toska + ogame ...

• 8 Odpowiedzi
  • 3555 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wozek

• 46
toska + ogame ...
« dnia: Wrzesień 28, 2008, 12:47:33 »
Czesc,

czy ktos z Was gra w ogame ? Oczywiscie chodzi mi o polaczenie toski z ogame, a konkretniej to jakiej przegladarki uzywacie ?
Mi na IE nie dziala zaden javascript na ogame, a na operze strona do logowania delikatnie mowiac stwarza problemy :/
Czy tez tak macie ?

Jesli jednak nie ma nikogo kto gra w ogame, to czy moglby ktos wejsc opera na www.ogame.pl i zobaczyc czy tez ma problemy z prawidlowym
wystwielaniem i co duzo wazniejsze z chodzeniem miedzy polami login, password i button "Login" ?

A moze tylko nie potrafie prawidlowo ustawic opery (aby strona wygladala dobrze i nie sprawiala problemow) czy tez IE (aby dzialal javascript) ?

Wozek

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: toska + ogame ...
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2008, 14:30:16 »
Nie chodzi to dobrze bo sie warstwy nakładają nie tak jak należy. To pewnie wina programistów tej stronki.

*

Offline wozek

• 46
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2008, 15:36:34 »
Nie chodzi to dobrze bo sie warstwy nakładają nie tak jak należy. To pewnie wina programistów tej stronki.

A to w takim razie dlaczego w IE strona wyglada ok ? Przynajmniej na pierwszy rzut oka ok.

Wozek

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 28, 2008, 15:38:52 »
Zainstaluj netfront 3.5 :P
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 28, 2008, 15:56:19 »
Wozek: Projektowanie stronek www to jest cały czas lekki koszmarek. Przgladarki nie implementują do końca standardów niestety. Sprawdzanie kodu na wszystkich przegladarkach jest dosć kosztowne.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 28, 2008, 16:00:33 »
Może inaczej, niektóre przeglądarki tworzą "swoje" standardy. Czasami też designerzy stron są zbyt twórczy po tym względem. Jedyna rada, trzymać się "oficjalnych" standardów.

Netfront w wersji 3.3 też może być dobrym wyjściem, ktoś na nim kurnik odpalał :ok:
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 28, 2008, 17:36:49 »
Wozek: Projektowanie stronek www to jest cały czas lekki koszmarek. Przgladarki nie implementują do końca standardów niestety. Sprawdzanie kodu na wszystkich przegladarkach jest dosć kosztowne.

Zgadzam się w 100% . Większość stron jest tworzone pod konkretną przeglądarkę np ie lub firefox . Duże serwisy dostosowują stronę do wszystkich przeglądarek, mniejsze natomiast opierają się na tych popularnych, o wersjach mobilnych nie wspominając !

Proponowałbym napisać do administracji ogame z prośbą o dostosowanie strony do wersji mobilnych, często operacja taka jest kwestią podmiany kilku skryptów, jeżeli więcej użytkowników wyrazi chęć "gry mobilnej" myślę że jest szansa na to, że administracja się tym zainteresuje! Ale tak jak mówię musiałoby wpłynąć kilka takich propozycji, dla jednej osoby nikt nie będzie się w to "bawił" .

*

Offline RzepA

• *
  • 59
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 28, 2008, 18:24:27 »
http://www.pocket.blueconnect.pl/

o ile mi się wydaje, to stad masz (chyba) odnośnik do wersji, która (możliwe że) jest jakoś dostosowana do mobilów

*

Offline xutywx

• 294
  • Elektronik hobbysta ;)
    • Dendryt.pl
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 28, 2008, 18:34:49 »
Zoom: 90% mi działa ;)
Działało mi nawet darkpirates xD
A mam pytanie o youtube - chodzi Wam?