Udostępnianie internetu z PC na PDA bez AS

• 5 Odpowiedzi
  • 1041 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
Udostępnianie internetu z PC na PDA bez AS
« dnia: Kwiecień 20, 2010, 17:35:24 »
Wcześniejsze pytanie było wg mnie źle sformułowane etc... więc je zmieniłem :D. Potrzebuję sposobu na udostępnienie internetu z PC na toshibe. Bez użycia AS. Bo z tego co zauważyłem, przy połączeniu udostępnionym via AS poprostu większość stron nie działa (na żadnej przeglądarce... Próbowalem IE, Netfront, opera mobile 10) Dlatego chciałem wykorzystać normalne połączenie sieciowe. Znalazłem kilka sposobów. Ale wszystkie wymagają bluesolei, lub widcomma. Ja korzystam z systemowej kontroli BT (XP) i nie chciałbym nic takiego doinstalowywać (sys jest zasyfiony, nie chce mi sie go czyścić, a na linuxie chyba zupełnie nie jest cos takiego możliwe :/) Więc prosze was o pomoc.
@EDIT
mam dziwne przeczucie, że nikt mi nie pomoże... Ale swoje spostrzeżenia będe wypisywał tutaj :D Może ktoś coś pomoże :D Próbuję w tym momencie wykorzystać połączenie modemowe. W ustawieniach USB dodałem port szeregowy (COM4 - Przychodzący) I dodałem do systemu nowy modem(połączenie dwóch komputerów kablem), skonfigurowałem go w ten sposób, że PC jest hostem i wykorzystuje COM4. W PDA wszedłem w  Ustawienia->Połączenia, Dodaj nowe połączenie Modemowe. W wybierz modem Wybieram Bluetooth i daje dalej. Klikam na nowe urządzenie, wykrywam PC-ta, Daje dalej i mam do wyboru usługi uzywane na urządzeniu. Zaznaczam port szeregowy, niestety po chwili wraca spowrotem do wyboru użądzenia (a PC-ta tam nie ma) Komputer i PDA są sparowane.. Spróbuję Zmienić port na inny. Może COM6??
@EDIT1
W menedżerze sprzętu zoriętowałem się, że "standardowy modem bluetooth" Wykorzystuje com 5. Zastanawiam się jak to wykorzystać. Ddając port COM do BT nie mam możliwości wyboru portu, a podczas dodawania nowego modemu nie idzie wybrać COM5, ale udało mi się wykorzystać ww modem do użycia w połączeniach. Sprawdzę czy połaczy się z tym PDA :D
@EDIT2
Poza tym, że w PC-cie zniknął mi standardowy modem BT, a w PDA jedyny port COM (i nie moge dodać nowego :/) to nic się nie zmieniło :/ Proszę o pomoc.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 20:30:28 wysłana przez MasterXardas »
Wróciłem po latach!!! :D

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: Udostępnianie internetu z PC na PDA bez AS
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2010, 21:10:02 »
sprawdz WM Wifi Router działa zacnie nawet po wifi ;]
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2010, 21:18:08 »
Bo z tego co zauważyłem, przy połączeniu udostępnionym via AS poprostu większość stron nie działa (na żadnej przeglądarce... Próbowalem IE, Netfront, opera mobile 10)
Podpowiem, przeprowadz synchronizację, net będzie.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:00:05 »
virusotron... wifi mnie niestety nie interesuje :/ nie mam karty w PC. Zresztą z tego co pamiętam, ten program miał za zadanie robić za router wifi, a nie zajmować się odbieraniem sygnału z PC ;p Globalbus Odrazu mówię, że u mnie nie działa. Już to robiłem.. Pozostało mi kombinowanie na inne sposoby :/
@EDIT
Póki co stwierdizłem ,ze spróbuję przez bluesoleil... Póki co udało mi się użyć kompa jako słuchawek BT :D, ale ta funkcja dla mnie bezużyteczna...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2010, 22:07:30 wysłana przez MasterXardas »

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:16:07 »
no naweet niesprawdziłes co oferuje program...sciagnij triala i udostepnij po BT bo tez potrafi

a to synchro po sparuj je i w AS na WM wybierz polaczenie przez bt fiku miku i pownno zynchronizowac a z tym razem i net
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2010, 22:37:48 »
albo ty nie wiesz o co mi chodzi... albo ja się myle i ten program ma funkcje której potrzebuję :D zaraz zobaczę i napiszę ;p

Połączone: [time]Kwiecień 20, 2010, 22:50:39[/time]
Jednak to ty nie wiesz o co mi chodzi... a szkoda, że nie miałes racji :D Nie chodzi o użycie toshiby jako modemu dla kompa.. tylko o udostępnienie internetu z PC-ta na PDA ;p odwrotnie zupełnie ;p

Połączone: Kwiecień 22, 2010, 23:44:15
Nie wiem czy polaczy possty, ale edytowaxc nie moglem na tosce :/ zdaje sie ze nie będę potrzebowal kombinowania w ten sposób:D full DoC i reflash i jaak widac dalem nawet rade sie tu zalogowac :D sory za bledy, ale nie mam dostepu do hardwareowej klawierki wiec pisze rysikiem :p dzieki za wszelkie checi pomocy i pozdrawiam zaloge specjalistow :p
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2010, 23:44:16 wysłana przez MasterXardas »