...co w Total Recall ma być ustawione...
Po uruchomieniu programu Total Recall otwiera się ekran ustawień z zakładkami:
-
Service:
zaznaczone
Both, Autostart on phone boot, Show toasts for start/stop recording, a skórkę (
Change theme) zostawiłem szarą, w innych przyciskach zostawiłem opcje domyślne - nagrywanie będzie możliwe po każdym reboocie fona.
-
Audio:
3GPP i nie zaznaczam innych opcji (może być
AMR),
-
Records - w
Order by (kolejność listy nagrań) pozostawiam przyciski
Name, Duration i
Creation time jako "asc" (ascending - rosnąco na liście plików), ale to nie ma znaczenia, nazwy plików z datą i czasem zostawiłem domyślne łącznie z katalogiem nagrań (/mnt/sdcard).
Katalog nagrań można zmienić - kliknąć w okienko pod
Records destination folder:, pojawi się nowy ekran z drzewem katalogów, rozwinąć je kliknięciem, kliknąć w "eksternal_sd", rysikiem dłużej przytrzymać założony wcześniej na karcie katalog np. "Rozmowy" i po pojawieniu się nowego okienka potwierdzić naciskając przycisk
Apply.
-
Rec. settings - tu można ściągnąć ustawienia z netu, ale ustawiłem po swojemu i zaznaczyłem
Recording Strategy A (cokolwiek by to znaczyło) oraz
Initiate the recording after the start of the call (for Auto start/stop recording).
Reszty nie zaznaczałem bo nie ma takiej potrzeby.
Można zaznaczyć jeszcze
Turn the speakerphone on while recording - ale wtedy głos rozmówcy jest w głośniku i rozmawianie "do" plecków tablofonu i "od dołu" jest trochę dziwne.
Po dokonaniu ustawień nacisnąłem przycisk
Done, potwierdziłem
Yes i zresetowałem.
Po ponownym włączeniu, na taskbarze przewijają się informacje, że program jest aktywny i włączone jest nagrywanie rozmów, a po zakończonym skanowaniu mediów pojawia się na nim ikona programu.