PDAclub.pl

Android OS => Samsung Android => Galaxy S (GT-i9000) => Wątek zaczęty przez: jirajamgo w Październik 14, 2012, 11:31:20

Tytuł: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Październik 14, 2012, 11:31:20
Nie wiem czy ktoś używa tutaj ale ja mam od tygodnia i muszę przyznać że chodzi przyzwoicie  :)
Codziennie są aktualizacje i można aktualizować przez OTA.
Aktualnie jest wersja NIGHTLY i takiej używam  :wink:

Download; CM10-Nightly
http://download.cyanogenmod.com/?type=nightly&device=galaxysmtd (http://download.cyanogenmod.com/?type=nightly&device=galaxysmtd)
Oraz Gappsy;
http://goo.im/gapps (http://goo.im/gapps)

Wątek na XDA; http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1778526 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1778526)
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: tomaszkap w Październik 14, 2012, 11:39:01
To zapodaj linka. Wiem, że łatwo znaleźć, ale skoro założyłeś temat to podaj.
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: hubi93 w Październik 14, 2012, 13:28:44
A ktos testował jakies zmodowane wersje cm10? Jest cos wartego polecenia bez wiekszych bugów itp? bo nie wiem czy juz jest na tyle dopracowany JB zeby mozna było przesiąść się z 4.0...
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Październik 14, 2012, 13:34:20
Powiem tyle, oficjalny cm10 działa dobrze jakiś bugów nie zauważyłem i bateria wytrzymuje mi cały dzień :wink:
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: tomaszkap w Październik 14, 2012, 19:10:21
Trzeba będzie spróbować, bo mój SGS działa coraz gorzej. Mam nadzieję, że zmiana ROMu pomoże.
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: d8vit w Październik 25, 2012, 23:49:10
Już ładnie ponad miesiąć na CM10 i nie ma problemów. Powiedział bym nawet ze jest lepiej niz na CM9.
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: tomaszkap w Październik 26, 2012, 12:43:59
Po zainstalowaniu tego ROMu mój SGS wraca do recovery, coś do bani. Muszę inny ROM zaflashować  :S
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Październik 26, 2012, 12:51:18
Wgraj 3plikowca -> cf root -> i wgrywaj cm10  :wink: Nieraz miałem takie problemy z cf roota powinno pójść  :ok:

Nieraz trzeba 2razy z recovery instalować bo pierwszy raz jest instalacja recovery i reset do wgranego recovery i wtedy instalujesz system  :wink:
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: tomaszkap w Październik 26, 2012, 14:36:01
Tak chciałem zrobić i niestety już nie wstaje :( Ostatnio chodził coraz gorzej i chyba jednak tam w środku coś nie tak jest/było. Czas pomysleć o następcy,chyba zdecyduję się na SGS II.
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: d8vit w Listopad 01, 2012, 13:14:56
W instrukcji instalacji na stronie CM jest napisane że system nie wstaje po instalacji na niektóre wersje stokowych romów.

Wczoraj wrzuciłem najnowsze nighhtly i jest tylko lepiej, zero problemów.
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Listopad 01, 2012, 13:21:53
Ja sobie wczoraj wrzuciłem kernel Devil3 1.6.1 do tego :) Zrobiłem OC do 1200mhz + Big Men (403mb ram) + Ram Manager Pro ustawiony na Balance (More free memory) i jest bardzo dobrze  :D
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: tomaszkap w Listopad 01, 2012, 14:07:16
Ja sobie dałem spokój z modowaniem SGSa, bo prawdopodobnie młody go dostanie. Ja czekam na SGSII i tu trochę poszaleję :)

P.S.
SGSa po długich bojach uratowałem  :grin:
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: zajac w Listopad 02, 2012, 09:44:15
A jak w CM10 wygląda używanie GPS, WiFi itp? Niedawno się przeprowadziłem do nowego miasta i bez nawigacji jak bez ręki...
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Listopad 02, 2012, 10:20:55
GPS to nie mam pojęcia bo nie używam, wifi śmiga tak jak i inne rzeczy  :wink:
GPS działa fixa złapał mi dość szybko  :)
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: zajac w Listopad 14, 2012, 18:54:08
Czy ktoś już instalował CM10 Stable?
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: hubi93 w Listopad 14, 2012, 19:58:08
Własnie zauważyłem dzisiaj ze jest nowy cm10 stable, lecz jeszcze nie testowałem... Wrzuciłem dzisiaj hellyBean i poki co jest swietny...
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: santiago619 w Grudzień 09, 2012, 21:35:32
W związku z premierą GTA Vice City poszukuje możliwości podkręcenia SGS'a do wymagań tej gry. Aktualnie posiadam najnowszą wersje CM10 Stable. Czy ktoś poleca jakiś karnel, program, cokolwiek co by zwiększyło CPU do 1.5 mHz i pojemność RAM?
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: hubi93 w Grudzień 10, 2012, 16:44:46
Ja widziałem kosci ddr do kupienia, na allegro na pewno znajdziesz. Ale ponoć pasują też takie zwykłe jak od kompa.
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: WaFel1985 w Grudzień 10, 2012, 19:33:18
Nie no jest kernel z Big Mem i wtedy masz wiecej ramu kosztem nagrywania wideo Hd
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: santiago619 w Grudzień 10, 2012, 20:53:00
Dobra, zdecydowałem się na Devila. Zainstalowałem odpowiednie programy itp. Teraz pytanie. Jak to skonfigurować żeby gra chodziła jak najpłynniej? Bateria nie gra roli.
...
Już znalazłem :)
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: zajac w Grudzień 12, 2012, 20:40:50
Czy u Was na CM10 Stable działa czujnik zblizeniowy? U mnie za nic telefon nie chce sie wygasic podczas rozmowy telefonicznej...
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Grudzień 12, 2012, 20:44:45
U mnie działał normalnie  :wink:
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: zajac w Grudzień 12, 2012, 21:17:33
Kurcze, u mnie już na Cm9 nie działał... Chyba muszę użyć Odina wrzucić jakiegoś stocka, root i dopiero CM...
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Grudzień 12, 2012, 21:24:37
Masz tu 3plikowy rom i cf root do niego http://www.4shared.com/folder/xjFg77X2/SGS.html (http://www.4shared.com/folder/xjFg77X2/SGS.html) z niego właśnie przełaziłem na cm10  :wink:
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: zajac w Grudzień 12, 2012, 21:50:58
Przyznam się choć to wstyd, że dawno już nie bawiłem się we wrzucanie ROMów przez Odina, mam nadzieje że pojdzie bez problemów.

