Witamy nowych posiadaczy G900

• 230 Odpowiedzi
  • 15500 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dissident

• **
  • 198
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Witamy nowych posiadaczy G900
« Odpowiedź #180 dnia: Grudzień 01, 2008, 17:56:03 »
Ponawiam pytanie o zegar, jest mozliwosc ustawienia zegara na glownym ekranie w gornym pasku obok baterii, zasiegu etc...? W programach ten zegar jest, ale opcja wł/wył tego nic nie daje...

Jest jakis plugin czy cos co pokazuje poprawny stan baterii? Jak wiadomo, wbudowany tego nie robi...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 19:39:59 wysłana przez dissident »
"If you hate something don't you do it too..."

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #181 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:48:45 »
Nie licz raczej na taki plugin. Chyba, że sami go zrobimy specjalnie dla tosi :)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #182 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:55:00 »
IMO Batti pokazuje lepiej, porównuję go na co dzień z  i iLauncherem - i stwierdzam, ze lepiej wskazuje i szybciej się odświeża

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #183 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:57:24 »
Ale nawet on wskazania bierze z kernela i tu jest pies pogrzebany. :(

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #184 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:58:39 »
problem jest następujący, teoretyczna precyzja wskazań to co 1%, praktyczna to co 9-10%

wskazania są ze sterownika baterii, wywal go to wskaźnika nie będzie w ogóle (przerabiane na hermesie)
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #185 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:58:52 »
:) wiem, wiem i tego chyba nie przeskoczymy

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #186 dnia: Grudzień 01, 2008, 22:14:51 »
problem jest następujący, teoretyczna precyzja wskazań to co 1%, praktyczna to co 9-10%

wskazania są ze sterownika baterii, wywal go to wskaźnika nie będzie w ogóle (przerabiane na hermesie)
Problemów jest niestety więcej - twoje procenty odnoszą się do skali numerycznej, natomiast ona nie za bardzo jest związana regresją liniową z faktycznym stanem naładowania i dodatkowo występują skoki w zwiazku z samym wzrostem obciążenia ( np po włączeiu wifi nagle spada poziom, choć przez kilka sekund niewiele ładunku mogło wypłynąć z baterii ).
Programy odczytują chyba jednak poziom baterii z ogólnej funkcji informacyjnej WM niż poprzez wywołanie io drivera baterii. Kernel jest oczywiście pośrednikiem ale bezpośrednim źródłem z punktu widzenia app jest wywołanie funkcji "systemowej" i o to mi chodziło.

« Odpowiedź #187 dnia: Grudzień 02, 2008, 00:03:02 »
Witam   B) Mam na imie Mikołaj i dziś zakupiłem na Allegro Toshibe G900  :grin: Hmm... Każdy pomyśli zakup jak zakup... Pierwszym plusem jest niezwykła cena... Mianowicie zakupiłem ją za 450zł + koszt przesyłki... Powiecie, dzieciaku... prześle ci kamień i tyle się będziesz cieszył... Otóż nie... Zażyczyłem sobie opcje wysyłki z kontrolą paczki ZANIM uiszczę opłate  :ok: A więc wyjme telefon uruchomie go i zapłace... Oki może być uszkodzony  :-| Tego nikt nie powie, ale pogadałem dobre kilka godzinek na gg ze sprzedającym i wychodzi z rozmowy iż jest on po prostu zadowolony z toshiby, ale przekracza jego zapotrzebowania przez co stała się uciążliwa do kożystania na codzień... Dostałem oczywiście real foto telefonu i poza troszkę wytartym tylnym panelem nie mam mu nic do zarzucenia... Czekam na odbiór przesyłki i zdaje relację  :ohreally: Mam nadzieje, że mój drugi w życiu zakup na allegro będzie znowu trafiony i, że będe mógł się cieszyć tym rewelacyjnym smatphonem... Powiem Wam, że przeczytałem trochę postów i narobiliście mi takiego "smaka" na ten telefon, że wszelkie plany kupna SPVki pękły jak lustro w "Seksmisji"... Czekam z utęsknieniem na paczkę i pozdrawiam Mikołaj :ok:

