No wlasnie ja tego fixa nie mam wgotowanego, bo w sumie nie wiedzialbym nawet gdzie mam to podmienic

Jesli chodzi o tweak'a na 520 to wystarczy wypakowac folder startup i plik pxa27x_ipm5.dll do folderu windows w telefonie (jest ukryty standardowo), a potem edytorem rejestru (ja korzystam z CeRegEditor) zmienic wartosc klucza z pxa27x_ipm.dll na pxa27x_ipm5.dll
Juz nie pamietam dokladnie co to za klucz, ale latwo go w tym programie wyszukac.
Co do romu oczywiscie wrzucam - plus jest takie, ze sporo mniej wazy niz taki z manila2d, poza tym manila jest fajna, ale z tych wszystkich zakladek, które widzimy to dla mnie uzyteczna jest pierwsza z zegarkiem, wiadomosci, programy i odtwarzacz, a reszta zbedna maksymalnie. Po co mi np pogoda na drugim koncu swiata (poza tym to przeciez laczy sie przez gprs zeby zrobic aktualizacje) ?

Nie mowie, ze manila jest slaba, bo jest to ladny interfejs, ale moim zdaniem duzo wygodniejszy na diamondzie - toska ma ekran zaglebiony i nie korzysta sie z tego tak wygodnie jak powinno.
Poza tym ja korzystam raczej z przyciskow - bo wygodniej i wyswietlacz oszczedzam, a raczej folie brando na nim
http://rapidshare.com/files/189709684/1-22_moj.nb.html