Note i akcesoria (klawiatura od Tab-a)

• 3 Odpowiedzi
  • 2871 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
  • Sprzęt: S I9100, N7000, N7100, N8000, I9505, N9005,Gear
Note i akcesoria (klawiatura od Tab-a)
« dnia: Grudzień 15, 2011, 18:14:43 »
Witam.

Ktoś już może próbował podłączyć klawiaturę od Tab-a do Nota?
Jest jakiś efekt?

Pzdr
Ludzie marzą o aniołach, ja miałem jednego w ramionach...

Odp: Note i akcesoria (klawiatura od Tab-a)
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2012, 19:56:45 »
Zastanawiałem się nad tym, ale w końcu doszedłem do wniosku, że najpierw przetestuję rozmaite "ogólnodostępne" klawiatury BT oraz podłączenie jakiejś klawiatury przez hosta USB.

Po paru dniach bezsensownego chodzenia po różnych sklepach (np. w lokalnym Vobisie nagle wymiotło wszystkie klawiatury na BT!) dotarłem w końcu do MediaMarktu, gdzie miałem możliwość przetestować rozmaite klawiatury. Większość tych na USB nie działa, działają z reguły Logitechy. Klawiatura BT Sony (za ok. 260 zł) połączyła się i tak jakby działała, ale z rozmaitym skutkiem - pojawiały się lagi i zakłócenia. Być może powodem był nadmiar urządzeń z BT w sklepie (skanując - wykrył mi kilkadziesiąt różnych BT!).

W końcu wyszedłem ze sklepu z zestawem Logitecha MK220 - jest to zestaw bezprzewodowy. Działa po wpięciu nadajnika w kabelek USB-host. I działa praktycznie bez zakłóceń i dziwactw. Do szczęścia brakuje mi teraz jeszcze tylko jakiegoś drivera do polskiej klawiatury (np. "programisty"), bo wpisywanie polskich znaczków w standardowy androidowy sposób  (przytrzymaj klawisz - wybierz jeden z kilku znaków z akcentem) nie sprawdzi się na dłuższą metę.

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2012, 20:16:11 »
Ja mam klawiaturę bluetooth 6000 od Microsoft i z doświadczeń widzę, że  od razu przełącza na samsung keyboard i instalowanie innych klawiatur nie zmienia sposobu wprowadzania znaków  :(
Nienawidzę Androida!

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
  • Sprzęt: S I9100, N7000, N7100, N8000, I9505, N9005,Gear
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 04, 2012, 18:48:45 »
Byłem w jednym hipergeesie i niestety klawiatura do Tab-a ma całkiem inne złacze  :sad:

Pzdr
Ludzie marzą o aniołach, ja miałem jednego w ramionach...