Toshiba G900 pytania przed zakupem

• 50 Odpowiedzi
  • 16071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
Odp: Toshiba G900 pytania przed zakupem
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 02, 2008, 11:05:39 »
Tak, owszem, też zauważyłem tą zależność co do taktowania procesora.
Mam już tą nowszą wersję, ale na Czystym buforze odtwarza płynnie, natomiast na GAPI obraz się chrzani.

Jeżeli chodzi o oglądanie filmów, to jednak wolę Asusa A696, większy ekranik QVGA (szkoda że nie VGA, bo byłaby naprawdę dobrze, a i głośniejszy jest i to sporo
It's beyond your imagination

*

Offline Gazda15

• *
  • 88
  • Sprzęt: TG01
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 03, 2008, 17:16:08 »
Będe upierdliwey i zpytam trzeci raz ... a co  :mrgreen:
Na konkurencyjnym zerwisie w komantarzach do arykułu znalazłem ciekawą rzecz:
Niestety te problemy z Toshiba g900 jeszcze sie nie skonczyly.
VoiceIP - Toshiba wpadla na wspanialy pomysl aby odinstalowac z Windows Mobile 6 protokuly Voiec IP.
UWAGA : Czyli to nie jest telefon do telefoni internetowej !!!!
(PS Skype tez jeszcze nie ma programu dla G900 , wersja Skype Mobile 2.2 dziala fatalnie na tym telefonie)
I co najgorsze ze Support Toshiby nic nie odpowiada na to )

Notka z listopada 2007r. Czy do tej pory coś się zmieniło?
Nie jestem leniwy tylko energooszczędny ...

« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 16, 2008, 17:22:32 »
Jestem zainteresowany kupnem tego sprzęciku, ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi i testów zwątpiłem w poprawność swoich zamierzeń.
Ten test szczególnie jest kontrowersyjny, jak rozumiem, nie jest "sponsorowany" stąd to wybrzydzanie, ale czy rzeczywiście tak jest?
http://toys4boys.blox.pl/2007/09/Test-Toshiba-G900-Portege.html
...and you're in the army now...

*

Offline xins

• *
  • 50
  • Sprzęt: był spv m3000, jest Toshiba g900 :)
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 16, 2008, 23:10:45 »
no co telefon jest duży i ciężki(ale to każdy wie przed zakupem), aparat to tylko aparat(jak trza zrobić szybko zdjęcie to zrobi.. a jak mam specjalnie robić to biorę cyfrówkę), bateria rzeczywiście płata figle i najlepiej ją co wieczór do ładowania. w obecnej wersji rom(mam 3.06 play) nie ma praktycznie żadnych bugów, ustawienia podświetlania klawiatury jak i dźwięk aparatu można ustawić w rejestrze bardzo szybko:)... sam to mi się bez powodu jeszcze nie zwiesił. jedyny braczek to te sterowniki do geforce go 5500 no ale i bez tego telefonik chodzi zajefajnie:) i nie wiesza się podczas wpisywania znaków( a jak podpiąłem  sobie klawe do hosta usb to czułem się jak małe dziecko na gwiazdkę:D), ekran jest super zwłaszcza jak używasz remote desktop:) i grasz, jeśli gra ci nie działa to na forum gdzieś jest cab który wyłącza te 160 px i działa jak normalny 640x480 (ale jak gram w ttd to po prostu bajka:)) co do 3g to siedzę w domu i mi super łapie nie mam porównania z innym telefonem ale prawda jest taka że jakoś się u nas gadanie po 3g nie przyjęło chyba zbytnio:D ewentualnie szybszy necik:D

jak o czymś zapomniałem to pytaj:)
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2008, 23:12:23 wysłana przez xins »

« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 17, 2008, 09:32:07 »
Dzięki za odpowiedź. Często jestem w zasięgu 3G, dlatego baterii musiałbym mieć chyba ze 2.
Zastanawiam się jeszcze nad samsungiem i780, więc już sobie będę musiał pozostawić tą decyzję wyboru.

*

Offline apache4

• 745
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 17, 2008, 18:57:20 »
Według książeczki to trzyma o 10 minut dłużej na 3G xD

« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 17, 2008, 19:34:18 »
Według książeczki to trzyma o 10 minut dłużej na 3G xD
Wg. książki, to pacjenci powinni być leczeni przez NFZ, a nie uśmiercani.
Przepraszam za ot.
Sporo wad niestety ma ten tel. i dlatego jeszcze porządnie się zastanowie nad jego zakupem.

