Problemy z dotykiem podczas ładowania.

• 5 Odpowiedzi
  • 16163 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
Problemy z dotykiem podczas ładowania.
« dnia: Marzec 01, 2012, 14:54:37 »
Zauważyłem, że po podłączeniu NOTE do ładowarki dziwnie działa mi dotyk.

Często w ogóle nie reaguje na palec lub z opóźnieniem, a pisząc na klawiaturze  Swype przerywa długie pociągnięcia przez co wypisuję głupoty.

Macie coś takiego u was?

Ps Ostatnia aktualizacja nic tu nie zmieniła.

Odp: Problemy z dotykiem podczas ładowania.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2012, 18:28:13 »
A czy piszesz o oryginalnej ładowarce? Dlaczego pytam bo taki problem zauważyłem jeszcze na poprzednim telefonie HTC HD2, grając w gierki po podłączeniu "taniej" ładowarki zaczął mi wariować dotyk. Na Note i tej ładowarce zauważyłem to samo, ale na oryginalnej ładowarce nie. Podejrzewam że to wina jakości zasilania.

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 01, 2012, 22:20:08 »
 :ok: chyba masz rację ! Po podłączeniu no Samsunga jak na razie działa ok.

Tylko najdziwniejsze jest to, że wariuje mi również przy oryginalnej ładowarce HTC (od HD2).

Próbowałem cztery ładowarki (wszystkie  5V i 1A) z tym samym kablem USB i tylko z oryginalną Samsunga  oraz z iPhona nie ma problemu z dotykiem - dziwne.

Oczywiście poza dotykiem wszystkie ładują bez problemu.

Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedź.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2012, 14:21:43 »
Problemem  nie jest ani napięcie, ani prąd, ani kabelek USB tylko śmieci które są tam za słało odfiltrowane po przetwornicy. Sam widzisz że na tych nowszych albo droższych ładowarkach jest lepiej, na pewno producenci też mają świadomość tego problemu, przy starym poczciwym HD2 było to mniej uciążliwe ale też było!

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 18, 2012, 07:00:23 »
Dołączę się. Zauważyłem to samo w mojej notce.
Na niektórych ładowarkach i dotyk prawie nie działa.
Wszystko działa na ładowarce oryginalnej, na ładowarce do myszy Logitecha też, na samochodowej (Made in PRC) ok, ale na innych nie.

Zastanawiam się, czy korzystanie z ładowarek, które powodują problemy z dotykiem jest bezpieczne dla telefonu?

Jak ładuje w nocy, albo korzystam awaryjnie z czyjejś ładowarki to przeżyję bez jednoczesnego używania telefonu, tylko czy go w ten sposób nie uwalę?

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2012, 16:48:31 »
Trudno odpowiedzieć na to pytanie! Na pewno słabej jakości ładowarka jest w stanie zrobić telefonowi krzywdę, problem z dotykiem polega na tym, że skoro są wahania napięcia to są i wahania na układzie odpowiedzialnym za przetwarzanie sygnału z ekranu dotykowego. Napięcie zasilające jest napięciem odniesienia dla układu skoro wariuje odniesienie to układ się "rozkalibrowuje". Podsumowując myślę, że nie wolno popadać w skrajności, ale nie podłączajmy też "byle czego".