Nie wiem czy ktoś wcześniej wpadł na ten pomysł - jeśli tak to sorki za odgrzewanie kotleta

- ale tak sobie myślałem niedawno nad poprawieniem płynności działania naszej tośki. Jak wiadomo jedynym problemem jest grafika, a że nie ma co liczyć na sterowniki do niej to może dało by rade chociaż zmienić (zmniejszyć) rozdzielczość ekranu (coś ala zmiana rozdziałki na zwykłym kompie

) ? Bo właściwie poco nam 800x480 jak wystarczyłoby chociażby 600x360 czy 400x240 ? A po zamianie na którąś z tych rozdzielczości zapewne tośka miałaby już łatwiej np. z obracaniem ekranu czy animowaniem na landscapie. Zdaje sobie sprawę że może być to na pierwszy rzut oka trochę nienormalne ale z drugiej strony jeśli miałoby to poprawić płynność działania to myślę że można by trochę nad tym pogłówkować. Bo co właściwie odpowiada za to że w naszych tośkach jest taka a nie inna rozdziałka ? (oczywiście poza tym że sam ekran jest tak zbudowany

) Czy nie ma jakiegoś psełdo-sterownika który można by zcrackować, zmniejszyć rozdzielczość ekranu i rozciągnąć na pełny ekran?
Mam nadzieje że choć trochę obrysowałem mój pomysł i ktoś go jakoś skwituje

Z góry mówię że są to tylko moje przemyślenia

jeśli nawet głupio myślę to bez złośliwości proszę :PP