Baterię kupiłem w sklepie internetowym
http://fondo.pl/katalog.php?idg=6&idc=416 jakieś trzy miesiące temu. Nie widzę specjalnej różnicy w stosunku do oryginalnej baterii, tosia z włączonym telefonem 3G pracuje 2 dni , a jeśli jest włączone wi -fi to zdarza się 1- 1,5 dnia.
Zauważyłem, że na tej uniwersalnej ładowarce baterie są lepiej naładowane, chociaż czas ładowania ze standardowych 180 minut wydłużył się do około 6 godzin. Sadze,że ta zastępcza bateria ma mniejszą ilość cykli ładowania, bez obniżenia jej parametrów. Inna sprawa,że bateria oryginalna . która była nowa, tak jak telefon, od początku sprawiała dużo kłopotów i szybko rozładowywała się.
Sadze że problemem we wszystkich g 900 jest za słaba bateria oraz nie najlepsza ładowarka. Jeśli ktoś ma profesjonalną,uniwersalną ładowarkę, można to łatwo sprawdzić. Ponieważ interesowałem sie ładowarkami uniwersalnymi, wiem że są dostępne na polskim rynku droższe i na pewno o lepszych parametrach, niż ta którą ja używam. To jest rzeczywiście chińszczyzna, ale jak na razie sprawuje sie bez zarzutu np, podczas ładowania nie nagrzewa bateria, tylko sama robi się ciepła, co oznacza właściwy dobór prądu ładowania.