Problem z SPB mobile shell na Tośce

• 9 Odpowiedzi
  • 965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gregor44

• *
  • 73
  • Sprzęt: Toshiba G900, Eten x500, Nokia E50
Problem z SPB mobile shell na Tośce
« dnia: Kwiecień 27, 2009, 11:59:21 »
Używałem wersji 2.1.5 teraz 3.0 i powyższa aplikacja działa może trochę wolno(no może wersja 3 troszkę szybciej) ale jeszcze jest to do zniesienia (może to wina oryginalnego romu) za to raz na jakiś czas samoistnie włącza się podświetlenie ekranu (w obu wersjach) i tak już zostaje dopóki się go ręcznie nie wygasi. Często dzieje się tak o równej 24:00 ??
Raczej nie jest to wina samej aplikacji bo zainstalowałem ją też na Etenie x500 (proc. 400Mhz samsunga) i tam działa bez porównanie szybciej i nie ma z nią takich problemów.
A tak po za tym to wersja 3 bardzo mi się podoba -zwłaszcza jej trój ekranowa w pełni modyfikowalna główna zakładka w której to my decydujemy o wielkości i umiejscowieniu poszczególnych ikonek -prawie jak pulpit w namolnym Windowsie :)
Napisane: Kwiecień 27, 2009, 11:55:23
:) ups miało być w "normalnym Windowsie"

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Problem z SPB mobile shell na Tośce
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2009, 14:50:13 »
Jeśli masz oryginalny rom spróbuj mój fix do dużego cache zainstalować. Aplikacje instalujesz w pamięci wewnętrznej?

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2009, 23:16:01 »
No, i moze do tego fix od Shkodera, badz xguru ;)

*

Offline gregor44

• *
  • 73
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2009, 12:59:18 »
Dzięki za pomoc zainstalowałem tego fixa od miby i działa - ekran przestał się samoistnie podświetlać.
A wspomniane powyżej fix-y do czego służą?
O ile nie wprowadzają jakichś rewolucyjnych zmian to chyba na razie sobie odpuszczę.
Przynajmniej do czasu zakupu jakiejś karty 8gb -wtedy pokuszę się o wgranie jakiegoś ROM-u z form który ma już wszytą obsługę SDHC i inne usprawnienia.
A co do aplikacji to w chwili instalacji zaznaczyłem że na karcie...ale i tak na wewnętrznej mi zainstalowało.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2009, 13:08:32 »
To nie tyle są fixy co sterownik zmodyfikowany IPM ( shkoder ) oraz app do sterowania prędkością procka (nie mogą być oba aktywne jednocześnie)
Który z moich fix-ow zainstalowałeś?

*

Offline gregor44

• *
  • 73
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2009, 16:16:26 »
zainstalowałem G900_Fix.CAB z wątku "gotowe cab-y"  nie doczytałem dokładnie i myślałem że CacheFix z tego samego wątku był w to wszyty.
Ale jak widać sam ten pierwszy pomógł :)

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 28, 2009, 16:36:21 »
Jest tam aktywacja cache ale w tym drugim cabiku jest prawdziwy dopalacz. Sporo używam operki a ona kiepsko obsluguje duże ilosci danych więc pod tym kątem go zrobiłem. System też dostał kopa przy tej konfiguracji a operka całkiem spawnie pracuje z cache 10MB ( i więcej ) na karcie.
Ponieważ cache dla karty ustawiam na 8MB, co może być kontrowersyjne, więc nie zintegrowałem z tymi podstawowymi  fix-ami

*

Offline gregor44

• *
  • 73
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 29, 2009, 01:34:59 »
 :( jednak lipa z tym SPB dzisiaj o 00:00 znów włączyło się podświetlenie. I sprawdziłem potem kilkukrotnie sam cofając zegarek o jakieś 30 sekund ....i zawsze parę sekund przed północą się włącza ekran.
Napisane: Kwiecień 29, 2009, 01:12:38
Już chyba domyślam się o co chodzi. Miałem coś skopane z kalendarzem i prognozą pogody jak uaktualniłem datę i pogodę działa ok.
Pewnie gubił się z prognozą na następny dzień i przez to reagował tak dziwnie.

*

Offline pilmar

• *
  • 97
  • Sprzęt: G900 z kropką ;)
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 29, 2009, 10:12:24 »
Wlączanie samoistne podswietlenia o północy mialem w kazdym ROMie, nie wiem od czego to zalezy. Przychodzi godzina duchów i sie wlacza :)

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 29, 2009, 10:32:35 »
Najbardziej zabawne jest, że duchy potulnie zaakceptowały fanberie ze zmianą czasu na letni i zimowy :)
Poszperajcie w notyfikacjach może tam coś siedzi ....