No to teraz troszkę dłuższy post, ponieważ udało mi się ugotować w końcu rom, który działa stabilnie, wyeliminowane zostały bugi z 1 postu, rom da się użytkować przyjemnie i bezproblemowo.
Jak wiadomo standardowo ta kuchnia zbyt wiele nie posiada, a pewne aplikacje do funkcjonowania z pocketem są wręcz niezbędne. Idąc tym tropem dorzuciłem kilka paczek, które dla wielu mogą być bardzo przydatne, dla innych może mniej, ale jeszcze się taki nie zrodził co by każdemu dogodził.
Przechodząc powoli do rzeczy, paczki, które zostały dorzucone to rozpoczynając od gier, bo ich nie było w ogóle to: kevtris, sudoku, dope wars oraz freecell.
Z programów użytkowych znajdziemy total commandera, allreadera, office'a (nie do końca działającego), image viewera, mobile gadu, pim backupa, wvga fixa, phm regedita, a także psShutxp.
Uznałem, że te aplikacje są najbardziej potrzebne w pracy z pocketem, jeśli ktoś zauważył, że czegoś istotnego brakuje to proszę o sugestie, bo sam chciałbym doprowadzić ten rom do możliwej perfekcji.
Jeśli natomiast mowa o wyżej wymienionych bugach, czyli zwalnianiu today'a czy też ślamazarnego menu, tnących mp3, czy gubiących się literek w smsach to uspokajam, albowiem wgrany został sterownik procesora by Shkoder, najnowszy kbdfix od Rosjan, co powoduje, że maszynka w pełni wyrabia zarówno w menu start, na today'u, a także przy odtwarzaniu filmów i mp3, co widać w powyższym poście w teście przeprowadzonym na traileru matrixa.
Jeśli byłby jakiekolwiek pytania to proszę zadawać, upload będzie jak mój internet podoła zadaniu, obecnie jest 16%, także jeszcze troszkę to potrwa, na rano powinno być spokojnie, pozdrawiam, saknis.