Witam
Dzisiaj mój SGS zaczął dziwnie się zachowywać, więc postanowiłem przywrócić go do "stanu zerowego". Zacząłem od przywracania do ustawień fabrycznych z menu, następnie za pomocą klawiszy <Power + Home + VolUp> i wipe cache partition, format internal sd card i wipe data/factory reset, a na koniec za pomocą kodu *2767*3855#. Telefon nie został wyzerowany, chyba, że ja źle rozumiem ideę przywracania do ustawień fabrycznych? Czy jest jakaś inna metoda na wyzerowanie telefonu?
Aktualnie telefon przy starcie informuje mnie o tym, że "Aplikacja xxx została nieoczekiwanie zatrzymana" i wymusza zamknięcie tej aplikacji. Komunikat powtarza się chyba dla wszystkich zainstalowanych w systemie aplikacji. Co ciekawe odinstalowanie dowolnej aplikacji nic nie daje, po restarcie jest ona z powrotem w systemie. Skończyły mi się pomysły. Czy to może być usterka fizyczna?
Wolałbym nie bawić się we wrzucanie innych romów, ale może przez długi weekend się będę nudził, więc kto wie.
Telefon na oryginalnym romie orange FROYO.BVJS4, nie rootowany, żadnych fixów, nic niestandardowego nie było na nim robione.
Czy ktoś jest mi w stanie coś doradzić? Czy pozostaje tylko wizyta w serwisie?
pozdrawiam
Kuba
Update:
Próbowałem wgrywać ROMy różne, udało mi się za pomocą odina, niestety problem nadal występuje. Przy starcie niby nowego ROMu telefon wysypuje masę błędów, zamyka aplikacje, których nie powinno być, bo przecież wgrywanie nowego ROMu powinno je usunąć. Zaczynam się zastanawiać co powie serwis gwarancyjny... Chyba, że uda mi się jakoś wgrać ROM brandowany z Orange, ma ktoś jakiś link?
dobranoc...
K.