lag na klawiaturze na Fresh & Clean ROM v1.3.1

• 7 Odpowiedzi
  • 1116 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lag na klawiaturze na Fresh & Clean ROM v1.3.1
« dnia: Marzec 31, 2009, 11:30:01 »
Siema ... wgrałem wczoraj sobie roma :

Fresh & Clean ROM v1.3.1 bez Manili ... wszystko smiga elegancko tylko czy da się poprawić dwie rzeczy:

1. przyzwyczaiłem się już do tego standardowego pisania smsów i wszelakiego wpisywania tekstu z klawiaturki więc czy dałoby się jakoś wyłączyć ten słownik bo chyba przez niego straszne są lagi na klawiaturze a w szczególności po naciśnięciu spacji ...

i przy okazji: 2. gdy włącza się wifi przez Comm Manager to ciagle jest wyłączony wskaźnik Sieci WLAN i nigdy nie wiem czy wifi jest włączone czy nie

oczywiście chodzi mi o sposób naprawienie tych rzeczy bez konieczności gotowania (bo jeszcze nie umiem :P) czy wgrywania nowego romu (chociaż jeśli byłaby to ostateczność to jestem gotów to zrobic ;) ) ... nie wiem jakiś cab czy klucze w rejestrze ? interesuje mnie czy w tym sofcie jest ten jakiś kbdfix do klawiatury ? bo może to jest przyczyną lagów ?

pozdro

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: lag na klawiaturze na Fresh & Clean ROM v1.3.1
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2009, 13:19:19 »
Obie te rzeczy byly :mad: O ile sie nie myle rom Fresh & Clean jest robiony na najnowszych romach globalbusa. Wiec nie dziala na nim zwykly kbdfix, tylko specjalny zrobiony pod nowe romy C&C. Poszukaj go w watku o C&C. A gotowania nie musisz sie uczyc. Masz tutorial mojego autorstwa w ktorym masz wszystko dokladnie opisane.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2009, 13:22:31 »
Najnowszy kbdfix który niemalże całkowicie likwiduje opóźnienia klawiatury jest w 1 lub 2 wątku przyklejonym bo sam uploadowałem też ;) Wystarczy podmienić plik exe w kuchni C&C i będzie działać idealnie ;)

Co do WiFi - sam pisze to już 3 raz, w tym managerze musisz tapnąć w prawym dolnym rogu i tam włączyć WiFi - błąd HTC Managera...

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2009, 13:43:08 »
Najnowszy kbdfix który niemalże całkowicie likwiduje opóźnienia klawiatury jest w 1 lub 2 wątku przyklejonym bo sam uploadowałem też ;) Wystarczy podmienić plik exe w kuchni C&C i będzie działać idealnie ;)

Co do WiFi - sam pisze to już 3 raz, w tym managerze musisz tapnąć w prawym dolnym rogu i tam włączyć WiFi - błąd HTC Managera...
Tyle ze on nie chce gotowac romu. Ale to najlepsze rozwiazanie. Nie rozumiem czego niektorzy tak boja w gotowaniu. Tosi prawie nie idzie uwalic. Znajdz ten tutorial i rob wszystko wedlug instrukcji. Nawet jak cos zle zrobisz to mozesz wgrac spowrotem inny rom. A jak czegos nie bedziesz wiedzial napisz w tamtym watku, napewno dostaniesz odpowiedz.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Elric

• *
  • 86
  • Sprzęt: Toshiba G900 krótko, bez zdrobnień
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 31, 2009, 13:52:44 »
W tym ROM-ie chyba jest już wgrany najnowszy kbdfix, prawda?
Globalbus pisał, że w jego ROM-ie 1.3 jest już najnowszy, a Fresh & Clean jest gotowany na kuchence tamtego...
Przynajmniej u mnie nie ma aż takich wielkich lagów....

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 31, 2009, 16:37:48 »
Najnowszy Kbdfix jest w ROMie.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 02, 2009, 16:59:26 »
zauważyłem coś dziwnego ... mianowicie:

klawiatura dostaje dużych lagów przy pisaniu smsa w trybie tej niby konferencji
podczas pisania zwykłego smsa lagi są mniejsze i znośne ale mimo wszystko zauważalne
w innych miejscach np w notatkach czy operze albo Internet Explorerze lagów praktycznie nie ma ...

czy dało by rado to jakoś naprawić ? zależały mi na tym bo dużo pisze i trochę mnie to irytuje ...
może wgranie jeszcze raz kbdfixa naprawiło by ten problem ?

używam Fresh & Clean ROM v1.3.1 bez manilli

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2009, 09:25:28 »
to jest problem aplikacji, zawsze można ją zastąpić ale nie znalazłem nic ciekawego