Darky zawieszony :))))

• 3 Odpowiedzi
  • 2028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
Darky zawieszony :))))
« dnia: Wrzesień 01, 2011, 17:30:42 »
Mam Darky'ego 9.5 ok kilku miesięcy i dzisiaj :)))

*

Offline zbisul

• *
  • 123
  • Jak się nudzę to grzebie - w swoim PDA |LY|&+LY
  • Sprzęt: HTC EVO 3D, LG P920 3D, SG Note
Odp: Darky zawieszony :))))
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2011, 19:52:13 »
Prawdopodobnie używałeś automatycznego menadżera zadań który zbijał ci (w automacie) niepotrzebne procesy. Niestety powoduje on często uszkodzenie jądra. Przejdź na jakiegoś manualnego app kilera a wcześniej postaw system od nowa

P.S.
Jeżeli miałeś Autokilera to z całą pewnością jego wina
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2011, 19:54:58 wysłana przez zbisul »
Jestem... a jak by mnie nie było. Żona każe wybierać: "albo ja albo telefon..." Odpowiadam jej : "nie każ mi wybierać bo możesz żałować"

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 04, 2011, 18:04:04 »
Nie miałem automatycznego killera, nic nie zmieniałem w aparacie od kilku miesięcy i nagle coś się "popsuło" telefon mi się zawiesił już 4 razy, dzisiaj zmieniłem ROM na ostatniego Darky'ego 10.3, zobaczymy .....

*

Offline slako35

• *
  • 55
  • Sprzęt: SGS I9000
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2011, 19:59:55 »
Zastanawia mnie to, dlaczego ludzie instalują custom romy? Co w nich jest takiego, po za zmianą wyglądu ? Szybsze nie są, bo są robione na bazie romów samsunga, mają wyrzucone kilka apek, kilka dodanych, więcej z nimi problemów niż pożytku. To samo, jeśli chodzi o konwersję do ext4, na plus... tylko i wyłącznie wyniki w benchmarkach, w normalnym użytkowaniu żadnej różnicy, a niektórzy piszą, że nawet chodzi wolniej na ext4. Radzę też poczytać o samych systemach plików RFS i EXT4, ten drugi nie jest stworzony do pracy na pamięciach flash, gdzieś czytałem że jest nawet niebezpieczny.
Z ciekawości i pozytywnych opinii pseudo testerów romów, skusiłem się kilka razy na custom romy. Na początku niby wszystko pięknie, lux beauty shower :)
Po czasie, a to wifi nie łączy, a to nie zapisuje się stan w jednej z gier, to znowu kalendarz się nie synchronizuje, i inne różne cuda.
Po przygodach z takimi romami, wróciłem na stock JS8+speedmod+launcher pro, i przez prawie 2 miesiące, zero problemów. Teraz od dwóch tygodni mam stock JVR i do tego Semaphore 1.6. wszystko działa lepiej niż na JS8, i do tego stabilnie.
Jeśli chodzi o baterię, to przy moim korzystaniu z telefonu, internet w domu dziecko trochę pogra, i tak muszę ładować codziennie.
Jak czytam gdzieś na forach, recenzję jakiegoś romu, że bateria super trzyma, do tego screen z użycia baterii od 4 do 7 dni, to żal mi tego idioty...dał około 1000zł za telefon, a teraz go nie używa, bo nie ma pieniędzy na prąd.
Czy ktoś może mi w takim razie powiedzieć, po co wy wgrywacie te Darki, Srarki czy inne Juvenalia ? Oczywiście poza czystą ciekawością, nudą, czy bo mam takie hobby ? Chodzi mi o to, czy ktoś wgrywając takiego customa, liczy na to że telefon będzie działał szybciej, albo stabilniej ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2011, 20:02:07 wysłana przez slako35 »