Połączone: Grudzień 13, 2012, 21:46:54
Niestety nic nie dało wrzucenie czystego stockowego ROMu... :( Chyba bedzie serwis aczkolwiek nie wiem czy chce mi się czekać 203 tygodnie na diagnozę, a pewnikiem jeszcze by napisali że znalezli slady zalania...
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: Kuboslaw w Styczeń 25, 2013, 09:13:13
Ten CM10 działa już przyzwoicie? Zastanawiam się czy instalować go czy jakąś zmodowaną wersję.
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: hubi93 w Styczeń 25, 2013, 14:01:49
Ten CM10 działa już przyzwoicie? Zastanawiam się czy instalować go czy jakąś zmodowaną wersję.


cm10 działa tak, że nie wiem czy lepiej samsung przygotowałby 4.1 na sgsa... w kazdym razie polecam zainstalowac:) mozna ewentualnie jakas wersje nightly cm10.1 sprobowac ale sam jeszcze nie testowałem, wiec sie nie wypowiem.
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: zajac w Styczeń 25, 2013, 20:10:27
Instalował ktoś może update EXPERIMENTAL z 21-01-2013? Właśnie niedawno wyskoczyła mi możliwość aktualizacji w CM10... ?
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: Kuboslaw w Styczeń 25, 2013, 20:17:35
Kurdę już zgłupiałem, muszę robić root'a gingerbread'e przed przejściem na JB czy ten nowy CM10.1 jak go sflaszuje tym ODIN'em to już będzie mmiał root'a?
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Styczeń 25, 2013, 20:48:47
Wgrywasz cfroota odinem i instalujesz na to cm10 a później gappsy  :wink:
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: Kuboslaw w Styczeń 25, 2013, 21:01:02
Mam ROM  ....XXJVU-... Sciągnąłem cf-roota który powinien być do tego romu. Odpaliłem Odina dodałem do PDA tego .tar. USB, VolDown+Home+Power. Start na odinie i nic się nie dzieje przez parę minut. Odłączyłem i teraz przy włączeniu fona mam tylko symbol komórki i pc z wykrzyknikiem. Mogę wejść tylko w recovery i dwonload mode.  :(
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Styczeń 25, 2013, 21:12:59
Tu masz 3plikowy rom i cfroot do niego http://www.4shared.com/folder/xjFg77X2/SGS.html (http://www.4shared.com/folder/xjFg77X2/SGS.html) nigdy nie miałem problemów z nim  :ok:
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: Kuboslaw w Styczeń 25, 2013, 21:24:59
Re-Partition, Auto Start, F. Reset Time. Pit do PIT a rom do PDA?
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: jirajamgo w Styczeń 25, 2013, 21:32:41
re-partition na pewno i pit, zresztą popatrz w google bo już dokładnie nie pamiętam. Cfroota wrzucasz bez pita i re-partition, to jest 3plikowy rom po rozpakowaniu masz 3pliki  :wink:
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: Kuboslaw w Styczeń 25, 2013, 22:32:36
Uff, udało się. Twój wspaniały upload świetny ale za pierwszym razem też daleko nie zaszedłem. Dopiero wpięcie USB "prosto" w motherboard przyniosło skutki  :)
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: sphinx w Styczeń 31, 2013, 18:41:27
Ten CM10 działa już przyzwoicie? Zastanawiam się czy instalować go czy jakąś zmodowaną wersję.


u mnie nie działa play store, więc w sumie kupa, bo niczego nie doinstalujesz. Może ktoś wie jak to naprawić?

Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: Kuboslaw w Styczeń 31, 2013, 19:16:36
Google Play? Nie działa, czy nie ma? Zainstalowałeś gapps?
Tytuł: Odp: CM-10 na nasze s-ki
Wiadomość wysłana przez: hubi93 w Styczeń 31, 2013, 20:48:14
Ja wczoraj instalowałem cm10.1, czyli wersje z dnia 30.01.2013 i u mnie wszystko działą jak należy. Radzę przeinstalować na nowo...