UCHWYT SAMOCHODOWY dla TOŚI

• 12 Odpowiedzi
  • 1398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

UCHWYT SAMOCHODOWY dla TOŚI
« dnia: Wrzesień 16, 2008, 17:07:11 »
Witam.
Przeszukałem wszystkie sklepy w mojej okolicy(małej mieścinie) i zostałem zmuszony do zakupu droga on line..stąd tesh moja prośba i zapytanie.
Proszę pochwalcie sie jakiego rodzaju uchwytu używacie w samochodzie dla G900.
Zależy mi na nazwie modelu.
Z powazaniem Dawid K

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: UCHWYT SAMOCHODOWY dla TOŚI
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2008, 18:48:25 »
Dostałem ostatnio coś takiego:
http://fondo.pl/produkt.php?idg=6&idc=416&id=350
:)

*

Offline MacTB

• 35
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2008, 19:10:19 »
Jutro wybieram się po zakup jakiegoś uchwytu.
Mam upatrzone dwa, oba chyba są dostępne również w sieci, mam zamiar poprzymierzać, zanim kupię, więc jak coś to na pewno będzie pasował. Pochwalę się i zapodam nazwy i modele jak już będę miał przetestowane :)
Pozdrawiam!

*

Offline wojtass

• 38
  • Sprzęt: MDA IV; SPV C550
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2008, 19:42:24 »
Dostałem ostatnio coś takiego:
http://fondo.pl/produkt.php?idg=6&idc=416&id=350
:)

mam podobny, patrząc na zdjęcia wręcz taki sam...ale mam zastrzeżenia:
1. uchwyt raczej nadaje się do lekkich PDA bo strasznie trzęsię i zdeka zgrzypi podczas jazdy...(musiałem ramię oprzeć o deskę)
1a. Jak jest pusty uchwyt bez tośki to strasznie zgrzypi-wkurzające
2. hmm moze trzeba bardzo idealnie wyczyścić szybę, ale zdarzyło mi się że uchwyt odpadł od szyby raz z tośką raz bez...a ostatnio chyba miesiąc nie odpadał...zresztą dziwne...
3. jak za 59zł to bym chyba nie kupił... ja dałem 30-35zł... nie pamiętam dokładnie...
PLUSY
1.dostęp do złacza miniusb
2. nie przykrywa głośniczka więc słychać wszystko
3. ma głowicę obracaną

Więcej grzechów nie pamiętam :)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2008, 20:31:56 »
Mój wozik niestety bardziej skrzypi niż jakikolwiek uchwyt :(
Więc z tym nie powinno być problemu :P

*

Offline MacTB

• 35
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 17, 2008, 12:46:33 »
Zamówiłem dziś uchwyt uniwersalny Dicota Keeper 1.
Trochę kosztuje, ale sprawia bardzo dobre wrażenie, wygląda na solidny i dobry jakościowo.
Oglądałem go na żywo w sklepie, kosztował 149 zł, w internecie kosztuje od około 85 zł, jutro będę go miał, przetestuję, podzielę się wrażeniami... :)
Pozdrawiam!

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 17, 2008, 12:50:40 »
Ja taki zakupilem i trzyma SUPER!!!

http://www.allegro.pl/item438191067_jakosc_uchwyt_gsm_pda_blue_star_skora.html

Aktualnie Nokie N95 ale wsadzalismy kolegi G900 i rowniez siedzi elegancko. I mozna sobie krecic uchwytem , wiec mozna Tosie polozyc w poziomie bez najmniejszego problemu :)

Nic nie trzeszczy i nie podskakuje , jest stabilny ............ no i taaaaaa skóra hehehe
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2008, 12:58:48 wysłana przez MAd_MAX »
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline paja

• **
  • 101
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2008, 15:06:00 »
A ja się to ma do użytkowania auta na twardym zawieszeniu, i jak sie tosia w tym trzyma przy sporych przyspieszeniach?

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2008, 15:13:29 »
Co prawda nie mam u siebie twardego zawieszenia, ale mam niskoprofilowe opony i alufelgi 17" + długie ramię przy uchwycie i czasem tośka wpada w wibracje (oczywiście taka sytuacja najczęściej zdarza się tylko w PL, za granicą na równych drogach prawie się nie rusza). Przyspieszenia nie robią na niej wrażenia.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 17, 2008, 16:01:31 »
A ja się to ma do użytkowania auta na twardym zawieszeniu, i jak sie tosia w tym trzyma przy sporych przyspieszeniach?

U mnie wogole sie Toska przez czas jak jechalem z nia nie ruszala i jak przyspieszalem to tez nie wypadala hehe :P

A mam niskie zawieszenie + 18" kola .
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline paja

• **
  • 101
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 17, 2008, 16:04:16 »
no to chyba sobie zamówię ten uchwyt bo cena dość przystępna. Ciekawe tylko jak z dostępem do gniazda ładowania, ale z tym już sobie poradzę :)

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 18, 2008, 16:50:51 »
no to chyba sobie zamówię ten uchwyt bo cena dość przystępna. Ciekawe tylko jak z dostępem do gniazda ładowania, ale z tym już sobie poradzę :)

Hmm nie wiem gdzie jest ladowanie w Tosi ale dolne nozki sa uchylne , w N95 wlasnie ladowanie wypadalo pod nozkami , ale mozna sobie je przesunac i ladowanie elegancko dziala :)

*

Offline MacTB

• 35
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 18, 2008, 18:32:01 »
Dziś odebrałem uchwyt Dicota Keeper 1.

Kosztował mnie 82 zł, a w zestawie oprócz uchwytu szczękowego i elastycznej "łapy" z przyssawką są jeszcze 2 adaptery do mocowania uchwytu na różne sposoby (bezpośrednio do deski rozdzielczej lub specjalna gładka platforma do przytwierdzenia w miejscach gdzie sama przyssawka nie będzie chciała się trzymać).

Szczęki pasują do G900 bardzo dobrze, trzymają mocno i pewnie, wymiary są odpowiednie, uchwyt nie przytłacza Tosi swoją wielkością, ani Tosia nie przytłacza uchwytu, proporcje są zachowane :)

Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, uchwyt jest zgrabny, solidny i zwarty.
Przyssawka trzyma bardzo mocno, zobaczymy jak na dłuższą metę, w sobotę trasa około 600 km, więc będzie miarodajny test :)
Pierwsze wrażenia z jazdy: nie trzeszczy, nie skrzypi, na nierównościach Tosia radośnie podskakuje, ale tego chyba się nie da uniknąć ;)
Ogromny plus za regulację we wszystkich kierunkach, palmtop można ustawić płynnie pod każdym kątem dzięki obrotowej "główce" uchwytu zaciskanej śrubą.
Dolne nóżki są regulowane, a nawet wyjmowane, można je też założyć z drugiej strony i przekręcić uchwyt do góry nogami, z gniazdem zasilania nie ma więc problemu. Szczęki nie naciskają też żadnych przycisków na obudowie Tosi.
Polecam, jeśli ktoś chce wydać na uchwyt w granicach 80-100zł.

Acha, uchwyt jest firmowany przez Dicotę, ale widnieją na nim też loga firmy HR, jest więc wykonany w standardzie firmy HR Auto-Comfort i pasują do niego wszystkie ramiona produkowane przez tą firmę, a jest ich na allegro i w sklepach internetowych bardzo dużo i można znaleźć przeróżne rozwiązania, np rowerowe itp...