Zadowolenia tośkowe

• 95 Odpowiedzi
  • 18406 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Zadowolenia tośkowe
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 09, 2008, 07:59:33 »
pawel_71 udało sie coś wykombinować z Asusem?
Widze ze ten Asus ma ten sam procek co nasza Toska i Asus dodal zakladke do ustawiania predkosci procka.
Ma ktos moze dostep do tego telefonu - moze udaloby sie wyciagnac ten soft i zadzialalby na Toshibie?

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 09, 2008, 08:20:28 »
Niestety forum Asusowe jest bardzo nieruchawe. Nikt nawet nie odpowiedzial na moja prosbe, a czytalo posta 109 osob :( To kolejny powod dla ktorego lubie Toske - przynajmniej mamy pomocne forum :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2008, 08:24:16 wysłana przez pawel_71 »

« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 09, 2008, 08:49:06 »
Niestetety ja również możliwie najniższą ocenę Tosi dałem. Z początku byłem jej zwolennikiem, ale teraz już jestem zmęczony ciągłym wyszukiwaniem fixów na jej niedogodności. Fikcją też okazało się pracowanie na niej (Word, Exel itp) - mimo tego, że ekran świetny i internet się przegląda o niebo lepiej niż np. w Wizie to jednak nie jest to i albo oczy bolą, albo się poprostu po chwili zabawy odechciewa i wyciąga laptopa. Podobnie jak inni uważam, że głośność (nawet po zmianach w rejestrze i WHD) to porażka tego telefonu i rozumiem, że na dzień dzisiejszy nic się nie da zmienić.

Przeszkadza mi również brak gps, mogłem wybrać i780, nawet nieco tańszy był, ale raz jeszcze dałem się nabrać na to, że będzie taki palmfon namiastką laptopa - to se niestety ne da... Pora się przeprosić z lapem (muszę tylko kupić eeepc 901).

*

Offline y37

• 355
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 09, 2008, 08:49:54 »
używam g900 od kilku do (jestem po przesiadce z Motoroli E2) i mam dwie uwagi

APARAT! - ale o nim było juz wiele razy na forum
brak możliwości podłączenia zewnętrznej anteny wifi

puki co większych wad nie zauważyłem
było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 09, 2008, 09:11:55 »
Niestety forum Asusowe jest bardzo nieruchawe. Nikt nawet nie odpowiedzial na moja prosbe, a czytalo posta 109 osob
szkoda

brak możliwości podłączenia zewnętrznej anteny wifi
a jakiś PDA ma takie standardowe wyjście?

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 10, 2008, 08:48:41 »

Przeszkadza mi również brak gps, mogłem wybrać i780, nawet nieco tańszy był, ale raz jeszcze dałem się nabrać na to, że będzie taki palmfon

i780 byl tanszy od Toski? To kiedy Ty kupowales ten telefon? Jak ja kupowalem, to tez zerkalem w kierunku Samsunga, ale cena byla o 50% wieksza niz nowej Toski bez kombinowania (dalem za nia niecale 900).

*

Offline pilmar

• *
  • 97
  • Sprzęt: G900 z kropką ;)
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 10, 2008, 10:26:14 »

Przeszkadza mi również brak gps, mogłem wybrać i780, nawet nieco tańszy był, ale raz jeszcze dałem się nabrać na to, że będzie taki palmfon

i780 byl tanszy od Toski? To kiedy Ty kupowales ten telefon? Jak ja kupowalem, to tez zerkalem w kierunku Samsunga, ale cena byla o 50% wieksza niz nowej Toski bez kombinowania (dalem za nia niecale 900).
Ja podobnie, bardzo chcialem kupic samsunga, ale odstraszyla mnie cena. Minusem jest to, ze na kwadratowych ekranach [jak i780] nie dziala sporo programow prawidlowo. Chyba wieksza czesc niz na naszym wvga.

*

Offline pawel_71

• 820
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 10, 2008, 13:27:55 »
Problem w Samsungu polega na czym innym. Otoz jest tam obslugiwane domyslnie 128dpi czy jakos tak. To powoduje, ze ekran jest widziany przez aplikacje jakby mial 240x240 pixeli przez co typowo nie mieszcza sie one na takim ekranie. Sa za to metody podmiany resourcow na 96dpi i wtedy mamy 320x320 co powoduje, ze pozostaje co najwyzej pusty pasek. Niestety czasami GUI moze sie zupelnie rozjechac na takim nietypowym ekranie. Widac to tez na Tosce. Ale takiego balaganiarskiego softu jest coraz mniej.

« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 12, 2008, 08:21:41 »

Ja podobnie, bardzo chcialem kupic samsunga, ale odstraszyla mnie cena. Minusem jest to, ze na kwadratowych ekranach [jak i780] nie dziala sporo programow prawidlowo. Chyba wieksza czesc niz na naszym wvga.

