Optymalizowanie/poszerzanie funkcjonalności Samsunga Galaxy S

• 4 Odpowiedzi
  • 2685 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kuba666

• 5
    • Blog
Optymalizowanie/poszerzanie funkcjonalności Samsunga Galaxy S
« dnia: Kwiecień 06, 2011, 19:05:42 »
Hej,
zakładam wątek po raz pierwszy na forum, mam nadzieję, że nie dubluję jakiegoś istniejącego już tematu (przeglądałem dział i nie znalazłem niczego podobnego).

Przechodząc do rzeczy:
Stałem się właśnie posiadaczem Samsunga Galaxy i9000 S i, jak to zwykle bywa, na pierwszy rzut oka wygląda bardzo przyjemnie/jestem zadowolony. Mam pytanie: czy istnieją jakieś aplikacje specjalnie desygnowane dla tego modelu, o których powinienem wiedzieć/które możecie mi polecić/warte zainstalowania lub wręcz nieodzowne? Jestem zupełnie zielony, a chciałbym być świadomym użytkownikiem (do tej pory korzystałem tylko z iOSa), więc chodzi mi po prostu o garść rad dla początkującego. Sugeruję się przede wszystkim tym, że kiedy dostałem pierwszego iP3g, to musiałem spędzać dziesiątki godzin w internecie, żeby poznać wszystkie funkcjonalności telefonu. (Ale tam to było bardziej skomplikowane, bo musiałem przede wszystkim zacząć od JB...)

Nie znam się, więc interesują mnie wszystkie rady - za każdą będę wdzięczny. Nawet kursy robienia zdjęć... bo np. znalazłem coś takiego na mojego ip (sic!) - http://iphone-apple.pl/?p=11 :D Póki co nie sprzedaję 3g, ale mam nadzieję, że już niedługo uzależnię się od SGSa i zmienię zdanie. :P
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2011, 19:12:30 wysłana przez Pieka »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Optymalizowanie/poszerzanie funkcjonalności Samsunga i9000 S
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2011, 19:10:49 »
[gmod]Po pierwsze zapoznaj się z Regulaminem - sig.[/gmod]

Po drugie - patrz dział Oprogramowanie i Android Ogólnie. Na SGS można zainstalować wszystkie programy dla Andka.

Połączone: Kwiecień 06, 2011, 19:12:48
http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-android/

http://pdaclub.pl/forum/android/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2011, 19:12:48 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Kuba666

• 5
    • Blog
Odp: Optymalizowanie/poszerzanie funkcjonalności Samsunga Galaxy S
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2011, 19:27:04 »
Dziękuję za odpowiedź, ale mam rozumieć, że nie ma specjalnych aplikacji dla SGSa w ogóle? Do robienia zdjęć właśnie lub innych przeznaczonych konkretnie do jego specyfikacji technicznych?

Przepraszam za niedociągnięcia.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2011, 19:32:02 wysłana przez Kuba666 »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 06, 2011, 19:31:51 »
jest z tego co wiem tylko jeden - zmiana czcionek, ale mozna użyć standardowych aplikacji dostępnych na każdego androida (ROOT wymagany)
a ogólnie programy są na Androida a nie na SGS'a  :wink:
zobacz do działu Oprogramowania- zwłaszcza przyklejone tematy

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 06, 2011, 19:35:55 »
Jakieś są np. SGS Tools, SGS Info, Galeria 3D, Galaxy Tuner czy Asphalt 5 (gra jest dla wszystkich, ale Samsung daje ją za darmo). Można to znaleźć na xda lub znajduje się to w gotowanych ROMach (np. Darky`s). Poza tym jak zmienisz ROM czy kernel na voodoo, GTO, speedmod czy inny to zobaczysz co SGS potrafi.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G