Toshiba G900 - Kilka Pytań

• 5 Odpowiedzi
  • 1053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AldoB

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Leo, HTC Universal, Toshiba G900, 9300i, E90
Toshiba G900 - Kilka Pytań
« dnia: Wrzesień 17, 2008, 18:15:11 »
Jestem od paru dni szczęśliwym posiadaczem Tosi G900...  :mrgreen:
Mam kilka pytań i jedną propozycję. Proszę o nie odsyłanie mnie do innych tematów lub do google, jeśli ktoś nie chce nie musi odpowiadać, mam nadzieję że uzyskam tutaj pomoc ^^

1. Jak ustawić aby Toshiba przy starcie wymagała zeskanowania palca, coś jak blokada w postaci PIN tylko przez linie papilarne.
2. Filmy nie działają mi w Windows Media Player ani po instalacji TCMP, testowałem filmy w avi, rmvb. Możecie polecić mi jakiś odtwarzacz do Tosi aby odtwarzał każdy film?
3. Jak instalować programy? Póki co program jest tylko na karcie pamięci i muszę wejść do folderu aby go uruchomić, da się zainstalować go podobnie jak w PC? Aby był do uruchomienia bezpośrednio z systemu?
4. Zamykanie programów, czytałem że sam X nie zamyka programu, znalazłem też na to potwierdzenie próbując usunąć plik a system odmówił mi tłumacząc że dany plik jest używany. Czytałem też o jakimś Task Managerze, gdzie on jest i jak go używać?
5. Jak tworzyć polskie znaki
6. Czy w Tosi jest budzik?

Wybaczcie poziom pytań ale jestem w tej dziedzinie totalnie zielony to mój pierwszy PDA i pierwszy WM dlatego proszę o wyrozumiałość  :E

I mała propozycja, wiadomo że powstają nowe tematy tego typu, nie lepiej byłoby założyć jeden przyklejony dla newbie, w którym zadawane byłby pytania tego typu, i wedle uznania administracji tematy byłby czyszczony lub nie :P To tylko luźna sugestia i proszę nie brać tego jako próbę ingerencji w porządek forum lub podważanie kompetencji administracji,

Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam AldoB!  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2008, 19:43:46 wysłana przez AldoB »

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: Toshiba G900 - Kilka Pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2008, 18:56:07 »
I mała propozycja, wiadomo że powstają nowe tematy tego typu, nie lepiej byłoby założyć jeden przyklejony dla newbie, w którym zadawane byłby pytania tego typu, i wedle uznania administracji tematy byłby czyszczony lub nie :P To tylko luźna sugestia i proszę nie brać tego jako próbę ingerencji w porządek forum lub podważanie kompetencji administracji,

Powiem tak - taki dział był na PDAClub-ie i nazywał się "Dział dla początkujących". Jednak trochę się zdezaktualizował, ale znalazłbyś w nim informację np. o instalowaniu programów. Niestety po zmianie engina PDAClubu czasowo nie został podpięty.

A co do pytań:
Programy można instalować: jeśli mają format .cab, bezpośrednioz PDA, jeśli format .exe z poziomu PC-ta (z podłączonym PDA przez ActiveSync).

Zamykanie programów jest możliwe przy wykorzystaniu np. programiku Magic Button. Znajdziesz go w naszym dziale download (http://pdaclub.pl/index.php?option=com_files&Itemid=54&cid=26&fid=629&srv=2)

*

Offline Citek

• 45
  • Sprzęt: SE k750i & Tośka G900 & G1
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2008, 20:19:57 »
1. Jak ustawić aby Toshiba przy starcie wymagała zeskanowania palca, coś jak blokada w postaci PIN tylko przez linie papilarne.

Dołączam się do pytania AldoB'a, jak zrobić autoryzację za pomocą odciska palca.

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2008, 20:27:39 »
Ustawiaz za pomocą Fingerprint  przynajmniej 1 odcisk, następnie ustawiasz hasło (może być obojętnie jakie). Przy uruchomieniu Tośki możesz wpisać podane hasło lub odblokować ją palcem.
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2008, 20:59:49 »
6. tak w tosi jest budzik :))

*