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 23, 2008, 17:36:52 »
Jak faktycznie i z ręką na sercu jest z tą baterią? Teraz mam Artemisa, który ma słabszą baterie od Toshiby i bateria trzyma mi 2-3 dni, pisząc po ok. 30 sms dziennie, gadając przez ok. 5-7 min i grając przez ok. 1h w gry. Muszę przyznać, że jak dla mnie to wynik jest ok :) I jak wnioskuje ze specyfikacji z Toshiba powinno być nieco lepiej, tak? Wchodzi w grę możliwość dokupienia jakiejś większej baterii? Jeżeli tak, to jaki będzie m/w koszt?
I jeszcze jedno pytanie do użytkowników G900 - czy jest znaczna różnica w czasie ładowania przez kabel USB do komputera a ładowarkę sieciową? Niestety w moim HTC jak chce szybko podreperować baterie to musze włączyć się do sieci, bo na ładowanie przez laptopa to nie ma co liczyć :P

*

Offline apache4

• 745
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 24, 2008, 22:13:46 »
Hmm, co do baterii nie narzekam. Spokojnie udaje mi się 2 dni wytrzymać bez ładowania.
Co do ładowania, z USB nie polecam. Za wolno to raz, dwa to nie do pełna (w końcu usb daje 500mA tylko)

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 01, 2008, 18:59:30 »
a jak jest z kartami pamieci?
zwykle czy hc tez dzilaja???

podoba mi sie tośka napalilem sie na nia ale sie dzis tu naczytalem niepochlebnych opinii :-?
kupowac czy nie?

z jednej strony to jest dokladnie to czego potrzebuje ale skype nie poleci,z szybkoscia niezabardzo...
Napisane: Kwiecień 01, 2008, 18:56:08
no i jeszcze chcialbym wiedziec czy polski rom jest w kazdym modelu sprzedawanym w kraju czy jak to jest?

i co jest w zestawie z urzadzeniem???
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline damw

• **
  • 167
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 01, 2008, 21:26:58 »
Ja już jutro będę miał g900. Praktycznie z winy Orangutana, który proponuje mi Kaisera za (uwaga) 1300zł (dla obrońców monopolisty średnia rachunków na firmę140zł)!. Moim skromnym zdaniem Toska i tak jest szybka jak na swój wyświetlacz i związaną z tym zwielokrotnioną obróbką grafiki. Najgorsze, że nie ma dobrej prasy ale to z pewnością dla tego, że firma Toshiba testerom nie dożuca gratisów! Jak tylko Toshiba zajmie się suportem dla GeForce na pokładzie będzie śmigać :). Nie mogę się doczekać jutra  :ok:

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
  • Sprzęt: Toshiba G900, Nokia E51, Samsung Z720
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 01, 2008, 22:29:18 »
Witam

Zastanawiam się gdzie można dostać białą toshibę G900. Może ktoś się zetknął z taką?

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 06, 2008, 19:08:14 »
dzieki za odpowiedz :ok:
Xiaomi Redmi 9T 4/128+200GB, ThinkPad T480 , Romet ZXT125, Author Kinetic + Mystic... Fiesta!

*

Offline damw

• **
  • 167
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 07, 2008, 08:38:32 »
daras28-82 napisałeś:
a jak jest z kartami pamięci?
zwykle czy hc tez dzilaja???

Z tego co wiadomo są duże problemy z kartami HC. Ale to nie problem skoro możesz w każdej chwili podłączyć pendrive np 8GB.

daras28-82 napisałeś:
podoba mi sie tośka napalilem sie na nia ale sie dzis tu naczytalem niepochlebnych opinii
kupowac czy nie?

Kaiser ma wiele niepochlebnych opinii ale ludzie go kupują. Ja kupiłem G900 i jestem bardzo zadowolony choć nie jestem obiektywny bo to mój pierwszy telefon z WM. Ciesze się, że wybrałem G900, bo za chińszczyzną nie przepadam  :E. Ludzie narzekają na suport Toshiby, ale nie powiedzą, że podobnie suportuje HTC (wypieli się na ludzi i zamiast driverów do obsługi akceleratora, będzie nakładka przyśpieszająca scrolling). Sytuację ratują użytkownicy HTC, ale tośka ma MYG900.

daras28-82 napisałeś:

z jednej strony to jest dokladnie to czego potrzebuje ale skype nie poleci,z szybkoscia niezabardzo...

