Toshiba g900 Problem z czytnikiem kart pamięci.

• 4 Odpowiedzi
  • 1315 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toshiba g900 Problem z czytnikiem kart pamięci.
« dnia: Czerwiec 14, 2010, 13:31:36 »
Witam. Mam następujący problem z moja tośką g900.
Kiedy zapisuję jakieś dane na karcie pamięci w tośce, to powstają błędy. Tzn. takich plików w ogóle nie daje się później odczytać. Np. próba otworzenia zdjęcia zrobionego przed chwilą aparatem w telefonie, kończy się błędem. Problem nie dotyczy wszystkich plików, niektóre z nich zapisują się prawidłowo. Sprawdzałem też inna kartę pamięci - ten sam problem. Obie karty to Kingstony 2GB, jedna w adapterze micro SD obie sprawdzane w programie h2testw.
Wykonałem pewien test,  podłączając tośkę do kompa jako pamięć masowa i dalej jest ten sam problem. Pliki kopiują się (nie wywala żadnych błędów) ale przy próbie ich odczytu zaczynają się schody. W telefonie mam WM 6.0
Czy może ktoś spotkał się z tym problemem ?

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
Odp: Toshiba g900 Problem z czytnikiem kart pamięci.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2010, 20:07:09 »
Z czymś takim sie nie spodkałem (jedynie z czym to z wyrwanym gniazdem i barddzo słabą baterią ;p), ale może ci się gniazdo w tośce ubrudziło ;p, albo zalało, albo coś się spsuło wzieło ;p
Wróciłem po latach!!! :D

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2010, 20:58:10 »
No właśnie nad tym się zastanawiam. Zalany nigdy nie był.  Nie mam odpowiedniego śrubokrętu by to sprawdzić. Robiłem reset i nic. Jeszcze sprawdzę na innej karcie. Nie wiem czy ponowne flashowanie pomoże. Trudno powiedzieć czy to problem sprzętowy czy programowy.  Bardzo denerwujący problem ponieważ nie mogę korzystać z karty pamięci  :'(Najśmieszniejsze  jest to że  tośka bez problemu czyta dane z karty które były zapisane za pomocą innego czytnika kart pamięci (na kompie). Podłaczony czytnik przez HOST USB też prawidłowo zapisuje dane. Ale jak już sama zapisuje dane na wewnętrznym czytniku kart to już jest zgon  :cry:

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 15, 2010, 14:50:55 »
To jest karta SD czy microSD i używasz przejściówki?

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 15, 2010, 17:35:01 »
Mam trzy różne karty. Zwykłe mini SD 1 i 2 GB oraz micro SD 2GB w adapterze. Na każdej z nich problem występuje.