Jest już oficjalny ICS 4.0.3 dla Note'a - pierwsze wrażenia

• 194 Odpowiedzi
  • 48203 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
Odp: Jest już oficjalny ICS 4.0.3 dla Note'a - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwiec 17, 2012, 11:36:06 »
Zobaczymy, właśnie zrobiłem :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline mabus

• **
  • 115
  • Sprzęt: ASUS p750 > HTC HD2 > Samsung Galaxy Note
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwiec 17, 2012, 20:00:05 »
Trochę pomogło. Powiem tak: po wgraniu bateria padała w kilka godzin nawet nieużywana, a łażenie po necie rozładowywało baterię nawet podczas ładowania. Po wipe trzyma do wieczora, ale nie przemęczana - przy takim używaniu na GB trzymała całe 2 dni...
Przez noc ubywa ponad 20%, nie wiem dlaczego...

Wipe robisz przez recovery: Vol+, Power, Home, po resecie i z menu wybierasz wipe data i cashe.
Wipe usuwa wszystkie dane jakby co.

Powiem Ci, że chyba masz coś nie tak z tą baterią, albo telefonem fizycznie nie tak. U mnie na LQ3, ale i wcześniej na LPY nigdy nie było tak, żeby aż 20% przez noc uciekło. Teraz na LQ3 mam tak, że przez noc to 4-5% ucieka!

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:28:47 »
Mabus, też tak myślałem, że np. w serwisie mogli coś spartolić, ale wgrałem LC1 i przez noc ubył 1% i ogólnie bateria trzymała normalnie długo i się nie grzał.
Teraz mam zaktualizowanego przez wifi do ICS i od razu zrobiłem ten trik co podał FranekDolar i chyba jest dobrze, bo nie siada tak bateria, a przede wszystkim już się tak nie grzeje! (dzięki Franek :ok:)
Jeszcze zostawię na noc, zobaczymy jak bateria się zachowa, ale jestem dobrej myśli, bo już się tak nie grzeje jak wcześniej  :grin:
Nienawidzę Androida!

*

Offline AutoMichu

• **
  • 162
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 3/Note/ S II/ HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #123 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:49:34 »
U mnie po wgraniu ICS'a i wipie Notek trzymał długo, ale po pierwszym ładowaniu ledwo wytrzymał od rana do popołudnia.
Teraz bywa różnie, raz wytrzymuje ledwo dzień, a raz 2 dni. Zdarzyło się nawet, że wytrzymał 4 dni (mało rozmawiałem).
Różne zachowanie może być winą którejś z aplikacji. Na wszelki wypadek po każdym ładowaniu go restartuję.
Czekam na jakąś poprawkę systemu lub aplikacji... a dzisiaj sprawdzę jeszcze ten myk z trybem samolotowym i restartowaniem.

« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 18, 2012, 15:26:01 »
Witam. Jestem tu nowy na forum. Również wgrałem sobie tą aktualizacje.
Jak koledzy wyżej również zrobiłem ten trik z baterią, na razie działa i za to wielkie dzięki.
Ale zmienię trochę temat.. Jak sprawuje się wam swype? zwłaszcza po uruchomieniu ponownie i kiedy odpowiadacie na eskę?
Bo mi się czasami całkowicie zacina, muszę wejść do menadżera i zamknąć wiadomości, potem ustawić standardową klawiaturę samsunga napisać coś ustawić swype i wtedy działa. Jeszcze zauważyłem że często w swypie nie wyświetla się ten pasek z podpowiedziami słów.. Macie jakieś patenty na to?

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 18, 2012, 19:08:15 »
Trik z baterią mi raczej nie pomógł. Co radzicie dalej - zmienić ROM na inny?
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 18, 2012, 19:29:29 »
Bo trik z baterią jesli działa to dotyczy jednego problemu
kolejny najczęstszy to AudioOut_1 wystarczy wyłączyć dzwieki dotyku blokady i wybierania numeru
a reszta wybudzeń zależy już od romu i aplikacji
fajny programik ktory pokazuje co wybudza telefon to BetterBatteryStats
wymaga roota
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 19, 2012, 08:41:19 »
... a przede wszystkim już się tak nie grzeje!
No właśnie, na ICS strasznie się grzeje w górnej części podczas używania nawigacji ??? Też tak macie ?

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 19, 2012, 09:49:59 »
No w górnej części są wszystkie główne podzespoły, jak procesor, czy pamięć i tam będzie się grzało przy większym obciążeniu - gry, gps, wifi.
Tak że to raczej normalne, że przy GPS się grzeje -gorzej jakby się grzał przy necie, czy słuchaniu muzyki jak u mnie wcześniej...

Kocureq, to co napisał slawrumia, przed trikiem z baterią wyłącz te dźwięki o ktorych mowil  :wink:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2012, 10:09:35 wysłana przez Paveu69 »
Nienawidzę Androida!

« Odpowiedź #129 dnia: Czerwiec 19, 2012, 21:02:06 »
No to OK ! Z tym grzaniem, bo grzeje się tylko przy GPS.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwiec 19, 2012, 21:40:50 »
Moje odczucia są następujące:
1. Nie miałem za długo GB na Notce ( jakieś 30 minut ), więc porównania nie mam.
Wyjąłem z pudełka telefon, odpaliłem i po skonfigurowaniu wszystkiego co trzeba podłączyłem do kompa. Od razu zrobiłem aktualizację przez Kies i mam ICS.
2. Po przywróceniu ustawień fabrycznych ( nie umiałem jeszcze zrobić wipe :) ) wszystko zaczęło działać pięknie oraz slicznie.
3. Za pomoca informacji z forum zrootowałem Notkę i bez kłopotu odtworzyłem TB wszystkie aplikacje z mojego Leona.
4. Na dziś jest tak, że poza kłopotami z kartą ( Notka nie widzi jej mimo formatowania na kilka sposobów ) wszystko pięknie śmiga. Rozmowy się nagrywają ( słychać obie osoby ), wszystko pięknie działa. Nie ma zaciachów.
Reasumując - rewela.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwiec 19, 2012, 22:36:52 »
No ja teraz przez to grzanie zrobiłem downgade do GB na niecałe 2 dni i powiem, że nie masz czego żałować  :E
ICS chodzi dużo lepiej, teraz to widzę.

Co do nagrywania rozmów, to jakim sposobem nagrywasz? Pewnie bez roota się nie obejdzie?
Nienawidzę Androida!

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 19, 2012, 22:52:05 »
No ja teraz przez to grzanie zrobiłem downgade do GB na niecałe 2 dni i powiem, że nie masz czego żałować  :E
ICS chodzi dużo lepiej, teraz to widzę.

Co do nagrywania rozmów, to jakim sposobem nagrywasz? Pewnie bez roota się nie obejdzie?
Pobrałem plik stąd : http://pdaclub.pl/forum/galaxy-note/(mod)-nagrywanie-rozmow-galaxy_note-(-ics-)/msg1582631/#msg1582631
Chciałem go zainstalować przez CWM, ale wyskoczył mi komunikat, że instalowanie nie jest udane. Odpuściłem zatem i wgrałem z marketu Call Recorder.
To tyle.
Odebrałem rozmowę i pokazał mi sie alert, że rozmowa została nagrana. Odsłuchałem i jakość była zadowalająca. Słychać wyraźnie mnie i rozmówcę.
Tak to zrobiłem.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 21, 2012, 22:32:55 »
Dwie trudności GB -> ICS

A czy na ICS, można ustawić zakładke "spis połączeń" tak jak to było na GB, czyli każda osoba występuje raz, a po kliknieciu w nią wyświetlają się godziny o której było połączenie. Aktualnie ICS, mam każde połączenie osobno w spisie.

Druga sprawa to zakładka "ulubione" na GB miałem tam wyświetlone osoby w kolejności ilości wykonanych połączeń (była podona również liczba ich), a na ICS układa to w sposób mi nie wiadomy.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline sosna

• *
  • 72
  • Sprzęt: TyTn II, HD, HD2, HTC Desire HD, Note, Note 2, Not
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 22, 2012, 15:48:42 »
Panowie ICS na nie brandowanym Note idzie gładko, oprócz przejścia z ekranu głównego do telefonu. Po dotknięciu ikony telefonu najpierw widzę aplikacje fona, która wypełnia sie dopiero lista ostatnich połączeń. Od dotknięcia do pełnej gotowości phona umyka całe 2,5sek, dzieje się tak przeważnie przy pierwszym odpaleniu, potem idzie gładko. Czy Wy też tak? jakiś sposób na to by szybciej?

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwiec 22, 2012, 22:35:17 »
sosna
Mam tak samo również trwa to chwile, zanim załaduje spis połączeń za pierwszym razem. (Mój note, pozbawiony brendu Orange)
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwiec 23, 2012, 08:10:03 »
Tez tak mam

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwiec 23, 2012, 09:26:39 »
U mnie działa gładko. Nie zauważyłem takich opóźnień.

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
« Odpowiedź #138 dnia: Czerwiec 23, 2012, 22:32:32 »
Witam

Ja nadal czekam na oficjalny sofcik Samsunga ISC 4.0.3 lub nawet ICS 4.0.4 lub nowszy. Panowie rozmawiałem z przedstawicielem Samsunga i zacząłem się zastanawiać czy aby nie można nic z tym zrobić iż nie ma ISC oficjalnie na naszych Notkach. W krajach zachodnich lub w stanach za takie zachowanie względem usera kończy się niesamowitymi odszkodowaniami. Zastanawiam się czy nie zrobić czegoś podobnego. Nasze Notki w końcu nie są tanie i miał być ISC 4.0.3 i co ? Olewka na maksa bo SG III i reszta w dupie mają.
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwiec 23, 2012, 22:40:15 »
Przecież jest polski oficjaln ICS 4.0.3 - tylko u mnie akurat strasznie żre prąd.

