wifi w g900 - problem z połączeniem

• 11 Odpowiedzi
  • 2239 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline songossj2

• 33
  • Sprzęt: Tosia g900
wifi w g900 - problem z połączeniem
« dnia: Czerwiec 08, 2010, 14:33:28 »
Witam, nie dawno kupiłem telefon toshiba g900(angielskie menu) i nie wiem jak połączyc się z internetem przez wifi. Mam internet w Vectrze i dzisiaj podłączyli mi modem wifi. Chciałbym, żebyscie napisali mi jak mam przez wifi połączyć się z internetem(do tej sieci).

PS: Próbowałem coś tam się łączyć, ale w explorerze nie chciało mi wejść na rzadną stronę;/

*

Offline meron11

• 255
  • Sprzęt: nokia 6020
Odp: wifi w g900 - problem z połączeniem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 08, 2010, 18:13:35 »
Zmień sobie rom na c&c najlepiej ;).Później włączasz wifi no i łapiesz sieć ,no i dalej to już zależy od konfiguracjii routera/ap

*

Offline songossj2

• 33
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2010, 19:16:17 »
To bez zmieny romu toshiba nie łapie wifi? Czyli mam rozumieć, że toshiba produkowała telefony w których wifi nie można było włączyć na zwykłym romie?

PS: mam Windows Phone (Mobile) 6.5.5 wraz z nakładką manilla2d lub titanium - i jest tylko ok.20% po polsku;/
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2010, 19:18:58 wysłana przez songossj2 »

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2010, 10:50:52 »
Na oryginalnym romie nie powinno być problemu, ale Ty nie masz oryginalnego, tylko 6.5 i to nie wiadomo w jakim buildzie - a to może powodować problemy. Zasadniczo Tośkę podłączasz jak każde inne urządzenie, dowiedz się najpierw czy nie musisz dodać macadresu do modemu.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2010, 11:03:12 »
Najlepiej zaczynać testy na otwartym AP, wtedy wychodzi czy całkiem coś zamieszane w konfiguracji czy wystarczy coś przestawić tylko.

*

Offline meron11

• 255
  • Sprzęt: nokia 6020
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 12, 2010, 13:06:57 »
można :E ale i tka zmień na c&c i podaj nazwę ap/routera i masz sieć zabezpieczoną czy nie ? i czy masz filtrowanie mac?

*

Offline songossj2

• 33
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 12, 2010, 13:40:37 »
Router to Thomson TCW 750-4. Czy mac jest zabezpieczone i czy jest filtrowanie to nie wiem jak to sprawdzić;/ Wiem tylko, że na umowie  z vectrą, która dostałem przy podłączeniu routera pisze mac:xxxxx- x-jakieś numery

PS: osoba od której kupowałem telefon, pisze, że bezproblemu łączyła się u sibie w domu z routerem wifi itp. I oprogramowanie też wgrywał jakieś z waszej strony(nawet piolecał tą stronę).

PS2: jak wchodzę w settings\connections to mam ikonki:beam,connections,domain,wi-fi,wifi utility,wireless manager. Jak wchodzę w "wi-fi" to na górze musze wybrać "my network card connects to:" i mam do wyboru "internet" lub "work" a niżej musze wybrać "tap an adapter to modify settings": i to wyboru mam"
-SyChip Cheetah WLAN GSPI Card
-Bluetooth PAN Driver
-AsyncMac NDISWAN Miniport
-Remote-NDIS Host
-Virtual Ethernet Intermediate Miniport
-PPTP NDISWAN Miniport
-L2TP NDISWAN Miniport
i nie wiem któro mam wybrać? Może w tym tkwi problem?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2010, 13:54:50 wysłana przez songossj2 »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 12, 2010, 14:32:20 »
Ta pierwsza jest od wifi tosi - sychip Daj sieć "internet" w ustawieniach.

*

Offline songossj2

• 33
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 12, 2010, 14:54:34 »
coś próbował ustawiac wcześniej i teraz jak klikam na ikonke "wi-fi" to pokazuje się okno gdzie moge dodać nową sięc i jedna już jest wyszukana o nazwie"vnet...(itp.) więc pewnie to to i obok pisze connecting, klikam na to i biore "connects to:internet" ,next, authentication:wpa, data encryption:aes, next, peap(moge jeszcze smart card or certificate) i biore finish, biore ok. włącza ie/wpisuje w google co kolwiek i biore enter. I wyskakuje:cannot connect with current connection settings.To change your connection settings, tap settinds. no i musze wziąć dismiss;/ no i na tyle by bylo z wejsciem na internet;/ moze w ustawieniach ktore opisalem coś zmienic?

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 12, 2010, 16:18:05 »
Żadnych certyfikatów prawdopodobnie nie należy zaznaczać - to się stosuje w dużych sieciach do zarządzania i autentykacji logujących się osób  (np.  uczelnie wyższe) a nie dla sieci domowej. Musisz ustalić czy twój dostawca internetu zabezpiecza sieć po MAC-ach czy hasłem. Jeśli po MAC- ach to mam złe wieści - w tosi nie zmienisz MAC-a jak w karcie na laptopie czy PC.

*

Offline songossj2

• 33
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 12, 2010, 17:45:17 »
Udało się;] Nie wiem jakim cudem, ale teraz gdy włączyłem ie pojawił się jakiś komunikat gdzie musiałem wybrać sieć, a później pytało mnie o hasło;]
Dzięki wszystkim za pomoc

PS: może wiecie dlaczego jak jakiś obrazek chcę powiększyć(klikam na niego) to napoczątku ładuje strone i przechodzi na strone gdzie pisze komunikat: że coś nie może tego wykonać i inzynierowie próbują to naprawić czy coś. Jeżeli to ważne to używam IE.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2010, 19:29:02 wysłana przez songossj2 »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 12, 2010, 19:50:50 »
To raczej kwestia witryny, którą przeglądasz a nie Twojej przeglądarki.