Kolejny wymysł wrogów G900  :P. Mi skype działa normalnie i szybko. Fama głosi, że toshiba wywaliła obsługę Voip z WM (choć to by było ciekawe bo dostajesz czysty system bez żadnych nakładek jak w HTC), nawet ja tak wyczytałem w jakiejś "nie sponsorowanej" recenzji (pewnie autor nic nie dostał od dystrybutora), bzdura. Kolejna sprawa to szybkość. Tu masz trochę racji, że czasami g900 dostaje zadyszki, ale jak Ci potrzeba więcej mocy to podkręcasz procka na 624 i od razu szybciej działa. Zwróć uwagę, że procesor żeby "obsłużyć" wyświetlacz 320x240 (jak dobrze policzyłem) musi "obrobić" 76800 piksli, a wyświetlacz 800x480 to już 384000 piksli więc stąd bieże się zadyszka. Swoją drogą ciekawe jak działałby Kaiser z rozdzielczością 800x480.

daras28-82 napisałeś:
no i jeszcze chcialbym wiedziec czy polski rom jest w kazdym modelu sprzedawanym w kraju czy jak to jest?

W Polsce masz polski ROM, polski WM nie żadne nakładki polonizujące

W zestawie G900, ładowarka, kabelek Host USB, kabelek miniUSB<>USB, płyty z instrukcją i oprogramowaniem. Swoją drogą toshiba powinna dawać do zestawu folię na ekran i nawet jakiś zwykły pokrowiec.

*

Offline daras28-82

• 2158
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 07, 2008, 16:18:36 »
i to jest wyczerpujaca odpowiedz-dzieki serdeczne.. :ok:

co do skype to na mojej trince tez mial nie dzialac ale dziala bezblednie no,male opuznienie wystepuje zapewne spowodowane przekazem przez gsm...co do szybkosci urzadzenia to teraz mam 400Mhz i 64 ram i to jest dosc,choc zdazaja sie zamulki wiec sadze ze z tośka tez nie powinno byc problemu.co do problemow z kartami hc to chyba wszedzie one wystepuja,podobnie jak ze wsparciem klienta...
oki,dzieki serdeczne ,potrzebowalem opinii uzytkownika.

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
  • Sprzęt: Toshiba G900, Nokia E51, Samsung Z720
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 07, 2008, 23:24:32 »
Ja dodam że mi się wiesza przy dużych oglądaniu dużych plików pdf tak około 20mb

« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 24, 2008, 11:08:56 »
Witam,
Jestem nowym uzytkownikiem i robie przymiarke do zakupu modelu g900. Nasuwa mi sie kilka pytan, na ktore mam nadzieje dostane dopowiedz od osob, ktore posiadaja juz ten model.
1) Czy podczas korzystania z Wi-Fi mozna normalnie dzwonic i odbierac polaczenia.
2) Pytanie podobne tylko czy podczas surfowania korzystajac z GPRS, EDGE lub 3G mozna wykonywac normalne .polaczenia.
3) Czy instalowal juz ktos dodatek Flash do przegladarki a jak tak to czy moglby wejsc na strone www.bwin.com (strona bukmacherska) i sprawdzic czy sprawnie sa obslugiwane zdarzenia live.

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

*

Offline apache4

• 745
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 24, 2008, 20:20:34 »
1. Owszem
2. Też

*

Offline Ash_One

• 32
  • Sprzęt: g9oo
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 29, 2008, 21:39:23 »
3) Czy instalowal juz ktos dodatek Flash do przegladarki a jak tak to czy moglby wejsc na strone www.bwin.com (strona bukmacherska) i sprawdzic czy sprawnie sa obslugiwane zdarzenia live.

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Powiem tak, stronka mi sie ladnie wyswietla,
w zakladach sportowych -> najwazniejsze mecze hulaja,
zaklady last minute tez, ale dokladnie nie wiem
na co mam patrzec. Napisz to sprawdze  :ok:

---
Pozdrawiam,
Ash_One

« Odpowiedź #49 dnia: Maj 01, 2008, 14:30:34 »
Witam,
No to już mi pomogłeś, a przyznam szczerze, ze to kluczowe pytanie. Ale żeby była ścisłość to wejdź proszę w zakłady live i po lewej stronie jak już sie wyświetla to spróbuj przełączyć sie przez każde zdarzenie. Jak mozesz to spróbuj tez kliknąć na jakiś kurs i zobacz czy pojawi sie kupon zakładu po prawej stronie.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc 

*

Offline Kilg

• 292
  • Sprzęt: Galaxy SIII
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 13, 2008, 23:45:10 »
1.czy ktos moglby porownac g900 z etenem m800? (pominawszy gps, ktorego i tak nie uzywam).

2.co sadzicie o tej ofercie? sklep na ceneo ma dosc dobre notowania, a cena jest chyba nie do przebicia?

zastanawiam sie nad czyms z qwerty, tanio i bez brandingu i wychodzi mi wlasnie albo eten albo toska. Ew jeszcze cos mozna by brac pod uwage?
WYGIWYGAINGW
What You Get Is What You're Given and It's No Good Whining
(The Science of Discworld by Terry Pratchett)