Tośka Bez Głosu , Wyłącza sie i inne problemy ! Co robić ?!

• 5 Odpowiedzi
  • 1159 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tośka Bez Głosu , Wyłącza sie i inne problemy ! Co robić ?!
« dnia: Sierpień 24, 2010, 01:37:37 »
Witam. Jak w temacie mam problem właśnie z Toshibą G900. Polega on na tym , że ;

1. W całym telefonie oprócz głośnika do rozmów nie ma głosu. Nie jest to problem walniętego głośnika gdyż dźwięku nie ma również na słuchawkach. Nie wiem co robić ... Np. na Media Player Piosenka leci normalnie tylko że nic nie słychać. Na Tcpmp'ku jak puszczam film podwójnie wyskakuje komunikat '' Error Wave '' I leci tylko że bez głosu.

2. Gdy coś robi czyli np. Przerzucam film z Penka pod hostem na karte pamięci  ( 700 mb ) trwa to około 30 min. Do tego czasu normalnie chodzi. Zostawie 5 min. później patrze i już sie wyłączył. Dzieje sie tak bez przerwy. Nawet jak leży na ładowarce lub na Usb gdy niczego nie zgrywam.

Dodam też do tego że tydzień po zakupie działo sie tak samo. Spanikowany że zalałem głośnik i baterie, czyszcząc go zostawiłem na całą noc pod ładowarką. Rano problem ustał. Lecz teraz jest inaczej leży już 3 dzień ładuje sie i nadal jest tak samo. Nie wiem co robić już naprawde ...

Reszta problemów jest już mniej ważna ;

1. Gdy chce np. Film avi ( 700 mb ) na karte pamięci kablem usb w ActiveSync 4.5 pojawia sie okno wgrywania i konwenterowania ( wiecie o co chodzi ) nic sie nie dzieje nie wiem dlaczego tak jest gdyż mniejsze filmiki idą jak po maśle.

2. Dźwięk jest straszny ... ( znaczy sie był do półki nie stało sie to opisane u góry ^^) Można coś na to poradzić !?

3. Jak ustawić dzwonek na sms'a ? Za każdym razem jak ustawie i tak nie działa nawet jak był dźwięk ...

To chyba Wszystko z góry  Dziekuje wszystkim za propozycje rozwiązanie problemów. Wiem że troche to zagmatwane ale to mój pierwszy post a strasznie jestem zdenerwowany niesprawnym telefonem. Proszę o szybką odpowiedź szczególnie odnośnie tej sprawy ...  ;/
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 02:16:35 wysłana przez Dodo19972 »

*

Offline puszatek

• **
  • 196
  • Sprzęt: g900 + Samsung B2100 + Omnia II + HTC Mozart +...
Odp: Tośka Bez Głosu , Wyłącza sie i inne problemy ! Co robić ?!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2010, 01:47:32 »
Rom, rom, rom.. Jaki Rom masz na urządzeniu? Fabryczny 6.0 czy wgrywałeś coś sam ?
Regulamin
Arcomage PL

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2010, 02:02:34 »
Znaczy sie kupiłem go z 6.5 a tak nic nie zmieniałem ...

*

Offline Patrol0019

• 304
  • Sprzęt: Nexus 4, Motorola Atrix 4G
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2010, 05:53:12 »
Hard reset zrobiles ?d
Nigdy nie mow nigdy...

*

Offline puszatek

• **
  • 196
  • Sprzęt: g900 + Samsung B2100 + Omnia II + HTC Mozart +...
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2010, 10:12:02 »
Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie a przynajmniej jest multum lepszych na tym forum odemnie, więc poczekaj jeszcze trochę na ich opinię. Dla mnie spora część tych błędów może być powodowana przez rom (źle upieczony, źle wgrany itp.) więc jest nadzieja że technicznie wszystko jest dobrze a zwalone są sterowniki. Mimo wszystko radzę Cierpliwość i czekanie aż wypowie się więcej osób.

1. Gdy chce np. Film avi ( 700 mb ) na karte pamięci kablem usb w ActiveSync 4.5 pojawia sie okno wgrywania i konwenterowania ( wiecie o co chodzi ) nic sie nie dzieje nie wiem dlaczego tak jest gdyż mniejsze filmiki idą jak po maśle.
To normalne przy zgrywaniu dużych pojedynczych plików przesz AS. Lepiej wyjąć kartę i przez przejściówkę zgrać bezpośrednio na nią, albo włączyć tryb pamięci masowej (ale mam przeczucie że w twoim romie nie ma tej opcji)

2. Dźwięk jest straszny ... ( znaczy sie był do półki nie stało sie to opisane u góry ^^) Można coś na to poradzić !?

Tosia nigdy nie grzeszyła dobrym dźwiękiem^^ Ale strasznym też bym go nie nazwał. Możliwe wiec że to błąd, albo po prostu miałeś wcześniej telefon który grał dobrze i teraz dostrzegasz różnice.
Regulamin
Arcomage PL

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2010, 11:29:17 »
Harda nie robiłem ...

Połączone: [time]Sierpień 24, 2010, 11:33:44[/time]
No a jeśli zdecydował bym sie na zmiane romu to jaki proponujecie ... ?
Tylko boje sie że przy zmianie może mi sie wyłączyć tak jak to robi dotychczas ...
Poczekam jeszcze na pomysły innych i zobaczymy co przyniesie czas ...
A tym Wszystkim co już coś napisali Wielkie Dzieki :)

Połączone: Sierpień 24, 2010, 15:25:22
I Już Hardzik Zrobiony Wszystko Smiga :) Dzieki :)

Do Zamkniecia ...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2010, 15:25:22 wysłana przez Dodo19972 »