Kupywałem w Playu w okolicach maja - w abo za ok. 150 zł na firmę i780 był ok. 100zł tańszy niż G900. Samsung bardzo mi się podobał, ale jednak poleciałem na wyświetlacz Tosi...

Kilka dni temu rozważałem zamianę na tą wersję navi (też z p4) - nawet bym nieco dopłacił (jest tam AM, uchwyt i ładowarka samochodowa), ale odechciało mi się całego zamieszania ze sprzedażą swojej, szukaniem i780. Muszę tylko coś zrobić aby były głośniejsze rozmowy, bo to w tej chwili jest najmocniejszy argument za sprzedażą tego fona (macie jakieś pomysły?)

*

Offline hack

• **
  • 123
    • Audi A4 Klub Polska
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Sandisk 8GB SDHC + QSTARZ BT-Q818 Extreme + Creative EP-635, Acer N35 + 2GB Transcend SD
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 12, 2008, 09:25:12 »
A instalowałeś drivery WOW HD?

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99844.msg684020#msg684020 - w tym poście jest do pobrania.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 12, 2008, 10:10:10 »
Może jakaś partia tosiek jest walnięta z tą głośnością? Ja na prawdę nie rozumiem tych narzekań - tosia, która mam jest jak najbardziej porównywalna z moją komórą. No może jak nokie pogłośnię na maksa to dzwonek będzie w niej głośniejszy ale rozmowy są ok...

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 12, 2008, 10:42:53 »
u mnie podobie - brak problemów z głośnością

*

Offline pilmar

• *
  • 97
  • Sprzęt: G900 z kropką ;)
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 12, 2008, 11:18:31 »
A moze po prostu w Tosi glosniczek jest instalowany nieco dalej od obudowy niz np. w nokii 6230? Mnie najbardziej wkurza tryb glosnomowiacy. Nie dosc, ze jakosc dzwieku jest beznadziejna to jeszcze rozmowca sie skarży, ze mnie ledwo slyszy. :(

*

Offline paja

• **
  • 101
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 12, 2008, 12:17:35 »
Ja u siebie nawet wow hd nie instalowałem, bo mi narazie nie potrzebny, muzyki nie słucham a głośność połączenia i dzwonków jak dla mnie ok :)

*

koldasz

« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 07, 2009, 08:35:05 »
Umnie także 90% obecnie, dzięki takim ludziom jak Globalbus, którzy poprawili błedy młodości Tośki.
Co do głośności połączenia tel. to ja nie narzekam , porównywalnie z moją nokią E61.
Wkurza mnie tylko Echo mojego głosu które jest wyraźniejsze niż mój rozmówca.

*

Offline buzonetti

• 20
  • Sprzęt: Motorola S9, EQ5, EQ7, HTC TouchPro2
« Odpowiedź #75 dnia: Styczeń 29, 2009, 23:38:50 »
Powiem tak: "świeża" Tośka sprawiła mi zadowolenie jedynie w 50%  :mrgreen:, jednak po doinstalowaniu tego i owego swobodnie daję jej 90% (nawet pomimo przestarzałego, 'kwadratowego' "dyzajnu").

Jedyne, co mnie wręcz przeraża, to ergonomia i bezpieczeństwo ;P. Nie wiem, kto wymyślił tak wyobloną i śliską obudowę dla tak ciężkiego urządzenia. Przesiadam się powoli na Tośkę z Kaisera, a jego trzymało się bardzo pewnie (bardziej wyczuwalne krawędzie obudowy + gumowana tylna klapka). Nie wspomnę już o tym, że wykończenie spodniej klawiaturowej części równią pochyłą na całym obwodzie telefonu musi się kiedyś skończyć jego niespodziewanym wystrzeleniem przy próbie rozsunięcia klawiatury... ;P (już kilka razy mi się zdarzyło, że podczas trzymania w jednej dłoni Tośka wyskakiwała mi z niej jak mydło(!)). Zastanawiam się cały czas czy aby w piątki wieczór nie brać ze sobą Kajzerki, bo marnie widzę lądowanie Tośki na chodniku przy nie do końca pewnych wieczornych zdolnościach manualnych...  :mrgreen:

Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii jako długoterminowych użytkowników?  :mrgreen:

PS: Jeszcze jeden plus: DiviXy na PDA bez wcześniejszej rekompresji? To coś, o czym Kaiser może tylko pomarzyć, a Tośka radzi sobie z tym całkiem nieźle  :E

*

Offline duszeksc

• 48
« Odpowiedź #76 dnia: Styczeń 30, 2009, 00:43:17 »
Ja mam Tośkę od kilku dni i jestem zadowolony w 90% :P Jeszcze fabryczny ROM 3.07...

Tylko nie umiem ładnego Todaya zrobić :/

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #77 dnia: Styczeń 30, 2009, 09:41:03 »
Moim zdaniem palmtop nigdy nie zastąpi laptopa i odwrotnie.
Przykładem może być poranna jazda autobusem w stronę Dworca Głównego we Wrocku (linia 612 lub 113, okres między 6:30 - 7:30)
Tłok taki, że nie idzie laptopa wyciągnąć, a ręce trzyma się praktycznie przy twarzy. Tośka idealnie się spisuje do tego zadania.
A co do głośności, fakt, nie jest to maszynka dla szpanerów co idą przez miasto i na głośnikach swojego "Dressfona" zapodają muzykę typu "uncy, uncy, uncy".
Głośność w sam raz.

A jak dla mnie ten rozmiar i obudowa Tośki jest idealna.
It's beyond your imagination

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
« Odpowiedź #78 dnia: Styczeń 30, 2009, 09:49:11 »
Dalem 90%, wiec uzasadnie :) Dodal bym radio, blokade ekanu i przyciskow (taka "wajcha" z boku najlepiej, jak w palmach zazwyczaj widnieje), ekranik tak z 3.4", autofocusa w aparacie (kurcze, no bez przesady, wiem, ze aparat to rzecz symboliczna w pda, ale jednak z autofocusem mozna sie pobawic... ) i w sumie tyle :> Nie zaluje, ze kupilem ja zamiast tytn ii :) Jestem bardzo zadowolony a pancerna jest... wczoraj mi spadla z wyra - nawet nie "zapiszczala" :)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #79 dnia: Styczeń 30, 2009, 11:43:22 »
Miałem radio w dwóch komórkach i tylko w łóżku dało się z niego korzystać. Musisz mieć wpięty ten oryginalny zestaw, który jest jednocześnie antenką i to bardzo wrażliwą na zmianę położenia. Ale autofokus mógłby być :)

*

Offline maxidus

• *
  • 83
  • Sprzęt: LG L9
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 30, 2009, 15:24:19 »
75%
Są jednak minusy...
- największy, którego nie mogę przecierpieć, to głęboko osadzony wyświetlacz (palcem nie przewiniesz listy bocznym paskiem, a użytkowanie klawiatury z Touch HD staje się kłopotliwe przy literkach q,a,z i p na skrajni ekranu)
- aparat to tragedia
- luz klapki
- brak standardowego jacka 3,5mm
- no i bateria... jakbym chciał tośkę na maks wykorzystywać, to nawet dnia nie wytrzyma, a nie lubię się ograniczać :/

Ale w sumie to tylko 25%, a te pozostałe 75% pozytywów za 1pln w abo za 20pln sprawia, że nie widzę lepszego telefonu na rynku dla siebie  :ok:
c25 -> m35i -> 3510i -> c75 -> G500 -> G900 -> E63 -> HTC Sapphire -> G900 -> HTC Dream -> i900 -> LG gw620 -> ZTE Blade + TG01 -> HD2 + TP2 -> L9

*

Offline dawidiuk1

• **
  • 179
« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 30, 2009, 16:04:52 »
już kilka razy mi się zdarzyło, że podczas trzymania w jednej dłoni Tośka wyskakiwała mi z niej jak mydło(!)
NIe obraź się  :P ale muszę ci powiedziec, że coś jest nie tak z twoją koordynacją ruchową :) MI tosia nigdy w taki sposób nie wypadła i wątpię by innym wypadała  :ok:

- luz klapki
ale można pochwalic tosię za to, że po pół roku używania nie chodzi luźniej niż na początku :)

Alcatel ot 320 => SE P800 => Motorolka A1000 => Tosia G900

*

Offline barthek

• 265
« Odpowiedź #82 dnia: Styczeń 30, 2009, 16:19:38 »
Ja daje 100% - ciesze się z mocnej konstrukcji, ekranu 3'' z WVGA  i klawiatury qwerty :), tośka ma ładną obudowę i zawszę przyciąga wzrok :proud:
Są pewne niedociągnięcia, ale i tak jest ok. Ważne, że to nie perła z lamusa :P

@maxidus: Twój avatar mnie rozwala :D :ok:

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
« Odpowiedź #83 dnia: Styczeń 30, 2009, 18:29:44 »
- największy, którego nie mogę przecierpieć, to głęboko osadzony wyświetlacz (palcem nie przewiniesz listy bocznym paskiem, a użytkowanie klawiatury z Touch HD staje się kłopotliwe przy literkach q,a,z i p na skrajni ekranu)
- aparat to tragedia

-  Doskonale uzytkuje sie ja przyciskami. Ja np. tytam ekran tylko po to, zeby cos zaznaczyc i uwazam, ze osadzony gleboko to zaleta - nie rysuje sie az tak :)
- Pamietajmy, ze aparat w pocketach nigdy nie byl wypasny i jak dla mnie moglo by go nie byc szczerze mowiac (uzywam tylko do zabawy, dla zabicia nudy).
- luz klapki
ale można pochwalic tosię za to, że po pół roku używania nie chodzi luźniej niż na początku :)
Szczerze mowiac, to moja Tosia ma 10 miesiecy i nie ma zadnego luzu :)
Miałem radio w dwóch komórkach i tylko w łóżku dało się z niego korzystać. Musisz mieć wpięty ten oryginalny zestaw, który jest jednocześnie antenką i to bardzo wrażliwą na zmianę położenia.
Ja mialem radio w hohohohoho komach (np. k700,k750,k800,5200,6300,N95 itd itd) i nie bylo to radyjko samochodowe, lecz np. w autobusie rzadko tracilo stacje, co innego w domu - u mnie tez z zasiegiem kiepsko... :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 18:31:27 wysłana przez b7rabbitdj »

« Odpowiedź #84 dnia: Styczeń 30, 2009, 21:25:27 »
Wiecie jak kupiłem tośkę to wywołałem nie lada śmiech wśród kumpli (niedowiarków) którzy stwierdzili że sprzedałem taką fajną E51 a kupiłem taką cegłe... Ale za to ich miny jak pokazywałem CODII, PocketCAD'a, czy filmy na full screenie... Jak pokazywałem jak śmiga internet i fulmy na youtubie... Jak robiłem grafiki w Photegenics... Ich miny - bezcenne :P

*

Offline dawidiuk1

• **
  • 179
« Odpowiedź #85 dnia: Styczeń 30, 2009, 21:42:53 »
Wiecie jak kupiłem tośkę to wywołałem nie lada śmiech wśród kumpli [...] Ich miny - bezcenne :P
A nie wyskoczyli od razu z textem typu: 'omnia i tak wszystko bije' ?? :E

« Odpowiedź #86 dnia: Styczeń 30, 2009, 21:54:15 »
Wiecie jak kupiłem tośkę to wywołałem nie lada śmiech wśród kumpli [...] Ich miny - bezcenne :P
A nie wyskoczyli od razu z textem typu: 'omnia i tak wszystko bije' ?? :E

Omnią bawiłem się pare minut... Moje zdanie?? Przereklamowany złom... Jak mi się zaczął przekręcać ten obraz to mnie choroba lokomacyjna złapała... Fakt ten bajerek ze sterowaniem kursorem (coś ala tacz pat :P na d-pad'ie). Fajnie że ma GPS... Ale jak pokazałem kumplowi rozdziałke mojej tosi to wymiękł... Omnia to pixeloza  :sleepy: Idzie ku dobremu bo palmy są coraz cieńsze... to akurat oki... Ten nowy HTC w Playu oglądałem to powiem wam że jest uuuu... spaśny... Ale omnia to shit za 1000zeta to kupiłbym co innego... Dodatkowo brak wysuwanej klawiry dyskwalifikuje ten model na starcie więc niech opnia idzie w kibinimatry...

Tosia rulez... Amiga Rulez... BMW Rulez - to moje motto  :P :ok:

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #87 dnia: Styczeń 31, 2009, 11:52:42 »
Po miesiącu użytkowania stwierdzam, że 90% :) główne minusy dla mnie to brak autofocusa, głęboko osadzony ekran, trefne klapki przy otwieraniu których zawsze myślę, ze jakby mogły to by zaraz odpadły.... no i ten reset pod klapką. a tak to już praktycznie same plusy- wielkość jak dla mnie w sam raz, lubię czuć że mam coś w kieszeni, idealnie pasuje mi klawiatura qwerty, ekran.... po prostu ślinka cieknie, każdy kto go widzi to potwierdza, że cudo...Szybka- po ustawieniu na stałe 520 MHz to aż daje czadu :D
Jak dla mnie idealny model jako pierwszy PDA :)
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

Offline dawidiuk1

• **
  • 179
« Odpowiedź #88 dnia: Styczeń 31, 2009, 12:08:39 »
trefne klapki przy otwieraniu których zawsze myślę, ze jakby mogły to by zaraz odpadły.... no i ten reset pod klapką
1. Ale zaślepki są świetne   B) nie bój się i spróbuj którąś z nich mocno pociągnąc, na pewno żadna nie odpadnie.
2. Wytłumaczy mi ktoś co jest nie tak z resetem pod klapą?? Przecież zdjęcie klapki, naciśniecie reseta i założenie klapki z powrotem nie trwa dłużej niż 2,5 sekundy  :E

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #89 dnia: Styczeń 31, 2009, 12:09:58 »
2. Bo szybciej idzie zdjąć klapkę, ochylić baterię i przytrzymać power :E
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"