toshiba g900 netfarmwork

• 13 Odpowiedzi
  • 1980 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

toshiba g900 netfarmwork
« dnia: Styczeń 17, 2011, 21:24:07 »
Wiele aplikacji nie chce mi się łączyć z internecie chyba odkryłem niektóre aplikacje wyrzucają jakiś error, ale niektóre się łączą  z internetem np opera ,ale klient google już nie. Próbowałem zainstalować netfarmwork3.5 ale napisało mi ze już go mam. Gdy miałem wm 6.5 miałem zainstalowane netfarmwork 3.7 i był ten sam problem

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: toshiba g900 netfarmwork
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2011, 21:32:29 »
Niedyskretne takie pytanie mam. Kolega zna się choć trochę na budowie pecetowego windowsa i sposobie łączenia się z internetem przez sieć GSM?
NetFramework mimo net w nazwie nie ma żadnego związku z internetem xD Masz niepopranie skonfigurowane profile sieciowe, błędy nie wywalają ci aplikacje, tylko zapewne system podczas łączenia, w takim dymku wyskakują, nie?
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2011, 21:41:32 »
tak wyskakują w takim dymku przy ładowaniu androida i przy getTV a youtube google pisze że sie  sie nie może podlaczyc do internetu. Co można zrobic? prubowałem na trzech różnych dystrybucjach wm(6.1, 6.5 ,6.5.5 )

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 17, 2011, 21:51:57 »
Nie mam pojęcia jakie dymki mogą ci wyskakiwać przy wczytywaniu androida, ale pomińmy to.
A jak się połączysz z internetem za pomocą Opery, wyłączysz ją i włączysz jakąś inną aplikację to internet będzie działał? Co ci dokładnie wywala?
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 17, 2011, 22:03:13 »
treść dymka:
An unexpected error has occurred  in getytv.exe select quit and then restart this program or select details for more information.

an error message is available for this exception but cannot be displayed because the message are optional and are not currently installed on this device please instal netcfv35.messages.en.wm.cab for windows mobile 5.0 and above or netcfv35.messages.en.wm.cab for other platform restart the aplications to see the message

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2011, 23:45:23 »
Czyli nie dymek tylko okienko...
A co tak właściwie za aplikacja? Bo jakoś ciężko o niej znaleźć coś konkretnego, albo źle szukam. Skoro zainstalowałeś NF i dalej nie działa, to znaczy, że z tą aplikacją coś nie tak.

Sprawdziłeś, czy jak połączysz się z netem przez Operę to internet będzie działał później w innych aplikacjach? Bo mi to pachnie trochę źle ugotowanym romem...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2011, 23:47:55 wysłana przez lolasher »

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2011, 15:43:22 »
3 źle ugotowane romy?  Próbowałem na trzech różnych? program nazywa się getytv link:http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-getytv-youtube-downloader.html
Gdy oprerą wejdę na jakąś stronę i się wyłączę to wifi nadal jest, chociaż wifi  często samo się wyłancza co jakieś 3min się zazwyczaj resetuje.Xdafacebook też się nie chce podłaćzyć. Znasz jakiś dobry rom gdzie to powinno działać?

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2011, 16:25:39 »
jak cos nie działa no globalbusie to wogole nie ma prawa działac ;) nie ma lepszego sys niz C&C

wiem powinienem reklamowac swoj ale swoim romem nawet sie nie zbliżyłem do tego co oferuje globalbus
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:00:06 »
Czy to jest najnowszy rom globalbusa Clean & Clear ROM 1.35 for G900 ?
Czy konieczne jest przeprowadzanie Full DoC Format?
Co robi to full doc format ?Może się nie udać?

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:20:04 »
tak
najlepiej by było
jak sie nie uda to z toski powstaje ciezarek
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:22:21 »
ciezarek

Ja wolę określenie "markowa ładowarka baterii Toshiba"

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 18, 2011, 17:35:18 »
a można nie użyć Full DoC Format? Chodzi mi o to czy to jest absolutnie potrzebne i bez tego rom nie będzie działał? Czy użycie full doc format i zainstalowanie Clean & Clear ROM 1.35 for G900 może wyeliminować problem z wifi? c&c faktycznie jest najlepszy?

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 18, 2011, 21:09:08 »
Najlepszy to jest zawsze odczucie subiektywne. Nie jest wymagane, ale nawet nie próbuj pisać, że coś ci źle działa jak wgrałeś C&C i nie zrobiłeś Full Doc Format, bo z góry możesz się spodziewać tylko jednej odpowiedzi.

*

Offline Lilim

• **
  • 215
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 18, 2011, 21:22:31 »
Twórca C&C, globalbus, wyraźnie pisze, że Full DoC Format jest wymagany. Co do tego który ROM jest najlepszy - odczucie całkowicie subiektywne. C&C pozbawiony jest różnych graficznych upiększaczy - to stary, dobry WM - obsługa rysikiem, minimalistyczny interfejs, lekkie oprogramowanie. Świetna baza w której instalujemy wybrane przez siebie oprogramowanie. Oczywiście cały czas mowa o własnoręcznie ugotowanym ROM-ie. Nie polecam instalowania tej gotowej, pełnej wersji C&C, gdyż ta nie pokazuje swoich prawdziwych możliwości.

Mam też prośbę do autora wątku, karypel234 poświęć trochę czasu na przewertowanie działu o G900, bo odnoszę bardzo nieprzyjemne wrażenie (i, jak widzę, nie jestem sam), że wpadłeś tu na gotowe. Najpierw czytamy, potem pytamy.

Życzę udanego korzystania z G900.