Czy bateria z Galaxy S pasuje do Galaxy S Plus

• 5 Odpowiedzi
  • 3887 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy bateria z Galaxy S pasuje do Galaxy S Plus
« dnia: Październik 24, 2011, 16:29:04 »
Jak w temacie.
Chciałem mieć rezerwową "energie" potrzebną np podczas długiej podróży pociągiem, ale widzę, że jest mało baterii na i9001.
Wiem, że odwrotnie baterie są kompatybilne, ale czy w tą stronę też? Jaką baterię polecacie - najlepiej jak najbardziej pojemną i nie za drogą.
Jak przedłużacie żywotność takich baterii? Może awaryjna ładowarka na paluszki?
(chciałbym podczas długich podróży duuużo grać na telefonie albo oglądać filmy)

*

Offline hubi93

• 431
  • Sprzęt: HTC ONE X
Odp: Czy bateria z Galaxy S pasuje do Galaxy S Plus
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2011, 16:41:03 »
ja kupiłem nie dawno baterie andida dostępną na allegro, co prawda do zwyklego galaxy S, ale trzyma tyle co oryginalna i jesli pasowac bedzie tez do S+ to polecam:)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2011, 17:25:24 »
No właśnie nad podobnym rozwiązaniem się zastanawiałem, bo baterii Maxximus się chyba trochę boję. Jak będzie pasować, daj znać :).

*

mgcompany

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2011, 22:06:55 »
Kolega Toldo z innego forum kupił baterię z SGS Plus i pasuje do zwykłego. Czas działania wydłużył się z 2 dni do 3. Cena nie jest aż taka zaporowa i moim zdaniem lepiej wydać pieniądze na oryginalne akcesoria niż na zamienniki, które bez energii mogą stracić swoje właściwości lub przez dłuższy czas nieużywania/powodować problemy z systemem z powodu innej pojemności i innej elektroniki.
Teoria sprawdzona w praktyce z wieloma rzeczami (baterie, akcesoria komputerowe, narzędzia do pracy, drukarki, opony, słuchawki, płyty, wszystko), że lepiej kupić coś markowego w podobnej lub nieco wyższej cenie, niż denerwować się tanimi produktami, które i tak za chwilę trzeba będzie zmienić, bo nie będą spełniać dobrze swojego zadania.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 24, 2011, 22:15:22 »
No tak, ale to że z SGS+ działa w SGS to już wiemy. Pytanie brzmiało czy z SGS działa w SGS+, bo nie koniecznie musi być to kompatybilne w drugą stronę

*

mgcompany

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 25, 2011, 14:23:27 »
A niedoczytałem. :) Ale powinna spokojnie pasować, bo wymiary są praktycznie takie same. Jedynie może być trochę luzu między klapką, a baterią, u mnie w zwykłym SGSie jest taki luz, mimo że jest oryginalna bateria i wziąłem kawałek materiału przyciąłem, by nie latała.