Wybieranie głosowe

• 3 Odpowiedzi
  • 745 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wybieranie głosowe
« dnia: Luty 19, 2009, 23:14:54 »
Witam wszystkich !!!
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Tośkę posiadam od niespełna roku, jest naprawdę super sprzętem. Mam pytanie odnośnie wybierania głosowego przez słuchawkę bluetooth. Próbowałem kilku programów m.in. VitoVoiceDialer,Cyberon Voice Commander lecz w żaden sposób nie mogę zmusić tośki  po przytrzymaniu przycisku na słuchawce BT do uruchomienia programu do głosowego wybierania numerów.
Szukałem na ten temat informacji na tym forum ale nie znalazłem.
Pozdrawiam.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Wybieranie głosowe
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2009, 09:15:20 »
Faktycznie - nie przypominam sobie żeby coś było. Chyba nie za wile osób używa tej opcji. Ja mam cos takiego w noki ale jakoś mi nie leżała ta funkcja.  :S

*

Offline mickanovi

• *
  • 98
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2009, 10:38:00 »
Witam i odgrzewam, bardzo zależy mi na wspomnianej opcji - może mi życie uratować  jeśli dzięki niej będę mógł patrzć na drogę nie na Toshi podczas jazdy. Przypadł mi do gustu Cyberon ( http://forum.mobione.pl/index.php/topic,5775.0.html ) i na stronie autora znalazłem info jak zmusić słuchawkę \bt do współpracy. Niestety poniższy opis zdaje się nie pasować do sytuacji, jaką mam w moim rejestrze oraz systemie:

" My Device\HKEY_LOCAL_MACHNIE\Software\Microsoft\Bluetooth\AudioGateway
Znajdujemy
BTAGExtModule "OEMAGW.dll"
wartość zamieniamy na "\Windows\OEMAGW.dll"

Następnie udajemy się do

My Device\HKEY_LOCAL_MACHNIE\Software\OEM\VoiceCommand

Znajdujemy
Patch "\Windows\SDDialer.exe"  ( czy co tam mamy :> )
Zamieniamy na
wartość zamieniamy na "\Program Files\CyberonVC\VoiceCommander.exe"

Podejżewam,  że w moim ROMku brakuje jakiegoś składnika - nie mam biblioteki oemagw.dll. Byćmoże Stwórca ROMu - Globalbus wie co zrobić, by zmusić Toshi do współpracy ze słuchawką BT w tym programie?
Obecnie Samsung Omnia i TOSHIBA G900 a w samochodzie ZENEC nc2010 (na WIN CE 5.0 - do rozgryzienia). Awaryjnie SPV C500 z WM6.1 ENG. Wcześniej SPV c600 i HTC Wizard

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 30, 2009, 16:51:13 »
nie ma sposobu, potrafiłem wymusić wywoływanie aplikacji przez przycisk na słuchawce, ale nie szło transferować dźwięku w ten sposób.
Brakuje sterownika po prostu
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal