaUIQ
  • Sprzęt: MotoA925, note 2, HTC Flyer, Note 4 +gear2.0
Odp: NIEDOKOŃCZONA ZMIANA OPROGRAMOWANIA ŻRÓDŁOWEGO NA FROYO
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 06, 2011, 08:21:07 »
problem podobny do mojego z tego co widzę

http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-%28gt-i9000%29/problem-z-bootem/

u mnie było to spowodowane pewnie zła wersją tego lockscreena który podczas wgrywania wyłożył system... sorry za offtop, ale jak coś rozpracuję to Ci powiem co i jak

edit:
spróbuj przeinstaowac sterowniki, zrestartowac kompa, wgrac ponownie i odinem go w trybie DL :)
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 09:15:12 wysłana przez specjals »
my UIQ Moto A925 - for eva' with me! StrefaUIQ r.i.p.

Odp: Niedokończona zmiana oprogramowania źródłowego na froyo
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 06, 2011, 14:47:26 »
Witam ponownie
Wracając do poprzedniego mojego postu bardzo proszę o pomoc i odpowiedź na następujące pytania:
1. Jak przekopiować potrzebne dwa pliki na wewnętrzną kartę pamięci skoro na telefonie nie ma już poprzedniej wersji oprogramowania,a telefon daje się odpalić tylko w DOWNLOAD MODE I RECOVERY MODE,dodam że tylko w RECOVERY MODE system kompa widzi galaxego jako dwa wymienne dyski lecz nie ma możliwości kopiowania na nie bo wywala komunikat (włóż dysk do stacji dysków).
2. Może należało skopiować te dwa pliki w tym docelowy rom FROYO przed pierwszym odpaleniem ODINA  V 1.30 czy wówczas i tak by zostały wykasowane.
3. A może kopiowania dokonuje się poprzez ODINA V 1.30 gdyż są tam jakieś pola do wyboru np: PIT i na dole DUMP

Bardzo dziękuję za pomoc bo narazie mój galaxy jest w śmierci klinicznej bo tylko animacja startowa się ładuje z muzyczką.
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 19:00:55 wysłana przez Piotrekrob »

*

Offline specjals

• 458
  • Pocket-Fallout-Lover
    • StrefaUIQ
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 06, 2011, 15:41:15 »
jak najbardziej te pliki trzeba bylo wrzucic przed zaczęciem procesu. tak robilem,

katuj od początku

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 06, 2011, 16:14:58 »
Piotrekrob Na przyszłość. Nie pisz na forach tytułów wielkimi literami. Oznacza to krzyk, a nikt nie lubi jak na niego krzyczeć - popraw to.  :police:

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 06, 2011, 19:07:02 »
Co miałeś na myśli specjals mówiąc katuj od początku,domyślam się aby zacząć wszystko od nowa tylko jak mam powrócić do orangowskiego romu,albo czy jest jakiś sposób aby skopiować te pliki w tym stanie.
Dzięki za odpowiedź

*

Offline sardor

• 507
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 06, 2011, 20:19:21 »
Wysyłam Ci wiadomość na PW

*

Offline specjals

• 458
  • Pocket-Fallout-Lover
    • StrefaUIQ
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 06, 2011, 22:11:57 »
Co miałeś na myśli specjals mówiąc katuj od początku,domyślam się aby zacząć wszystko od nowa tylko jak mam powrócić do orangowskiego romu,albo czy jest jakiś sposób aby skopiować te pliki w tym stanie.
Dzięki za odpowiedź

myślałem o próbie podłączenia sgsa do innego portu usb, przeinstalowanie driverów i próbie flasha odinem raz jeszcze jakiegoś romu

edit:
i dokładnie to u mnie zadzialalo :)
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2011, 23:22:06 wysłana przez specjals »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 08, 2011, 10:47:10 »
Froyo np. od Ery wgraj Odinem, nastepnie wrzuc Odinem speedmod kernel, sciagnij rom darky'ego ale najnowszy i wrzuc do glownego katalogu pamieci wbudowanej, sciagnij aplikacje darky configurator i odpal ja na samsungu (jeszcze przed wgraniem romy darky'ego!) pokonfiguruj wszystko, nastepnie wejdz w recovery i wybierz instalacje z pliku .zip i by wskazac plik .zip, wskaz pliczek z romem darky'ego. Gotowe, teraz tylko pokonfigurowac wszystko(polecam Ci w konfiguratorze darkyego wybranie speedmoda, wowczas po instalacji romu bedziesz go mial zamiast voodoo, ktore potrafi sie "zapowietrzyc" po jakims czasie) czyli lagfixa, tweaki itd.

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 11, 2011, 21:45:32 »
Witam Ponownie
Jestem po przeinstalowaniu Romu na darky 5.5 i jeszcze raz publiczne dziękuję dla użytkownika sardor za wyprowadzenie mojego SGSA ze śpiączki,i zwracam się z kolejną prośbą o informację czy mając ściągniętego odina i inne potrzebne pliki które mam bo instalowałem obecną wersję jestem w stanie zainstalować wersję I9000XWJS3.rar
Dodam że w obecnej wersji gdy odpalam kalendarz to uruchamia się okno do ustawień Faceboka,Google i Microsoft Exchange.Może macie jakiś link do najnowszej nie brandowanej wersji oficjalnej,i jak ewentualnie wrócić do softu z ORANGE.
Dziękuję za pomoc

*

Offline spec

• 32
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 12, 2011, 16:24:13 »
Proszę pomóżcie i mnie :D
Nokia 3210 --> Motorola V50 --> Siemens SL45 --> Sony Ericsson P800 --> Siemens S65 --> Sony Ericsson W810i --> Mda III --> Samsung Omnia --> SGS --> SGS3