Zawieszanie się telefonu przy wykonywaniu/odbieraniu rozmów

• 4 Odpowiedzi
  • 1256 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
Mam problem z moją Toshibą,
Początkowo myślałem że bateria jest uszkodzona więc kupiłem nową i dalej to samo.
Przy poziomie 50-40% to przy odbieraniu, wykonywaniu połączenia bądź odbieraniu/wysyłaniu sms się telefon zawieszał. Baterie później obciążałem i pobór prądu był na poziomie 0,5 A i świeciła ponad dwie godziny a napięcie spadało pomału z 4.2V do 3.4 i bateria się rozłączyła. Po naładowaniu włożeniu do telefonu dalej to samo. Wtedy jak rano odłączyłem od ładowarki to do wieczora przy wykonywaniu połączeń 40-60 minut dziennie i 10-20 sms-ach dawała radę.
Z tym że od piątku bateria po 4 godzinach i może po 10-20 minutach rozmów ma już 60%, W sobotę z rana zrobiłem HR i nic to nie pomogło. O 6 rano odłączyłem od ładowarki, a o 12 już mi się telefon zawiesił przy odbiorze połączenia. Nie wiem może Full Doc Format tu pomoże? Albo się już telefon kończy albo nie wiem może karta SIM jest uwalona. Telefon mam od 3,5 roku usb działa tylko do ładowania...

*

Offline Renegat

• 38
  • Sprzęt: Toshiba g900
Odp: Zawieszanie się telefonu przy wykonywaniu/odbieraniu rozmów
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2011, 21:25:05 »
Witam.
Ja mam to samo, ale to na pewno wina baterii (u mnie), u Ciebie może nie zaszkodziło by wgrać ROM na nowo, może to by pomogło. Tylko jak masz uwalone gniazdo USB to będzie problem, będziesz musiał z karty pamięci ROM wgrać, to chyba jest dosyć trudne, dlatego "chyba" bo ja tego nie robiłem jeszcze.
Pozdrawiam.
Jeśli to prawda, że nadzieja matką głupich, to wychodzi na to, że miałem dwie matki...

Pozdrawiam.

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2011, 23:06:22 »
Nie tyle trudne co tak samo ryzykowne jak Full Doc Format (praktycznie tak samo działa), ja swoją tośkę w ten sposób rozwaliłem.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline Renegat

• 38
  • Sprzęt: Toshiba g900
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 21, 2011, 12:32:32 »
To ja bym proponował (jeśli kolega czuje się w tym dobry) polutować gniazdo według sposobu opisanego na forum, ja też miałem gniazdo uwalone i ten sposób pomógł :proud:
Po polutowaniu gniazda wgrać ROM i może to coś poprawi.
Można by stare gniazdo do tego wykorzystać bez żadnego kłopotu, przy tym "sposobie" nie będzie możliwości ładowana PDA z ładowarki oryginalnej, ale z USB czy innych ładowarek sieciowych da radę.
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2011, 12:34:06 wysłana przez Renegat »
Jeśli to prawda, że nadzieja matką głupich, to wychodzi na to, że miałem dwie matki...

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 21, 2011, 15:10:04 »
Problem w tym, że gniazdo już wymieniłem jakiś rok temu (założyłem od husta USB) za cholerę nie mogłem zmusić telefon do podłączenia do kompa...jak podłączyłem pod port USB z PCMCIA to laptop się zawieszał - za duży pobór prądu, a może jest jakaś aplikacja która mierzy pobór prądu przez telefon - ze sprzętowego portu ładuje ale nie wykrywa jej.
Ps. od 6 rano jeszcze działa i tylko raz się zawiesił około 40minut połączeń -bateria 46% ;/ wyłączyłem 3G i Manile na zwykły ekran.