zestawy słuchawkowe - mono

• 3 Odpowiedzi
  • 503 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zestawy słuchawkowe - mono
« dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:50:31 »
Witam
W ramach akcji rozwiązywania problemu słyszalności tośki wymyśliłem sobie takie rozwiązanie, że siedzi sobie w kaburze a do niej podpięte jest takie ustrojstwo http://allegro.pl/item598470160_hdc_5_sluchawka_do_1100_1600_1680_2310_2600_2610.html praktycznie na stałe. Wady kabelek, zalety nie wymaga ładowania i chyba jakość będzie lepsza, przynajmniej na zestawie stereo miałem takie wrażenie. Pytanie czy ktoś używa takich zestawów bo do toshiby raczej nie kupię takiego zestawu dedykowanego, a do noki jest tego do wyboru do koloru.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: zestawy słuchawkowe - mono
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2009, 00:04:31 »
Myślę, że nie będą pasowały do tośki. Nie masz oryginalnych słuchawek z tą przejściówką?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2009, 06:54:41 »
Zestaw to ja mam tylko chodzi mi o taki mono. Do garnituru w samochodzie itd. nie chcę słuchać na nich muzy tylko prowadzić rozmowy z mono jest o jeden kabelek mniej, łatwiej to obsługiwać jedną ręką itp.
Sprawdzę czy się da i dam znać.

Z archiwum forum już wiem, że trzeba sprawdzać zestawy bo w toshibie są inaczej podpięte styki na jacku i jest on dłuższy od standardowego.
I problem z tym rozwiązaniem jest taki, że po podpięciu nawet fabrycznego zestawu dzwonek przychodzącego połączenia jest cichy. Pewnie trzeba będzie w rejestrach pogrzebać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 07:12:33 wysłana przez kesser »

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2009, 00:07:30 »
Zestaw to ja mam tylko chodzi mi o taki mono. Do garnituru w samochodzie itd. nie chcę słuchać na nich muzy tylko prowadzić rozmowy z mono jest o jeden kabelek mniej, łatwiej to obsługiwać jedną ręką itp.
Sprawdzę czy się da i dam znać.

Z archiwum forum już wiem, że trzeba sprawdzać zestawy bo w toshibie są inaczej podpięte styki na jacku i jest on dłuższy od standardowego.
I problem z tym rozwiązaniem jest taki, że po podpięciu nawet fabrycznego zestawu dzwonek przychodzącego połączenia jest cichy. Pewnie trzeba będzie w rejestrach pogrzebać.

nie musisz wkładać obydwu słuchawek w uszy, ale z doświadczenia wiem, że lepiej to zrobić - nie masz szumu tła (ja palę w aucie i nagminnie jeżdżę z uchyloną szybą). Jeśli wepniesz się w tośkę, przypniesz klips do pasa bezpieczeństwa (bardziej stabilnie niż do klapy garnituru) to nie robi Ci chyba różnicy czy w ucho włożysz słuchawkę prawą czy lewą (do rozmowy mono) - jaki sens kupować coś co nie pozwala nawet na wybór losowy :wink:
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to