wvga, a java

• 12 Odpowiedzi
  • 1670 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bartexsz

• 260
  • Sprzęt: Toshiba G900/ Spica
wvga, a java
« dnia: Grudzień 12, 2009, 00:15:51 »
Jako ze niedlugo stane sie posiadaczem toski, a przesiadam sie na nia z se k800i, czy moglby ktos mi powiedziec jak na niej wyglada sprawa z grami java:  #1. Czy da sie je rozciagnac na caly ekran(te 240x320)?   #2. jak jest z otwieraniem gier java3d(w szczegolnosci chodzi mi o gry firmy fishlabs)  #3. jak jest z predkoscia dzialania gier?(na slabego spv e650 kolegi probowalem odpalic kilka, ale cielo sie niemilosiernie) # A teraz kilka pytan nie o jave. # 4.     czy istnieje jakas firma stale tworzaca jakies gry na wm?(gameloft sie nie liczy to tylko konwersje gier z javy i symbiana) # 5. czy istnieje jakies forum poswiecone tematyce gier na wm albo lepiej gier na ta toshibe?  # 6. czy na wm istnieje cos w stylu platformy n-gage 2.0 z symbiana? # 7. czy na wm jest jakis odtwarzacz muzyki otwierajacy teksty w formacie .lrc? # 8. czy jakis uczynny mod moglby zamienic kazda # na enter?
Linux is like a wigwam : no windows, no gates and apache inside.

Regulamin się kłania.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
Odp: wvga, a java
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 12, 2009, 01:07:54 »
1. Napewno sie da, tlyko po co przy tej ilosci klawisz (chyba, ze cchesz grac na klawiaturze)
2. nie mam pojecia. Jak to kiedy powiedział na tym forum .Odpalanie javy na WM to idiotyzm.
3. raczej poniżej przecietnej. Zresztą patrz punkt wyżej
4. kokretna firma raczej nie... no może 1, ale nazwy nie pamietam...
5. nie sądze (chyba, że ten dział na tym forum :D)
6. napewno nie. emulacja czegokolwiek idzie srednio na pda. emulacja symbiana to by był raczej koszmar
7. napewno cos sie znajdzie... al enie wiem. do muzyki mam nokie n91 :D
8. to raczej nie ja :D
Wróciłem po latach!!! :D

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 12, 2009, 01:40:10 »
Oczywiscie ze da sie rozciagnac, tylko z niektorymi sa problemy typu speedway rozciaga sie na vga czyli kawalek na dole zostaje wolny czy niewlasciwe skalowanie w przypadku far cry. predkosc gier jest dobra jak sie ma wszystko zoptymalizowane, na romie globala z wbujowanym jbed3d wszystko bardzo szybko smiga i co najwazniejsze dziala. Sa napewno jacys producenci javy na WM ale fakt jest ich malo. Gry w 3d smigaja super, wiec nie boj sie.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline bartexsz

• 260
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2009, 12:31:56 »
masterxardas nid mow ze nid ma sensu bo najwidoczniej nie grales w takie perelki jak galaxy on fire 2 czy heroes lore.  # tak bede gral na klawiaturze i co do ngage nie chodzilo mi o emu, tylko odpowiednik # mam jeszcze pytania - z jaka rozdzialka toska otwiera video i czy istnieje jakas czesc mysta ng wm

Regulamin się kłania.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 12, 2009, 12:51:06 »
w galaxy on fire grałem, ale na telefonie ;p poprostu telefon z WM został stworzony jak dla mnie do WM., ale dla eksperymentu proboje odpalenie jakiejs gierki (bo nie przeszedłem jej na tel :D). Jesli chodzi o granie to nie wiem czy ci będzie specjalnie wygodnie. Czasami trzeba wcisnąc w javie kilka klawiszy... a nie wiem jak sobie radzi klawierka z tym...
Napisane: Grudzień 12, 2009, 12:38:46
w landscape sobie nie pograsz (czyt. klawierką) w portraicie sie da grac, ale za mało troche klawiszy...

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 12, 2009, 13:41:44 »
w galaxy on fire grałem, ale na telefonie ;p poprostu telefon z WM został stworzony jak dla mnie do WM., ale dla eksperymentu proboje odpalenie jakiejs gierki (bo nie przeszedłem jej na tel :D). Jesli chodzi o granie to nie wiem czy ci będzie specjalnie wygodnie. Czasami trzeba wcisnąc w javie kilka klawiszy... a nie wiem jak sobie radzi klawierka z tym...
Napisane: Grudzień 12, 2009, 12:38:46
w landscape sobie nie pograsz (czyt. klawierką) w portraicie sie da grac, ale za mało troche klawiszy...

rozsunac pda i obrocic ekran?
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline bartexsz

• 260
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 12, 2009, 15:46:16 »
A nie dałoby się wyświetlić obrazu na VGA, a wirtualnej klawiaturki ręcznie rozmieszczonej na pozostałym polu 480x160 ?

EDIT: Czy ze mną wszystko w porządku, jeśli się boje że K800 okaże się jednak lepsze??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2009, 15:48:38 wysłana przez bartexsz »

Regulamin się kłania.

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 12, 2009, 15:55:37 »
Musiałbyś znaleźć na tyle niską klawiaturę, która by się zmieściła w takim niskim polu.
K800 lepsze? Do czego? Jak do gier w javie to będzie lepsze.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 12, 2009, 17:53:17 »
virusotron. twój sposób akurat działa, ale co to za wygoda?:D
bartexsz. jak powiedział alien2. k800 do gier java na pewno było by leprze.

*

Offline bartexsz

• 260
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 12, 2009, 18:03:37 »
O K800 chodzi mi o to że jestem do niego w maks przywiązany.

Co do klawiaturki chodzi mi czy jest jakiś program w którym można dodać tam tylko niektóre, akurat potrzebne przyciski.  Cała klawiatura jest niepotrzebna wiem jak takie rozwiązanie dano do javy w LG KU990- tragedia.
Mam jeszcze jedno pytanie : Czy da się programoć (kodować) i kompilować programy bezpośrednio na WM w sensie bym se programy pisał od razu na toshibie??

Regulamin się kłania.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 12, 2009, 19:10:25 »
W praktyce nie da się pisać programów pod WM na WM. Oczywiście Twoje pytanie jest niedoprecyzowane ale poza pisaniem prostych skryptów w jakiś egzotycznych językach, można powiedzieć, że się nie da. Pomijam nawet niewygodę związaną z edycją kodu i innymi czynnościami - po prostu nie ma narzędzi.

*

Offline bartexsz

• 260
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 13, 2009, 13:29:39 »
A może mi jeszcze ktoś odpowiedzieć co do rozdziałki wideo??

Regulamin się kłania.

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 22, 2009, 15:07:56 »
Tośka otworzy każde wideo. Problem w tym że nie każde będzie chodzić płynnie. TCPMP ma opcję skalowania do ekranu więc o rozdzielczośc się nie bój.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw