Pierwsze koty za płoty z tosią

• 14 Odpowiedzi
  • 1621 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pierwsze koty za płoty z tosią
« dnia: Grudzień 05, 2008, 15:51:32 »
Na początku postu chcę przeprosić, bo pewnie kilka z pytań powtarza się nagminnie... Piszę dlatogo iż muszę szybko ogarnąć sobie telefon do normalnego działania... A więc :

1. Jak moge wyłączyć komunikaty sieciowe (znaczy "Łowicz" co 2 minuty albo inna nazwa miejscowości)
2. Skonfigurowałem WiFi... połączenie jest aktywne, ale ni w ząb nie che mi ie wejść na jakąkolwiek stronkę... Co moge sprawdzić? Gdzie szukać przyczyny? IP, maska, bramka i DNSy wprowadzone... Nie wprowadziłem wink'ów...
3. Jak szybko budzić tosie?? Musze ruszyć troszkę sliderem aby ekran się "obudził" inaczej nie dam rady pobudzić wyświetlacza...
4. Co zainstalować na początke?? Co ułatwi mi pracę??

Jeszcze raz przepraszam za pewnie kolejne te same pytania, ale narazie brak mi czasu na wertowanie forum, a chce szybko kożystać z przyjemnością z mojego PDA :grin:

Odp: Pierwsze koty za płoty z tosią
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2008, 15:57:21 »
Zmień nazwę tematu, inaczej zniknie (przynajmniej powinna, ale mamy wyrozumiałych modów ;p)

1. Były ze dwa tematy, sam też juz piszesz w drugim ( w poprzednim dostałeś nawet odpowiedź  :|
3. Przyciskiem Power?  :sleepy:
4. Programy z przyklejonych tematów?  :ohreally:

I nie pisz że brak Ci czasu na szukanie bo przyklejonych tematów nie trzeba szukać....
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 05, 2008, 16:01:56 »
1. zielona słuchawka menu opcje i tam szukasz czegoś jak kanały czy coś (zapomniełem nazwy) i wywalasz kanał 50 bodajże :ok:

2, Zobacz w miniprogramikach, zaraz doedytuje o co mi chodzi

3. nie wiem co masz na myśli, u mnie się budzi bez problemu, napisz konkretnie o co chodzi

4. Na pewno TCPMP do filmów i muzyki
-do polepszenia jakości masz srswowHD
-plugin today do robienia skrótów- cluncher
-mobile gadu- gadu-gadu
-opera 9.5 dużo lepsza od IE
s2u2- blokowanie jak w iphonie(do szpanu :grin:)
Hand write - do robienia notatek odręcznych na todayu

Jeśłi pod pozorem w.w braku czasu nie chce ci się szukać programów, to zagadaj na gadu wyślę ci spakowan instalki
:ohreally:
Mam wrażenie, że odpowiadam na któreś pytanie 2 raz
:P

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2008, 16:31:11 »
A ja mam wrazenie ze podobny temat widze po raz 3 :]

A niektore pytania z niego po raz 5?
Kolega skoro juz ma PPC, to powiem mu ze to jak z normalnym PC. Jesli chcesz miec skonfigurowany to przynajmniej za pierwszym razem musisz poswiecic na niego troche czasu, 1-2 wieczory powinno wystarczyc. Potem tak naprawde jak masz juz instalki i wiesz do czego dazysz to idzie szybko, 30 minut po flashu i wszystko dziala jak bylo.

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2008, 16:35:45 »
Oj były takie działy, ciągle są i mam wrażenie, że narazie najwięcej takich ludzi(leniwych) siedzi w dziale wizarda :wink:

tam ciągle jak wgrac rom co tu s2u2 czemu mi wifi nie działa jak wgrać operę, kolega ma darmowy net a ja nie, gadu gadu flex

Te temay w wizardzie się ciągle przewalają, czyćby to sie przenosiło na tosię? :terrified:

