Toshiba z Play na x-sim i internet w Orange

• 2 Odpowiedzi
  • 770 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toshiba z Play na x-sim i internet w Orange
« dnia: Lipiec 30, 2009, 23:29:51 »
Witam wszystkich forumowiczów :)

Mam nadzieję, że umieszczam w dobrym dziale, od niedawna bawię się Toshibą G900 i grzebię po necie usprawniając jej działanie ;) ale z jednym (na razie) problemem nie daję rady i byłbym wdzięczny za pomoc. Tosia jest z Playa, ma simlocka ale przez turbo-sim'a działa w Orange'u. Niestety nie potrafię połączyć się z netem przez GPRS (nie próbowałem jeszcze Wi-fi). Net działał na karcie sim z Playa, po włożeniu karty z Orange ustawienia połączenia zostały skonfigurowane przez stronę Toshiby, ale dalej nie ma neta :( Łączy się z GPRS ale nie otwiera stron (Internet Explorer nie wyświetla nic, Opera sygnalizuje "Network problem").
Próbowałem też ręcznej konfiguracji ale efekty te same.

Gdzieś czytałem, że Play ustawia coś w swoich telefonach i trzeba ingerować w rejestr, żeby internet działał w innej sieci(?). Może to jest problem, na razie nie grzebałem w ROMie ani rejestrze i chciałbym tego uniknąć póki się nie douczę na ten temat, trochę denerwujące są tylko wiadome lagi przy pisaniu smsa.

Jeśli ktoś potrafi mi pomóc to z góry dzięki i pozdrawiam  :)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Toshiba z Play na x-sim i internet w Orange
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2009, 23:37:58 »
na wszystko jest odpowiedź w tym dziale: http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=159.0

pozdro :ok:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

Odp: Toshiba z Play na x-sim i internet w Orange
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2009, 12:15:03 »
Wydawało mi się, że przejrzałem forum dość dokładnie przed założeniem tematu a jednak nie  :P

Gdyby ktoś jeszcze miał taki problem, odpowiedź jest w 5. poście:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=96419.30

Dziękuję użytkownikowi Alexor, pozdrawiam  :ok: