Witam,
Szukam rozwiązań poniższych kwestii:
1. Zdarza mi się korzystać z Toshiby w roli odtwarzacza MP3, z wykorzystaniem GSPlayer-a. Problem w tym, że po wciśnięciu przycisku power następuje uśpienie i przerwanie odtwarzania muzyki. Wiem, że globalbus podawał sposób jak to "obejść" poprzez edycję rejestru i zaznaczam, że sposobu tego próbowałem (tak na poprzednim ROM-ie od Gothic-a jak i na obecnym od globalbus-a (C&C 1.35F 6.1 WWE), gdzie te edycje są obecne "w standardzie"), niestety bez skutku. Czy ktoś sobie z tym poradził? Chodzi o jednoczesne wyłączenie ekranu i zablokowanie klawiszy. Idealnym rozwiązaniem by było traktować odtwarzanie muzyki jako wyjątek podczas uśpienia i sprowadzać je jedynie do wyłączenia ekranu i włączenia blokady (podczas słuchania), a zwykłego uśpienia podczas bezczynności (czy czegoś innego jak odtwarzanie).
2. Sprawa może i trywialna, ale denerwująca. Otóż rozglądam się za prostym stylem do G900 i mam dwa wymagania - czarne, jednolite paski na ekranie Today (górny i dolny) i wykorzystywanie dwóch różnych tapet (poziomej i pionowej). Jakkolwiek znalazłem sporo stylów spełniających pierwszy warunek, to z drugim jest już gorzej. Nawet jeśli coś się trafi, to podmiana plików z tapetami nie działa (innymi słowy - cholera wie skąd styl bierze sobie tapetę, bo oryginalne dwa pliki nadpisałem), albo korzysta z jednej (co mi nie odpowiada). Szukając rozwiązania trafiłem na post globalbus-a (znowu) doradzający skorzystanie z WinCE CAB Manager w celu podmiany wpisów odpowiedzialnych za tapety. Z rady skorzystałem i zawsze skutkuje to zmianą pasków na ekranie Today na grayscale (mimo, że nie ruszam żadnych innych wpisów poza tymi od tapet).
Obecnie korzystam ze standardowego stylu w ROM-ie globalbus-a, który ładnie łyka pliki stwater_800_480.jpg i stwater_480_800.jpg jako tapety. W załączniku zamieszczam styl który najbardziej mi odpowiada, ale niestety korzysta z jednej tapety i ma w nosie wszelkie podmiany. Ktoś wie jak to rozwiązać?
Pozdrawiam
Lilim
EDIT 12.03.2010:
Problem nr. 2 został rozwiązany w dość prosty sposób.