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2008, 16:42:05 »
Pozwole sobie pociagnac ot, moze ktos z niego cos wywnioskuje :]

wikrap1 masz racje, problem tego zjawiska jest taki, ze ludzie sie irytuja widzac po raz kolejny to samo pytanie. Nawet Ci najbardziej pomocni i zyczliwi w koncu daja za wygrana i nie odpisuja. Co najlepsze jest index w przyklejonych ale nikt nie raczy spojzec -.- Z tad tez pytajacy maja wszystkim za zle ze sie olewa ich pytania.

miki1406
Odnosnie pkt. 2 - sprawdz czy nie potrzeba wpisac dns'ow. Ja w szkole np. musze miec. To siedzi w ustawienia->polaczenia->polaczenia, tu masz drugi link od dolu edytuj moj serwer proxy.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 05, 2008, 17:30:07 »
Znam temat irytujących postów  :-| Nie jest to pierwsze forum na którym się udzielam... Pisze tylko dlatego, że na prawde aktualnie brak mi czasu na szperanie...

1. Co do kanałów to nie mam tam nic :O A i tak przychodzi "łowicz"... a dziś to nawet dostałem, że "młody chłopak szuka brunetki 28/33 lata"... Czyli aktywne kanały info, ale w opcjach nie ma nic  :-|

2. Co do WiFi... DNSy są... wszystko jak trzeba, łączy się malinka, tylko net nie śmiga  :O

3. Budzenie power'em śmiga... Dzieki :ok:

4. Jak narazie zainstalowałem tylko PocketPlus4... Dzieki temu nie musze "gasić" programów w aplikacji Pamięć... tak jak kliknąłem krzyżyk to aplikacja się jakby minimalizowała...

Jak sprawdzić aplikacje które są zminimalizowane i jak pomiędzy nimi przechodzić??

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2008, 17:41:07 »

1. Co do kanałów to nie mam tam nic :O A i tak przychodzi "łowicz"... a dziś to nawet dostałem, że "młody chłopak szuka brunetki 28/33 lata"... Czyli aktywne kanały info, ale w opcjach nie ma nic  :-|

jest już temat ze wszystkimi rozwiązaniami, i wątpię żeby ktoś chciał (mógł) Ci go tu przepisywał....
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 05, 2008, 17:42:40 »
home screen ++ i w opcjach zaznaczasz taskmanager

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 05, 2008, 17:56:15 »
Dobra... komunikaty sieciowe zrobiłem... zotsaje jeszcze to wifi nieszczęsne... a jest ono bardzo wanted :E

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 05, 2008, 18:00:42 »
sprawdz typ zapezpieczen, open, shared etc. Podaj jakies informacje czy to WEP czy WPA. Czy laczysz sie przez internet czy praca ?? Net bedzie dzialal tylko przy profilu internet. Sprawdz czy wogole AP Cie widzi :]

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 05, 2008, 18:18:52 »
sprawdz typ zapezpieczen, open, shared etc. Podaj jakies informacje czy to WEP czy WPA. Czy laczysz sie przez internet czy praca ?? Net bedzie dzialal tylko przy profilu internet. Sprawdz czy wogole AP Cie widzi :]

jest tak... net po wifi śmigał mi na e51 więc z kompem wsio oki... tosia znajduje sieć ad-hoc... podaje hasło dla wap'u... pinguje z laptopa adres telefonu, jest oki... brama jest dns'y są... Zaczynam się denerwować :-|

przed sekundą zrobiłem HR... nie pomogło  :S

aha... pisze w ie - trwa lokalizowanie... i na tym się kończy :sleepy:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2008, 20:06:10 wysłana przez miki1406 »

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 06, 2008, 07:33:26 »
Zdumpuj konfig netu z tosi i PC to się przyjrzymy. Jeśli jest połączenie wifi to bez tego nikt nie pomoże.

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 07, 2008, 03:06:05 »
Zdumpuj konfig netu z tosi i PC to się przyjrzymy. Jeśli jest połączenie wifi to bez tego nikt nie pomoże.

z kompa to spoko, ale z tosi to czym zrobie?? jest jakiś paint na WM??

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 07, 2008, 10:17:31 »
Zawsze możesz wrzucić do pliku tekstowego. Ew wklepać pod word-em :P. Opcje do podglądu parametrów sieci  ma np. task manager v3.1