upiększacze tośki / pewien problem

• 28 Odpowiedzi
  • 9306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wiktor-96

• 43
  • Sprzęt: Galaxy ace2 + Galaxy Note 10.1
upiększacze tośki / pewien problem
« dnia: Kwiecień 13, 2011, 20:37:37 »
Witam juz od jakiegos czasu mam toske i cieszę sie bo bardzo mi sie podoba.

Mam wm 6.1 no i jakiegos softa z manilą 2d. Po czasie ją wyłączyłem bo mi się znudziła, a tu patrze a główny pasek (chodzi o ten gdzie są ikony typu bateria, zasięg logo windowsa itp.) jest takie nie najpiękniejsze, powiedzmy. Wbiłem na neta i znalazłem na tym forum ( świetnym zresztą  :wink: ) takie programy jak " %BatteryColorByLuQ " albo " psShutXP_Raphael_Pl " . No i te programy są w .cab`ie no to je wrzuciłem na fona zainstalowałem i w zasadzie nie zauważyłem zadnej ale to naprawde zadnej zmiany. robilem restart fona, robilem reinstal i nic jak bylo tak jest. Co robić ma ktoś jakies rady co zle robie czy trzeba cos innego zainstalowac zeby to dzialalo a moze softa zmienić [nie chcialbym tego znowu robic] pls o pomoc.

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: upiększacze tośki / pewien problem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2011, 21:35:46 »
Nie masz przypadkiem włączonego WkTask? Ten BatteryColor zmienia ikonkę baterii? Może masz ją wyłączoną w rejestrze? psShutXP nie pojawił Ci się w menu start, albo po długim naciśnięciu power?
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2011, 23:49:53 »
znaczy tak:

program WkTask mam chyba wylaczony ( bo tak zawiasem to do czego on jest - men. zadan?)
po kliknieciu loga win. nie ma takowego to raczej oznacza ze prog. jest wylaczony

batery color powinien zmienic ikone albo chociaz jej kolor ale tego nie robi

a jezeli chodzi o rejetr to tak naprawde nie czaje tego - jest to dla mnie tzw. czarna magia. jest to chyba jedyna rzecz ktorej jeszcze nie pojalem

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2011, 23:52:44 »
sdk cert zainstalowany?jak chcesz zmienic wyglad baterii i zasiegu to poszukaj jakiegos ladnego taskbara
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2011, 23:54:42 wysłana przez WaFel1985 »

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2011, 23:58:31 »
W ogóle ikonkę baterii w ogóle widzisz? WkTask pokazuje uruchomione programy na górnym pasku.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 14, 2011, 14:41:35 »
z ikonką baterii cos jest nie tak bo albo cały czas jest pokazane ze laduje (nawet jak nie laduje baterii) albo caly czas sa 4 ząbki baterii i nie schodzi jak się rozladowuje bateria.
Natomiast sdk cert chyba nie zaraz pobiorę i sprobuje napisać czy coś to pomogło.

zainstalowalem sdk certi nic się nie zmieniło a czy mogę pobrać i zainstalować kilka taskbarów a potem z pozimu tośki zmieniać je w miarę potrzeb?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2011, 15:13:35 wysłana przez wiktor-96 »

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 14, 2011, 14:59:48 »
Nie szukaj, wafel dał w załączniku :D Przeczuwam, że prościej dla ciebie będzie namodzić jokiś inny rom.

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2011, 22:44:34 »
ok. taskbar zainstalowany = wyglad 2000 razy lepszy. czyli sie udalo. a gdybym chcial zmienic ekran wylaczania telefonu tj. po przytrzymaniu ''power'' chce miec tak jak na kompie w xp'ku. da sie to zrobic??
a i mam jeszcze 1 drobny problem. chodzi tu o wifi. gdy mam odpalony touchflo to w zakladce ''programy'' ( ostatni ekran TouchFlo) mam ikone przez ktora odpalam wifi. to dziala ale gdy wylacze touchflo i wejde w men. bezprzewodowy to nie moge wlaczyc wifi. da sie bluetooth, telefon, a wifi nie. dodam ze czesto korzystam z wifi i dobrze by bylo abym za kazdym razem mogl je wlaczyc.
na koniec dodam ze mam rom 'by felix' (z tego forum)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2011, 22:58:11 wysłana przez wiktor-96 »

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 14, 2011, 23:24:14 »
Dziwne, to w tym menu z bluetoothem powinno dać się zawsze, a przez TouchFLO nie bardzo xD
A jak z włączaniem wifi przez skrót?
Co do wyłączania ala duży windows: niby jest programik, działa w nim wygaszenie, działa restart, ale nie działa wyłączenie - więc to tak trochę bez sensu.

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 15, 2011, 17:07:52 »
u mnie jest zupelnie na odwrot.
przez skrot w touch flo da sie wlaczyc i wylaczyc wifi. gdy jest wlaczone TF to da sie tez normalnie przez wirless manager - czyli menedzer bezprzewodowy. gdy wylacze tf i wejde w ten menadzer to moge je wylaczyc i wlaczyc ale gdy zrobie restart fona to juz nie.
Teraz wychodzi na to ze aby wlaczyc wifi to musze wpierw uruchomic tf a dopiero pozniej wifi, jak dla mnie to sie troche mija z celem wiec jest na to jakas inna rada niz wgranie innego softa moze globallusa czy jakos tak - niewiem nie testowalem go wczesniej a zalezy mi na szybkim dzialaniu systemu, wifi, i dosc duzej ilosci wolnego ramu.

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 15, 2011, 19:21:30 »
to wgraj rom Globalbusa,bedziesz zadowolony.tylko najpierw full doc zrob

*

Offline rafcio9292

• 41
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 15, 2011, 23:43:08 »
C&C + np. SPB Mobile Shell :) Nic lepszego i szybszego nie znajdziesz. Gwarantuję Ci ;) Trochę już romów testowałem, ale zawsze wracałem do C&C.
Toshiba G900-->>C&C Globalbus-->>SPB Mobile Shell 3.5

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 17, 2011, 22:56:10 »
dobra to juz wiem ze bede zmienal rom w przerwie swiatecznej. mam zagwarantowane zadowolenie to bedzie dobrze :)
ale mimo gwarancji mam jeszcze kilka pytan :
1. czy upiekszacze typu zmiany ikonek tez dzialaja na globallusie?
2. jak jest z bateria, ile trzyma bo slyszalem ze kazdy rom tez zrzera troche baterii, wiec im wiecej programikow ma rom tym wiecej baterii je czy tak?
3. czy moglby ktos podac linka do pobrania tego romu bo szukalem po forum, znalazlem ale linki nie aktywne.
4. ( chyba najwazniejsze pytanie) czy wszystkie funkcje, opcje i pierdółki dzialaja?
5. czy klawiatura nie laguje ( czy nie zacina sie w trakcie pisania) ?
6. i czy da sie zrobic tak ze przy wlaczaniu i wylaczaniu telefonu bedzie podobnie jak w win. xp?
7. a i ostatni przypomnialo sie o co chodzi z ''kuchenkami'' do romow i ich gotowaniem bo ogolnie to i tego nie czaje wiec raczej wgram jakiegos gotowca tylko prosze o (sprawdz punkt 3).

bardzo prosze o odpowiedzi na tych kilka pytan i z gory dzieki 8)

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 17, 2011, 23:56:57 »
Działać działa wszystko, linki też działają sprawdź jeszcze raz w pierwszym poście. Kuchnia to nie jest nic strasznego, zrobienie jej jest trudne, ale używanie jest łatwiejsze - to poprostu okienko gdzie wybierasz co chcesz mieć.

*

Offline wiktor-96

• 43
Odp: upiększacze tośki / pewien problem/przy okazji zmiana romu - pytania :D
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 19, 2011, 23:32:25 »
to moze na podstawie kuchnii globallusa zrobie cos swojego :P a jak nie wyjdzie to pobiore gotowca ale dopiero za 2-3 dni.  A jesli chodzi o wfi to na te chwile gdy chce wlaczyc je to rozsuwam klawe wciskam ziel kropke i logo windowsa i wlacza sie wifi ale to tylko rozwiazanie tymczasowe :D

Połączone: [time]Kwiecień 20, 2011, 21:42:55[/time]
Hej ale nie mogę pobrać tego rom'u bo jest na 4shared i wyskakuje komunikat
"Zażądane łącze do pliku jest nieprawidłowe."
Więc niech ktoś to wrzuci na normalną stronę typu rapidshare albo megaupload, może być też hotfile, albo niech ktoś poda działający link bardzo proszę

Połączone: [time]Kwiecień 20, 2011, 21:51:35[/time]
O mam poszperałem i znalazłem, magicznie zaczęło się pobierać po wyświetleniu komunikatu
"Zażądane łącze do pliku jest nieprawidłowe."
jeszcze 10 min. a ja w tym czasie poszukam kabelka bo gdzieś mi się zapodział :P

Połączone: [time]Kwiecień 20, 2011, 22:38:01[/time]
ok ściągnąłem kuchnię globallusa zaznaczyłem to co chcę mieć w romie kliknąłem ikonę "play" w lewym górnym rogu na dole załadował się pasek i teraz pisze "done" yyy... a ja mam pytanie co się działo i co teraz zrobić ( telefonu nie podpiołem bo kurde kabla nie znalazłem - swoją drogą gdzie taki kabulek dostanę? byłem u elektryko-elektronika i nie miał może w media expert? i ile on może kosztować???

Połączone: Kwiecień 20, 2011, 23:33:03
znalazlem kabel :D ale pomimo szukania w goglu i na forum dalej nie wiem jak ugotować swoj rom dlatego proszę o wrzucenie C&C globalbusa oryginalnego  lub takiego jakiego wy używacie, bo wściec się idzie uruchamiając 27 linków 4shared i z tego żaden nie działa jak nie wierzycie popatrzcie:
A I DODAM ŻE CHCĘ TYLKO WM. 6.1 ! NIE 6.5!!
http://www.4shared.com/file/137505355/e0fe522c/CleanClear_Full_G900.html
http://www.4shared.com/dir/CiB8AONf/CC_135.html
http://www.4shared.com/file/121502124/e9912d0e/CleanClear_Full_G900.html
kuchenka ze str. "spis polecanych romów" też nie działa http://www.4shared.com/dir/9915611/cea59a7f/G900.html
itd.

ta działa :kuchnia do 6.1 link   http://lolasher.pl/tosia/61c&c.rar

jak źle szukam, nakierujcie mnie jakoś bo muszę zmienić tego roma co mam bo coraz częściej zwiech dostaje (felix z manillą) Jutro rano chciałem wgrywać więc pls o rom lub poradę jak najszybciej.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2011, 23:33:03 wysłana przez wiktor-96 »

*

Offline rad00

• **
  • 140
  • Sprzęt: Toshiba G900 SPV M3000 SE X1 Sony U
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 22, 2011, 10:21:43 »
Witam ja mam kilka romów na chomiku może się komuś przydadzą niestety nie mogę ich udostępnić na forum. proszę pisać na pw jak coś ;)

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 22, 2011, 15:34:18 »
alez tam wszystko pisze co i jak z gotowaniem.sam na poczatku ogarnac nie moglem ale pozniej to co chwila cos robilem...czytaj instrukcje w watku o kuchence i rob jak tam napisane...bedzie git.no i po ugotowaniu wgraj to co stworzyles(pamietaj plik romu nie moze przekraczac chyba 70MB)

*

Offline wiktor-96

• 43
Odp: nowy rom
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 23, 2011, 19:19:14 »
ugotowałem sobie ten zakichany rom, w końcu się udało . :D Ale kurcze zacina się czasem tak że nic nie idzie zrobić i trzeba baterię wyjąć  :undecided: no a wi fi włącza się, łączy ale nie połącza do końca i w rezultacie nie można odpalić przeglądarki . Może jest to wina ustawień, w każdym razie nie wiem co jest grane. I ostatnia rzecz, active-sync nie znajduje tośki. Więc bd zmieniał rom na org. jak tylko go znajdę  :mrgreen:
Dodam, że zrobiłem rom'a na kuchence globallbusa a waży on ok. 58 mb.
Ps. rad00 możesz podać (chyba) jak się nazywa twój chomik to Cię znajdę i pobiorę interesujący mnie rom .

Połączone: Kwiecień 24, 2011, 19:49:31
Witam ponownie, więc wgrałem rom globallbus'a v1.33, wszystko pomyka, Wi-Fi również  :grin: tylko mam 2 pytanka :

1. Czy to normalne że po wybraniu opcji jakie mają się pojawić na ekranie "dzisiaj", i po kliknięciu "ok", system tak muli że cofa do ustawień niby wszystko ok ale dalej nie reaguje na żaden klawisz ani dotknięcie ekranu, klawiatura podświetla się a po kliknięciu czerwonej słuchawki słychać charakterystyczny dźwięk ale nic się nie dzieje... jedyną opcją jest wyjęcie baterii. Może jakieś porady co z tym fantem zrobić??

2. i drugie pytanko, jak podmapować klawisze żeby po przytrzymaniu klawisza ściszania włączyła się latarka, a po przytrzymaniu klawisza głośności włączał się na przykład "mobile gadu" albo wi-fi. jak to zrobić??
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2011, 19:49:31 wysłana przez wiktor-96 »

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 25, 2011, 13:41:26 »
1. Pewnie włączasz coś dziwnego, jakiś dodatek do today jest uszkodzony, albo gryzie się z jakimś innym.
2. http://pdaclub.pl/forum/g900/tips-trics-czyli-znane-klucze-rejestru/ przejrzyj ten wątek, tam z tego co pamiętam to było, teraz nie mam czasu tego szukać.

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 25, 2011, 22:36:54 »
2. i drugie pytanko, jak podmapować klawisze żeby po przytrzymaniu klawisza ściszania włączyła się latarka, a po przytrzymaniu klawisza głośności włączał się na przykład "mobile gadu" albo wi-fi. jak to zrobić??

Klawisz głośności w dół nie radzę mapować podaną niżej metodą, ponieważ traci się wtedy FingerLauncher

Aby zmapować klawisz w górę pod dowolny program, z możliwością późniejszej zmiany potrzebujemy:
1. Zainstalowanego MortScript'a
2. Plik MortRunnera
Tworzymy skrypt MS o treści:
run [ścieżka dostępu do pliku]Nazywamy go Zoom.mscr (takie jest chyba rozszerzenie MS)
Plik MortRunnera nazywamy Zoom.exe
Oba pliki (skrypt i MR) wrzucamy przez TotalCommander'a do katalogu \windows nadpisując oryginalny plik Zoom.exe.
Gotowe, po naciśnięciu klawisza głośności w górę uruchomi się odpowiedni program.

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 27, 2011, 19:17:12 »
ok podmapowałem sobię i dzięki za szybką odpowiedź, ale znalazłem 1 inny problem cały czas działa mi mikrofon. da się to jakoś zmienić jakimś małym pliczkiem lub cab'em? czy trzeba instalować cały rom od nowa - mam c&c globalbus'a 1.33

Ps. podejrzewam że były już podobne pytania, ale używałem szukajki i odpowiedzi nie uzyskałem na to pytanie więc proszę o nią w tym poście :D z góry thx

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 27, 2011, 21:22:29 »
Zaznaczyłeś RIL Q-cośtam, a trzeba wybrać oryginalny tośkowy. Tak samo z managerem wifi najlepiej zrobić. Rom niestety od początku.

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 27, 2011, 23:49:47 »
ok dzieki za odpowiedz, wyglada na to ze bd musial zrobic jek tego softa. to majowy weekend mam zajety przez rom.
i taka nastepna znaleziona sprawa, po 2 do 3 h przy ladowarce toshi wygasza sie i nie chce sie wlaczyc. nie reaguje na przycisk 'power' ani wysuniecie klawiatury. Jedyny sposob to wyjecie baterii. zo z tym zrobic?

ps. czy moglby ktos zrobic w notatniku liste co trzeba koniecznie zaznaczyc w kuchence zeby system dzialal stabilnie i nie mial niepotrzebnych smieci oraz zauploadowac to na hotfila lub rapida? bd wdzieczny 

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 28, 2011, 15:00:31 »
Tak naprawdę to oprócz RILa możnaby nic nie zaznaczyć xD
  • Media OS (standardowe dzwonki)
  • Comm Manager Toshiba (ten HTC mi osobiście nie działał)
  • g900turbo_by_shkoder i Xguru (szybszy sterownik procesora, jak mocno zależy na baterii można zaznaczyć zamiast tych dwóc Standard IPM)
  • SRS WOW HD (poprawia głośność, przynajmniej mi konieczne do szczęścia)
  • Wszystko w "Tweaki" lepiej zostawić, a w szczególności kbdfix, który naprawia klawiaturę
  • RiL Driver 3.06 Play (ten drugi ma właśnie bug z mikrofonem i nie wiem po co w ogóle tam jest, pochodzi chyba z podobnego urządzenia z rynku japońskiego)
  • Network Settings PLK (w ustawnia -> połączenia; pojawia się konfigurator GPRS)
  • któryś z Arcsoft MMS, mi to Jatayu w orange nie chce działać
  • jak chcesz wideorozmowy to można wybrać Oryginalny Dialpad, jak nie to najlepszy jest ten domyślny

Ilość aplikacji za specjalnie nie wpływa na wydajność, chyba że mówimy wtyczkach do today to wtedy może rzeczywiście...

*

Offline Fliganos

• 467
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 28, 2011, 21:45:14 »
To ja dodam jeszcze od siebie
g900turbo_by_shkoder i Xguru
Najlepiej wybrać właśnie to i używać XCPUScaler'a
któryś z Arcsoft MMS, mi to Jatayu w orange nie chce działać
Jatayu potrzebuje łatania, aby działały MMS, lepiej wybrać Arcsofta

Odznaczyć temat dla HS++ (zostawić samą aplikację), ponieważ temat przygotowany przez @Globalbusa wiesza today.

Uważać na VoiceCommander'a. Oryginalna wersja @Globalbusa miała zepsuty jeden plik. (Chyba VCStatic.ini (Coś na S na pewno)). Należało go potem wymienić na działający. (Niestety nie udało mi się go ręcznie naprawić).

Nie wgrywać MoBlue. Według mnie od wersji 1.33 ten OEM jest zepsuty.

Nie zaznaczać CT Schledue Lite, ponieważ nie będzie ten program poprawnie działał po instalacji z OEMa.

Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.
@Wiktor-96 Jeśli nie chce Ci się wgrywać wszystkiego od nowa po zflashowaniu nowego ROMu możesz teraz (na starym ROMie) zainstalować SPB Backup (wersja powyżej 2.01 chyba) i zrobić backup. Potem po wgraniu ROMu przywrócić go w trybie Aktualizacja ROMu.
Nie polecam jednak tej metody, ponieważ mogą wystąpić różne dziwne błędy.

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 01, 2011, 15:33:42 »
ok jednak wgram to co podaliście i wtedy dam znać trzymajcie kciuki   :grin:

Połączone: [time]Maj 01, 2011, 19:50:55[/time]
ok, zrobiłem standardową metodą, wgrałem to co podaliście, przetestuję i dam znać. Wydaję mi się, że wszystko działa   B)

Połączone: Maj 01, 2011, 20:19:38
a mam jeszcze jedno małe pytanko, czy z romu np. felix'a z manillą da się wywalić samą manille??
albo z globalbus'a z manillą wywalić (jak dla mnie niepotrzebną) manillę??
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2011, 20:19:38 wysłana przez wiktor-96 »

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 01, 2011, 20:22:28 »
U globallusa w kuchni manilia domyślnie jest odznaczona...

Do Feliksa nie wiem czy jest w ogóle do znalezienia kuchnia, jak jest to żaden problem odznaczyć w kuchni.

*

Offline Fliganos

• 467
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 01, 2011, 22:57:49 »

*

Offline wiktor-96

• 43
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 02, 2011, 17:42:40 »
ok jeszcze raz sprawdzałem, wszystko działa. Dzięki za szybkie i profesjonalne odpowiedzi, wi-fi pomyka, wygląd bardzo ładny, a rom szybki. Jeszcze raz thx :D