Witam
Jestem świeżo upieczonym właścicielem SGS. Po kilku dniach użytkowania sprzętu nasuwa się kilka wątpliwości. Uprzejmie proszę o ich rozwianie

1. czytałem o tym, że SGS charakteryzuje się stosunkowo dobrą baterią. Po emocjach związanych ze świeżym zakupem

przeszedłem już do normalnego używania telefonu - ok. 30 minut rozmów dziennie, 10 minut przeglądania internetu przez wifi, aktualizacja pogody, obsługa kalendarza itp. Zaznaczam, że w miejscu, w którym używam telefonu, zasięg GSM jest raczej słaby lub zanikający, co oczywiście wpływa negatywnie na zużycie baterii, ale do tej pory telefon nie dotrwał jeszcze 2 dni na jednym ładowaniu, a np. zeszłej nocy, nie używany w ogóle, spuścił 50% baterii! Mogło działać jakieś przypomnienie z kalendarza związane z całodziennym wydarzeniem, ale nic nie jęczało, ani nie świeciło chyba, rano zaś zobaczyłem informację na pasku u góry. Czy takie zapotrzebowanie na energię jest normalne w tym sprzęcie? Te 50% przez noc z pewnością nie i może na coś wskazywać, ale nie wiem na co. Jednak przy "normalnym" używaniu, jak opisałem wyżej, 2 dni chyba powinien wytrzymywać?
2. Czy bateria wymaga formowania ("formatowania")? Wydaje mi się, że nowoczesne akumulatory nie mają już takich wymagań i ja formowania nie prowadziłem. Czy to błąd?
3. Czy dialer umożliwia znajdywanie kontaktów po nazwiskach? Wygląda na to, że nie, ale być może jest gdzieś jakaś opcja do odhaczenia, a ja o tym nie wiem. Po otwarciu dialera mogę wybierać tylko po imieniu lub po numerze telefonu. Kontakty zaimportowałem przez gmail i uwzględniają one pozycje imion i nazwisk.
4. W jaki sposób "poruszać się" po otwartych w tle aplikacjach? Systemowy menedżer zadań pozwala jedynie sprawdzić, co działa i zamknąć wybrane lub wszystkie elementy. Ale czy da się sprawić, by działającą w tle aplikację odpalić na ekran? W WM wystarczyło dwukrotnie ją tapnąć, w Androidzie najwyraźniej to nie działa.
5. Gdzie znajdują się pliki ze zdjęciami "galeria tapet"? Chciałem sprawdzić ich rozdzielczość i rozmiary, aby na tapetę wrzucić jakieś zdjęcie z zewnątrz.
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam.