usypianie=wyłączenie wifi

• 3 Odpowiedzi
  • 1057 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Seiben

• 25
  • Sprzęt: Toshiba G900 + A200-1S5
usypianie=wyłączenie wifi
« dnia: Luty 21, 2009, 22:09:34 »
Jak w temacie jak usypiam tośke rozłącza się wifi i włącza się dopiero ponownie, gdy ją wybudzam. Czy da się ustawić tak, żeby tośka nie rozłączała się podczas usypiania tylko cały czas była połączona? Rozchodzi się o to, żeby np. korzystam z gg na tośce, usypiam ją, a jak ktoś do mnie napisze to się sama wybudza i wyświetla wiadomość. Da się tak?

*

Offline Czesiorazdwatrzy

• 465
  • Welcome to Hakurei Reitaisai Festival!
    • J-games.pl  - Forum japońskich gier, jrpg
  • Sprzęt: XDA 2i; i780; Desire Z
Odp: usypianie=wyłączenie wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2009, 22:12:18 »
Najłatwiej chyba będzie po prostu wyłączyć podświetlenie ekranu :)

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2009, 01:18:53 »
Jak w temacie jak usypiam tośke rozłącza się wifi i włącza się dopiero ponownie, gdy ją wybudzam. Czy da się ustawić tak, żeby tośka nie rozłączała się podczas usypiania tylko cały czas była połączona? Rozchodzi się o to, żeby np. korzystam z gg na tośce, usypiam ją, a jak ktoś do mnie napisze to się sama wybudza i wyświetla wiadomość. Da się tak?

W opcjach gg możesz ustawić zapobieganie wyłączaniu urządzenia, wtedy się nie rozłączy. Poza tym wifi/power management/ always on.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2009, 07:39:25 »
tylko to sprowadza się praktycznie do tego, że tosia nie zaśnie na dłużej. Wifi nie było raczej projektowane pod  kątem oszczędności prądowej. U mnie zawsze jak always on jest włączone tosia budzi się od razu po uśpieniu. Może dlatego, że AP wysyła pakiety rozgłaszające swą obecnosć ( tzw  beacon ) i te są odbierane przez moduł wifi, który od razu wysyła przerwanie. Można spróbować na ukrytym AP ale nie jestem pewny czy coś to da. :(