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #188 dnia: Grudzień 02, 2008, 16:59:01 »
Cholera, na wszystkie pytania odpowiadacie, a pytanko o zegar omijacie...niech mi w koncu ktos odpowie na pytanie o zegar z mojego poprzedniego postu, bo meczy mnie to mocno  :E

« Odpowiedź #189 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:35:54 »
A mnie nikt nie lubi bo to temat z powitaniami a nikt mnie nie wita :P

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #190 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:52:18 »
w takim razie witamy!
a zegar to pewnie nikt nie wie :P

*

Offline mww1990

• 393
  • mww
  • Sprzęt: Thoshiba g900 - HTC s740 ROSE - HTC Dream
« Odpowiedź #191 dnia: Grudzień 02, 2008, 18:14:10 »
ja uzywam wszystkiego ze tak powiem od globalbusa... i zegar mam na belce... a miernik baterii jest procentowy, ale do baterii jeszcze hs++. Wskazuje mi troszke lepiej niz ten z romu. A wszystko to za nie wielka cene zmiany romu na Clean&Clear ;)

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #192 dnia: Grudzień 02, 2008, 20:12:17 »
(...) i, że będe mógł się cieszyć tym rewelacyjnym smatphonem... Powiem Wam, że przeczytałem trochę postów i narobiliście mi takiego "smaka" na ten telefon(...)

Nie dość ,że nazwałeś tosię smartphonem, to jeszcze telefonem? :P Smartphona ci wybaczę, bo wiele portali i gazet myli pojęcia smartphone i PDA . Nie wiedzą, ze smartphone to urządzenie bez digitalizera, a PDA ten ekran dotykowy posiadają :|

Ale żeby na PDAc palmtopa nazać tylko telefonem, to trzeba mieć na prawdę odwagę :E

« Odpowiedź #193 dnia: Grudzień 02, 2008, 21:54:43 »
(...) i, że będe mógł się cieszyć tym rewelacyjnym smatphonem... Powiem Wam, że przeczytałem trochę postów i narobiliście mi takiego "smaka" na ten telefon(...)

Nie dość ,że nazwałeś tosię smartphonem, to jeszcze telefonem? :P Smartphona ci wybaczę, bo wiele portali i gazet myli pojęcia smartphone i PDA . Nie wiedzą, ze smartphone to urządzenie bez digitalizera, a PDA ten ekran dotykowy posiadają :|

Ale żeby na PDAc palmtopa nazać tylko telefonem, to trzeba mieć na prawdę odwagę :E

Przepraszka no  :wink: Jutro mój palmtopik będzie wysłany jednak kurierem z opcją zaglądnięcia w pakę i dostane go pojutrze... hehe... uwielbiam takie wypasione urządzonka... Pytanie poza tematem... zaraz będe szukał ale używał ktoś PocketUAE?? Znaczy emulował Amigę?? To komputer mojego dzieciństwa który musze emulować gdzie się da, a wiem tosia okiełzna chyba ten temat  :evil:

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #194 dnia: Grudzień 02, 2008, 22:07:30 »
Amiga? Tam siedział prosty procek i niewiele było pamięci więc tosia podołać powinna. Kwestie ekranu i mapowania klawiszy tylko zostają.

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #195 dnia: Grudzień 02, 2008, 22:59:42 »
Amiga? Tam siedział prosty procek i niewiele było pamięci więc tosia podołać powinna. Kwestie ekranu i mapowania klawiszy tylko zostają.

No wlasnie Amiga tez byloby cos i miodne ruff n' tumble, ale ale...na Uni byl problem, ze nie dalo sie odpalic gier wiecej niz 1-dyskietkowych, ktos tam mi napisal, ze przez cos mozna, ale za cholere tego znalezc nie moglem, a i odpowiedzi juz nei dostalem, gdzie szukac choc mialo to byc na tym forum (ale ciezko tu wiele rzeczy znalezc) wiec jesli jest mozliwosc gry w kilku-dyskietkowe to ja w Amige tez wchodze :)

« Odpowiedź #196 dnia: Grudzień 03, 2008, 20:48:41 »

No wlasnie Amiga tez byloby cos i miodne ruff n' tumble, ale ale...na Uni byl problem, ze nie dalo sie odpalic gier wiecej niz 1-dyskietkowych, ktos tam mi napisal, ze przez cos mozna, ale za cholere tego znalezc nie moglem, a i odpowiedzi juz nei dostalem, gdzie szukac choc mialo to byc na tym forum (ale ciezko tu wiele rzeczy znalezc) wiec jesli jest mozliwosc gry w kilku-dyskietkowe to ja w Amige tez wchodze :)

Moja tosia trafi w moje łapki jutro koło 10tej ;-D

A propos PocketUAE... minutka na google i podam pare linków jako że jest freeware
http://www.pdagold.com/software/detail.asp?s=493http://pl.wikipedia.org/wiki/PocketUAEhttp://pocketinsanity.org/web/pocketinsanity/Projects/PocketUAE/http://mobione.pl/forum/index.php/topic,15.0.html

*

Offline dissident

• **
  • 198
« Odpowiedź #197 dnia: Grudzień 04, 2008, 00:13:26 »

Moja tosia trafi w moje łapki jutro koło 10tej ;-D

A propos PocketUAE... minutka na google i podam pare linków jako że jest freeware
http://www.pdagold.com/software/detail.asp?s=493http://pl.wikipedia.org/wiki/PocketUAEhttp://pocketinsanity.org/web/pocketinsanity/Projects/PocketUAE/http://mobione.pl/forum/index.php/topic,15.0.html

jak cos wymodzisz i odpalisz ruff n' tumble ktore jest 2-dyskietkowe to pisz co i jak :) sorry ze takie troche "wyreczanie" ale nie mam teraz czasu na zabawy z pda, nawet sobie ekranu today nie mam kiedy zrobic...

a wlasnie pytanko dot. skinow, jak wyciagnac sama tapete ze skina? mam skin, ale chce z niego sama tapete wyciagnac zeby wrzucic do innego skina...gdzie ja znajde po zainstalowaniu? lub moze da sie ja wyciagnac prosto na PC? rozpakowujac jakims programem skina czy cos?

« Odpowiedź #198 dnia: Grudzień 04, 2008, 22:50:58 »
Kurcze... sekunde czytania i już wiadomo  :| Można załadować 4 dyskietki tylko nie można ich zmienić w trakcie pracy emulatora... także do 4 dyskietek śmiga... Można też zainstalować na emulowanym dysku twardym wraz z systemem ;-D :ok:

Dziś ją dostałem  :E Pierwsze wrażenie!! Świetna... wielki czytelny wyświetlacz, małe literki są jak dla mnie na +... bateryjka jak narazie wytrzymała jeden dzień... myśle że z bulem ale dwa pociągnie, choć na razie się bawie sporo...  :grin: Jestem mocno pod wrażeniem tego sprzecika... Jakby mi jeszcze ktoś podrzucił linka jak skonfigurować wifi ad-hoc i jak wywalić te przeklęte komunikaty sieciowe... co 5 minutek "Łowicz" mi wywala  :S

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #199 dnia: Grudzień 05, 2008, 14:52:51 »
co do ad- hoc to jak konfigurujesz nowe połączenie, to gdzieś tam sie zaptasza ad-hoc albo urządenie-urządzenie czy coś takiego i masz ad-hoc. Gdzieś w początkowych screenach

Co do "łowicz" to zielona słuchawka>menu>opcje...> i powinna być jakaś zakładka od (no właśnie zaponiałem jak to się nazywa) i tam wywalasz kanał 50 bodajze- u siebie nie sprawdzę, bo globalbus(i chwała mu za to) wywalił totalnie obsługę(no właśnie zapomniałem czego :E)

W polskiej wersjii WM to może się nazywa "kanały informacyjne", ale głowy nie daję bo większość swojego życia spędziłem z angielskim systemem i tam był skrucik(no właśnie nie wiem jaki)

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #200 dnia: Grudzień 05, 2008, 23:37:48 »

Witam, witam
Odpuszczam smartfona, odpuszczam telefon ale z bólem nie odpuszczę Ci miki1406 tego co odpuszczasz z BULEM -można nie znać PDA, można nie znać telefonów ale błędy da się tu wyeliminować (kliknij "sprawdź ortografię"). Nie dajmy się sprowadzić do poziomu prezydenta ;)
P.S. nie obrażaj się (za prezydenta) ;)
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

