Jaki pokrowiec do Note?

• 37 Odpowiedzi
  • 16731 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaki pokrowiec do Note?
« dnia: Listopad 29, 2011, 21:43:58 »
Na codzień używam HTC Sensation, ale dla frajdy nabyłem też Note'a. Nie do końca odpowiadają mi te oryginalne klapkowate pokrowce, więc szukam czegoś innego. Możecie coś polecić? Do tej pory korzystałem z Otterbox'a i Case-mate'a, ale nie mają w ofercie pokrowca do Note.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Jaki pokrowiec do Note?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2011, 10:14:20 »
Póki co ogólnie jest kiepsko z pokrowcami na Note, zresztą tak jest zawsze z nowym sprzętem. Ja zamówiłem oryginalną wsuwkę Samsunga, bo tak lubię nosić, ale baran z allegro już mi ją tydzień wysyła i wysłać nie może (na marginesie: omijajcie sprzedawcę www_HQGSM_pl, straszne dziady). Jak dojdzie to coś napisze. Kupiłem też jakieś plastikowe plecki z eBaya ale też czekam.

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2011, 13:11:21 »
Też się zastanawiam nad tymi plastikowymi pleckami, tylko czy wejdą do oryginalnej "skarpety"?  :mysli:
Nienawidzę Androida!

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2011, 13:28:39 »
Szczerze wątpię.

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 30, 2011, 13:40:46 »
No właśnie też wydaje mi się to niemożliwe...
Czyli albo skarpeta, albo plecki  :sleepy:
Dqj znać jak dojdą plecki, ciekaw jestem, czy faktycznie warto  :wink:
Nienawidzę Androida!

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 30, 2011, 14:41:06 »
są jeszcze etui z pdair i pielframa
może krusell coś wymyśli
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 30, 2011, 14:44:40 »
Pdair ma sporo, ale nie dam 40$ za kawałek świńskiej skóry na telefon (zwłaszcza przy dolarze za 3,40)

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 30, 2011, 15:55:39 »
jak myślisz vonski ....dobre są te z pdair?
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 30, 2011, 16:19:35 »
Miałem kiedyś do Kaisera i sobie chwaliłem.

Mi za to dzisiaj na zawołanie przyszło to:

Miałem juz identyczne plecki do HD2 i Desire HD. Sprawują się bardzo dobrze, idealnie leżą i w ogóle to dość dobry patent. Niestety jeśli ktoś często otwiera telefon i wymienia karty SIM / microSD, to są niewygodne, bo ciężko się je ściąga.
Dodatkowo w Leo porysowały mi obudowę, o czym pisałem TU, ale myślę, że Note ze swoją obudową i ramką raczej się tak nie uszkodzi.

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 30, 2011, 17:00:10 »
O, to dobrze, bo w takim razie mam do Ciebie kilka pytań vonski :)
To jest gumowane, czy matowy plastik? Nie utrudnia to wyciągania z kieszeni? Gumowe obudowy + taka wielkość może uprzykrzyć wyciąganie...
Rysik się wyciąga bez problemu? Bo mi nawet bez plecków ciężko trafić w ten pazurek/wcięcie do wyciągania rysika...
Miałem pytać, czy mocno się trzyma, ale już uprzedziłeś to pytanie :P
Jeszcze zastanawia mnie ten róg przy rysiku. Wygląda na dość ostro zakończony, nie będzie haczył?
Nienawidzę Androida!

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 30, 2011, 17:19:11 »
To jest plastik, matowy i w dotyku nieco przypomina gumę, ale to ciągle plastik.
Z kieszeni to nie wiem, bo nie noszę Note póki co jako głównego telefonu w kieszeni, ale miałem identyczny w HD2 i nie przeszkadzało.
Rysik bez problemów, ale ogólnie wszystkie kanty proszę o delikatne zeszlifowanie jakimś papierem o małej gramaturze.

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 30, 2011, 19:03:58 »
zadalem pytanie dla Krusell o kabure Orbit Flex i odpowiedzieli mi tak :
At this point, we only have planned for a universal case that would fit,
our Luna Mobile Pouch 3XL, which will be available soon.
czyli tylko 'skarpeta' poki co jest przewidywana, a szkoda bo mam kompelt do multiadapt do Blackstona i tylko by kaburke wystarczylo dokupic  :( ..... PDair robi podobna kabure do Krusell'a ale niestety ich pivot nie pasuje do multiadapt
(tak mi odpisali)
our belt clip not compatible with multiadapt system
pozdro
slaw

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 02, 2011, 12:56:44 »
witam, ja kupiłem dokładnie takie plecki (nr aukcji ebay 140637892999), świetnie dopasowane i zabezpieczają w pełni, plecki elastyczne, twardsze na zewnątrz gdzie jest fortepianowa czerń, wnętrze matowe i do tego u tego samego sprzedawcy wziąłem folię na ekran, wszystko ok, pełne zadowolenie
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 03, 2011, 15:30:38 »
ja zamówiłem jednak pdaira....kruselll jest narazie w fazie projektowania

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 03, 2011, 18:40:58 »
Witam!
Ja do swojej Notki kupiłem coś takiego:
http://allegro.pl/samsung-galaxy-note-etui-s-design-neo-gel-hd-case-i1955640592.html
Dobrze dopasowane, poza tym lubię takie etui. Jedynie przycisk włączania mógłby być bardziej elastyczny.
No i ważna zaleta (dla mnie): karbowane krawędzie poprawiają ergonomię trzymania.
Pozdrawiam.

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 03, 2011, 18:45:31 »
tyz pikne .......heeej

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 03, 2011, 19:45:57 »
Ja do swojej Notki kupiłem coś takiego:
http://allegro.pl/samsung-galaxy-note-etui-s-design-neo-gel-hd-case-i1955640592.html

Właśnie też chciałem go kupować  :D
Jaki on jest? To jest całość plastik, czy jest gumowany?
Wydawało mi się, że całość to plastik, a tylko boki są gumowymi wstawkami, tak jest faktycznie?
Mógłbyś go w miarę dokładnie opisać? Bo sam nie wiem czy ten, czy taki cały jednolity lepszy...
Nienawidzę Androida!

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 03, 2011, 20:23:36 »
porównując do aukcji na ebayu to chyba jest to twrdy poastik typu TPU
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 03, 2011, 23:11:45 »
Na pewno nie jest to plastik C4  :D. Coś bardziej jak jakieś gumowane tworzywo. Idealnie pasuje do fona. Bardzo poprawiła się ergonomia. Bez tego pokrowca ma się uczucie, jakby Notka miała zaraz wypaść z ręki  :E. Ja w każdym razie nie żałuję. Z tego co widziałem, można już kupić takie pokrowce taniej niż ja zapłaciłem. Polecam.

*

Offline Paveu69

• 1174
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 04, 2011, 00:05:15 »
Widziałem że ten pokrowiec ma zawleczkę na smycz. Ciekaw jestem, czy przy założeniu tej smyczy i wyciąganiu za smycz z kieszeni Note nie wypadnie z pokrowca?
Trzyma się to dobrze? Nie odstaje po bokach?
Nie chciałbym, żeby wypadł gdy będzie wisiał na samej smyczy...
Możesz sprawdzić, czy nie wypadnie jak tak dynda na smyczy?
Nienawidzę Androida!

« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 04, 2011, 02:16:33 »
Nie mam smyczy  :E. Ale myślę, że nie wypadnie, bo trzeba trochę siły, żeby go wyciągnąć z tego pokrowca. A swoją drogą: niezwykle zabawnie
będzie wyglądać taki osobnik z Notką zawieszoną na szyi  :E.

*

Offline madziarra

• 10
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 08, 2011, 22:55:24 »
Polecam ten o to pokrowiec,  jest swietny.
Mini wypustki po obydwu bokach etui zapewniają pewne trzymanie telefonu w dłoni. (święta prawda )

http://allegro.pl/etui-pokrowiec-gel-s-type-galaxy-note-n7000-czarne-i1968656146.html

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 09, 2011, 08:52:58 »
Pokrowiec może i fajny, ale przestrzegam przed tym sprzedawcą. Drugi raz u nich kupowałem i drugi raz wtopa. Najpierw sprzedali mi wsuwkę do SGS2, do której się nie mieścił (bo nie sprawdzili), a teraz kupiłem oryginalną wsuwkę do Note, której nie wysłali. Co najlepsze: po tygodniu czekania na towar zacząłem do nich pisać i dzwonić (zero reakcji), potem założyłem spór na allegro, to w sporze podali mi nr listu poleconego, żebym se poszukał na poczcie, co też zrobiłem. Oczywiście na poczcie nic nie wiedzą o przesyłce, bo jak mi powiedziała w końcu jakaś kobieta przez telefon (dodzwoniłem się po jakimś 50tym razie) w ogóle tych wsuwek nie dostali, nie wysyłali i zwracają pieniądze. Z takim chamstwem i kur**** jeszcze się nie spotkałem przez 11 lat mojej bytności na allegro. Czekam tylko na zwrot $ i dowalę im takiego negatywa, że im w pięty pójdzie.

Trochę się rozpisałem nie na temat, ale postanowiłem sobie że obrzydzę życie tym krętaczom ;)

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 09, 2011, 11:22:35 »
Wlasnie mi przyslali (zreszta przesylka w cenie towaru)
http://shop.brando.com/samsung-galaxy-note-jelly-plastic-case_p06603c1366d011.html
wcale nie jest galaretkowata jak w nazwie tylko raczej twardawa w dotyku, idealnie wrecz spasowana,
wady ze sie palcuje bo tworzywo jest zrobione na polysk, trzyma sie pewniej niz bez niczego ale sporo jej brakuje do skinow z faktura neoprenu np. bo jest sliskawa, natomiast na 100% chroni 'chromowane' boki i plecy Nota, rant wystaje ponad wyswietlacz wiec spokojnie mozna klasc na stole do gory nogami

bralem tez folie brando i polecam bo jak sie okazuje Note wcale nie ma Gorilla Glass i juz sa raporty uzytkownikow ze sobie zafundowali rysy na wyswietlaczu wiec chyba warto sobie zafoliowac ekran, folia jak to u brando super

pozdro
slaw

*

Offline 110011

• 13
  • Sprzęt: GT-N7000
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 10, 2011, 16:16:47 »
Póki co ogólnie jest kiepsko z pokrowcami na Note, zresztą tak jest zawsze z nowym sprzętem. Ja zamówiłem oryginalną wsuwkę Samsunga, bo tak lubię nosić, ale baran z allegro już mi ją tydzień wysyła i wysłać nie może (na marginesie: omijajcie sprzedawcę www_HQGSM_pl, straszne dziady). Jak dojdzie to coś napisze. Kupiłem też jakieś plastikowe plecki z eBaya ale też czekam.

Hmm, ja kupiłem u nich silikonową osłonkę z folią gratis. Zapłaciłem kartą i na za 2 dni było u mnie.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 17, 2012, 16:30:05 »
Wczoraj przyszło:

Miałem taki sam w SGS2 i tu też daje radę, zwłaszcza jak ktoś potrzebuje puścić bajkę dzieciakom...

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
  • Sprzęt: S I9100, N7000, N7100, N8000, I9505, N9005,Gear
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 24, 2012, 12:07:32 »
A ma ktoś może oryginalny pokrowiec (ten wciskany zamiast plecków) i uchwyt samochodowy?
Czy to się nie gryzie? Najmniej dwa razy dziennie wkładam telefon w uchwyt i jak mam ściągać etui to mnie krew zalewa...
Na razie używam kabury od Compaq-a (jak na razie jest to jedyna wsuwka która ma usztywniony przód celem zabezpieczenia ekranu) dawno już przeze mnie zapomnianego, ale trochę Notowi z przodu "łepek" wystaje więc szukam czegoś takiego lepszego.
Większość nieoryginalnych pokrowców ma tą wadę że trzeba je ściągać wkładając do zestawu :-(

Pzdr
Ludzie marzą o aniołach, ja miałem jednego w ramionach...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 24, 2012, 12:43:25 »
Dlatego ja sobie kupiłem uniwersalny, szczękowy uchwyt, i żadnej etui już nie przeszkadza.

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
  • Sprzęt: S I9100, N7000, N7100, N8000, I9505, N9005,Gear
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 24, 2012, 13:42:17 »
Hmmm...
Piszesz że ten futerał oryginalny nie przeszkadza Ci w uchwycie szczękowym? To trochę dziwne bo mi się zdaje, że w tym wypadku pokrywka będzie zasłaniać część ekranu...

A patrząc na poszczególne zdjęcia nabieram przekonania, że wejdzie w oryginalny uchwyt i pokrywka będzie swobodnie zwisała...

Pzdr
Ludzie marzą o aniołach, ja miałem jednego w ramionach...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 24, 2012, 15:04:19 »
Takiego etui akurat nie mam... używam nakładanych silikonowych etui, bardziej mi pasują i chronią przed skutkami upadków.