Problemy z romem globalbusa

• 2 Odpowiedzi
  • 528 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z romem globalbusa
« dnia: Wrzesień 13, 2009, 20:37:44 »
Witajcie.
Ostatnimi czasy nie używałem mojej tośki, nie zaglądałem też na forum na bierząco - szukałem odpowiedzi na moje problemy, ale nie znalazłem nic ciekawego (z góry jednak przepraszam, jeśli odpowiedzi się pojawiły)
Do rzeczy jednak:
Tośka dość długo leżała w szufladzie - po zmianie romu zauważyłem żenującą wydajnośc na baterii (średnio - mniej jak jeden dzień).
Pomyślałem najpierw, że to wina baterii - ot, staruszka poprostu umarła. Ale wczoraj naładowałem tośkę, i gdy stoi bez karty sim na pokładzie(i nie wykonuje się prawie żadnych operacji) to poziom naładowania spada baaardzo powoli.
Zapewne ma to jakiś związek  z tym, że przy wsadzonej karcie sim (nie doszedłem do końca kiedy dokładnie - po pierwszej rozmowie, rozmowie przychodzącej, czy jak) - w każdym razie mam cały czas włączony głośnik (sprawdźcie, pocierając telefonem o ubranie, czy będzie słychać szmer z głośnika)
Druga sprawa, że nie mogę zmienić jasności ekranu w spb mobile shell (w ustawieniach mogę to zrobić, ale we wcześniejszej wersji romu globalbusa mogłem zmienić jasność)
mam również wrażenie, że tośka nigdy nie wchodzi w stan pełnego uśpienia przy wsadzonej karcie sim - przez to może ta bateria tak kiepsko wypada?
Aha, jest jeszcze jedna mała niedogodność - gdy mam połączenie przychodzące, najpierw się przedstawia jako z zastrzeżonego, a dopiero potem pojawia się kontakt.
Czy ktoś oprócz mnie zauważył podobne problemy?
Z góry dziękuję za pomysyły na rozwiązanie w/w ;)

*

Offline maciek90

• **
  • 158
  • Sprzęt: K850i
Odp: Problemy z romem globalbusa
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 13, 2009, 21:35:15 »
Czeka Cię wgrywanie nowego ROMu. Problemy z mikrofonem (i chyba z połączeniami z zastrzeżonego) to wina drivera RIL od Rovera, wystarczy ugotować ROM z driverem Playa.
Było w wątku z ROMem Globalbusa.

Odp: Problemy z romem globalbusa
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2009, 10:21:12 »
dzięki, faktycznie - przeglądałem tamten wątek, ale musiałem przeoczyć tamtego posta...
Wie ktoś może coś na temat braku regulacji podświetlenia? jak temu zaradzić, i co jest przyczyną tego stanu rzeczy?