« Odpowiedź #201 dnia: Grudzień 07, 2008, 23:10:07 »

Witam, witam
Odpuszczam smartfona, odpuszczam telefon ale z bólem nie odpuszczę Ci miki1406 tego co odpuszczasz z BULEM -można nie znać PDA, można nie znać telefonów ale błędy da się tu wyeliminować (kliknij "sprawdź ortografię"). Nie dajmy się sprowadzić do poziomu prezydenta ;)
P.S. nie obrażaj się (za prezydenta) ;)

sorki szybko pisałem :P

*

Offline raven66

• 18
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Platronics Voyager 520
« Odpowiedź #202 dnia: Grudzień 14, 2008, 14:20:00 »
Witam raz jeszcze wszystkich, raz jeszcze - bo po raz pierwszy się mylnie przywitałem w wątku o rozpoznawaniu pisma.
Toshibę mam od kilku dni, jak na razie większość rzeczy jest dla mnie totalnie nowa.
A ponieważ bardzo lubię dostosowywać sprzęt "pod siebie" i grzebać i przestawiać i poznawać wszystkie funkcje urządzenia, zapewne będę częstym gościem na tym forum... przynajmniej na początku.
Pozdrawiam wszystkich,
raven

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #203 dnia: Grudzień 24, 2008, 12:04:11 »
Procek (Motorola 680x0) to moze i prosty, ale Amiga posiadala przynajmniej 3 bardzo mocne, ale skomplikowane specjalizowane koprocesory (do grafiki, dzwieku, IO, itd - o ile dobrze pamietam Copper, Paula, Denise), ktore zbyt proste do emulacji nie sa i dlatego wszelkie emulatory wymagaja naprawde silnego CPU.
Osobiscie odpalalem UAE na Aximie jakies 2-3 lata temu i dzialalo to tak sobie, raczej do gier i demek sie nie nadaje, ale sam AmigaOS z emulowanym na pliku twardzielem daje sie uzywac. Dopiero na pececie UAE dziala jak prawdziwa Amiga 500, a na mocniejszych maszynach to i cos z AGAmi mozna spokojnie emulowac w czasie rzeczywistym.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #204 dnia: Grudzień 24, 2008, 13:07:31 »
Ale czy rzeczywiście je trzeba emulować? Jeśli specyfikacja nie pozwalała na ładowanie do nich kodu binarnego to wystarczy emulować interfejsy tych chipów, a to jest prostsze.

« Odpowiedź #205 dnia: Grudzień 28, 2008, 04:05:35 »
 :E :E :ENo i ogarnalem temat internetu ad-hoc w mojej tosi... problemami byl firewall i zle udostepnienie polaczenia (zamiast z neostradowego to z wifi)... Pisze juz z tosi oczywista (sorki za brak "ogonkow" ale to jeszcze rozgryze jak znajde "alt" :-) Pozdrowka dla wszystkich i dzieki za pomoc... Jakos sie odplace

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #206 dnia: Grudzień 28, 2008, 04:10:21 »
skonczyłes walki z toska to teraz prora spac ^^ <nyny> dobry soft do udostepnienia neta z tospi przez toske nawywa sie WmWiFiRouter
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

« Odpowiedź #207 dnia: Grudzień 28, 2008, 04:41:19 »
Jakie spac :E Zaczynam tworzyc artykul o PocketUAE... Jego konfiguracji i odpalaniu :proud:

*

Offline bak

• 46
  • Sprzęt: Tosia G900             Samsung Omnia               Nokia E50                       Palm Centro
« Odpowiedź #208 dnia: Grudzień 28, 2008, 14:22:02 »
Witam   B)
Jestem szczęśliwym posiadaczem Tośki od jakiegoś tygodnia.  :mrgreen:
Jak na razie jestem bardzo zadowolony  :grin:

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #209 dnia: Styczeń 01, 2009, 00:32:28 »
witam i ja :)
jestem szczęśliwym posiadaczem Tośki od jakichś 14 godzin :P nówka sztuka, dopiero rozdziewiczona, zabawa przednia z nią jest :)
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić