przywrócenie do ustawień fabrycznych

• 2 Odpowiedzi
  • 3635 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

przywrócenie do ustawień fabrycznych
« dnia: Kwiecień 29, 2011, 17:03:10 »
Witam
Dzisiaj mój SGS zaczął dziwnie się zachowywać, więc postanowiłem przywrócić go do "stanu zerowego". Zacząłem od przywracania do ustawień fabrycznych z menu, następnie za pomocą klawiszy <Power + Home + VolUp> i wipe cache partition, format internal sd card i wipe data/factory reset, a na koniec za pomocą kodu *2767*3855#. Telefon nie został wyzerowany, chyba, że ja źle rozumiem ideę przywracania do ustawień fabrycznych? Czy jest jakaś inna metoda na wyzerowanie telefonu?
Aktualnie telefon przy starcie informuje mnie o tym, że "Aplikacja xxx została nieoczekiwanie zatrzymana" i wymusza zamknięcie tej aplikacji. Komunikat powtarza się chyba dla wszystkich zainstalowanych w systemie aplikacji. Co ciekawe odinstalowanie dowolnej aplikacji nic nie daje, po restarcie jest ona z powrotem w systemie. Skończyły mi się pomysły. Czy to może być usterka fizyczna?
Wolałbym nie bawić się we wrzucanie innych romów, ale może przez długi weekend się będę nudził, więc kto wie.
Telefon na oryginalnym romie orange FROYO.BVJS4, nie rootowany, żadnych fixów, nic niestandardowego nie było na nim robione.
Czy ktoś jest mi w stanie coś doradzić? Czy pozostaje tylko wizyta w serwisie?

pozdrawiam
Kuba

Update:
Próbowałem wgrywać ROMy różne, udało mi się za pomocą odina, niestety problem nadal występuje. Przy starcie niby nowego ROMu telefon wysypuje masę błędów, zamyka aplikacje, których nie powinno być, bo przecież wgrywanie nowego ROMu powinno je usunąć. Zaczynam się zastanawiać co powie serwis gwarancyjny... Chyba, że uda mi się jakoś wgrać ROM brandowany z Orange, ma ktoś jakiś link?
dobranoc...
K.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2011, 04:26:19 wysłana przez jakubex »

*

Offline justynd

• *
  • 79
    • http://berenika.wordpress.com
  • Sprzęt: Galaxy S
Odp: przywrócenie do ustawień fabrycznych
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2011, 18:24:56 »
Dodam, ze mój  telefon-z oryginalnymi roomami i aplikacjami -  wariuje z kalendarzem i wymusza jego zamkniecie. Tez się denerwuje ale czekam na razie aż się pojawi 2.3.3 . Zobaczymy.
Obecnie : Galaxy S + Navi Expert. Wczesniej: SE C 902 + Navi Expert;Ipaq 214 + Qstarz Solar Traveller (MTK chip)+AutoMapa;Ipaq 6515 + Qstarz Solar Traveller + MapaMap;PND: Route 66 Europa. Calkiem przyzwoita aplikacja na Europe

*

Offline galaxys26

• 10
  • Sprzęt: galaxy s ,,Criskelo Rom v40 - 2.3.3 :)''
Odp: przywrócenie do ustawień fabrycznych
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2011, 18:27:15 »
skad ja to znam :)  przewaznie za kazdym razem po factory reset system swiruje... albo tak jak piszesz albo zawibruje raz , dwa  i wlacza  logo od nowa :)   musisz wgrac ROM od nowa  jesli po ODINie ci sie pojawia nadal wrzuc ZIP ROM na tel i przez recovery wgraj bedzie ok 100% :)  juz tyle ROmow przerobilem ze szok  teraz jestem na 2.3.3  Criskelo v39 :)  ogien  polecam
nie ma to jak wygaszacz  starego telewizora :)  piernik wiadomo 2.3.3  obecnie criskelo v40 ;p