*

Offline kiprak

• *
  • 90
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note GT-N7000
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwiec 25, 2012, 11:38:18 »
Ma ktoś pomysł dlaczego po aktualizacji NOTE'a do oficjalnego ROM'u ICS, opcja UAKTUALNIJ w ustawieniach w ogóle nie reaguje?

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwiec 25, 2012, 12:02:54 »
Ma ktoś pomysł dlaczego po aktualizacji NOTE'a do oficjalnego ROM'u ICS, opcja UAKTUALNIJ w ustawieniach w ogóle nie reaguje?
Dziwne. U mnie reaguje, sprawdza dostępność aktualizacji i pokazuje komunikat, że nie ma obecnie nic nowszego.
Mam oficjalny ICS, a jedyną ingerencją był root.

*

Offline kiprak

• *
  • 90
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note GT-N7000
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwiec 25, 2012, 13:33:20 »
Ja aktualizowałem telefon poprzez WiFi, bez użycia KIES'a. Po kilku dniach pracy na nowym ICS chcąc sprawdzić czy pojawiły się jakieś uaktualnienia, zauważyłem błąd w postaci braku reakcji na przycisk Uaktualnij. Zastanawiam się co jest tego przyczyną i jak ewentualnie przeinstalować tego ICS'a?

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwiec 25, 2012, 13:59:21 »
Ja aktualizowałem telefon poprzez WiFi, bez użycia KIES'a.
Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ale ja za pomocą Kiesa aktualizowałem.
Jeśli masz ochotę się pobawić, to zrób downgrade, a potem aktualizację przez Kies.
Tylko ta zabawa ma sens ( jeśli ma ?) w przypadku, gdy obserwujesz więcej kłopotów niż tylko ten z aktualizacją.

« Odpowiedź #144 dnia: Czerwiec 26, 2012, 12:35:37 »
No i fajnie, przydałby się jakiś dopracowany ICS, bo ten nasz to faktycznie lipa. Ale proste pytanie: po cholerę Samsung wydaje tyle wersji ROM-ów (na Polskę, na UK itd), skoro w tym na UK można ustawić polski język? To czym one się właściwie, do cholery, różnią?!

Aha i gdzie można zassać ten LQ3 dla UK, bo na sammobile go jeszcze nie widać...
A tutaj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1424997
Koledzy, bo już zgłupłem  :worried: Ten LQ3 Baltic, to jest w końcu oficjalny wydany przez Samsunga czy nie ?

*

Offline ryczard

• *
  • 83
  • SGN
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note poprzednio HTC HD2
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwiec 26, 2012, 15:04:39 »
Oczywiście że oficjalny, tylko nie dla Polski. Denerwuje mnie ta fragmentacja na poszczególne regiony/kraje ROM'u dla NOTE. Tak jak było z pierwszym ICS'em dla Niemiec. Polska na dokładnie ten sam ROM musiała czekać prawie miesiąc czasu. PO CO ? Ot takie pytanie retoryczne...

« Odpowiedź #146 dnia: Czerwiec 26, 2012, 19:03:55 »
OK ! Dzięki. W Androidzie na razie laik jestem.
To zaraz go wgrywam, gdyż gdzieś wyczytałem, że na nim bez żadnych błędów działa połączenie z oryginalnym uchwytem samochodowym Samsunga. Przy ROM-ie wydanym na nasz rynek, nie da się użytkować NOTA w oryginalnym uchwycie  :]  Co nadejście połączenia, to komunikat: Proces Android Phone został zatrzymany i praktycznie chwilowa zwiecha NOTA  :]

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwiec 28, 2012, 02:23:06 »
To powiadacie iż jest 4.0.3 poprzez KIES'a ? Mam KKA i na KIESIE pokazuje tylko update do LC1 - po tej aktualizacji ( notabene - bateria w 1 dzień ) nie ma już nic - pisze iż mam najnowszą wersję - więc jak to jest z tym 4.0.3 ?

PS. mam najnowszą wersje KIES'a. Rom KKA i co dalej ?
PS1. mam jeszcze pytanie - co nie działa w romie 4.0.3 - GPS, MMS, Radio ? czy wszystko jest ok ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 02:24:40 wysłana przez morg1975 »
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #148 dnia: Czerwiec 28, 2012, 02:55:23 »
Możliwe, że masz region dla PLS nie dla XEO, dlatego możesz nie mieć aktualizacji.

Generalnie to padaka ten 4.0.3...

Ostatnio mnie tak wkurza tymi zwiechami i baterią, że ściągam Cyanogena i jutro wrzucam.
Nienawidzę Androida!

« Odpowiedź #149 dnia: Czerwiec 28, 2012, 16:37:26 »
Dziś z samego rana pojawił się ROM od Plusa dla Note na Adroidzie 4.0.3.
Modem N7000XXLPT
Wersja IML74K.XXLQ3
Ściągnąłem rano przez WiFi. Na razie wszystko działa bez zarzutu. Potestuję i zobaczę jak będzie po kilku dniach.