Jestem od paru dni szczęśliwym posiadaczem Tosi G900...

Mam kilka pytań i jedną propozycję. Proszę o nie odsyłanie mnie do innych tematów lub do google, jeśli ktoś nie chce nie musi odpowiadać, mam nadzieję że uzyskam tutaj pomoc ^^
1. Jak ustawić aby Toshiba przy starcie wymagała zeskanowania palca, coś jak blokada w postaci PIN tylko przez linie papilarne.
2. Filmy nie działają mi w Windows Media Player ani po instalacji TCMP, testowałem filmy w avi, rmvb. Możecie polecić mi jakiś odtwarzacz do Tosi aby odtwarzał każdy film?
3. Jak instalować programy? Póki co program jest tylko na karcie pamięci i muszę wejść do folderu aby go uruchomić, da się zainstalować go podobnie jak w PC? Aby był do uruchomienia bezpośrednio z systemu?
4. Zamykanie programów, czytałem że sam X nie zamyka programu, znalazłem też na to potwierdzenie próbując usunąć plik a system odmówił mi tłumacząc że dany plik jest używany. Czytałem też o jakimś Task Managerze, gdzie on jest i jak go używać?
5. Jak tworzyć polskie znaki
6. Czy w Tosi jest budzik?
Wybaczcie poziom pytań ale jestem w tej dziedzinie totalnie zielony to mój pierwszy PDA i pierwszy WM dlatego proszę o wyrozumiałość

I mała propozycja, wiadomo że powstają nowe tematy tego typu, nie lepiej byłoby założyć jeden przyklejony dla newbie, w którym zadawane byłby pytania tego typu, i wedle uznania administracji tematy byłby czyszczony lub nie

To tylko luźna sugestia i proszę nie brać tego jako próbę ingerencji w porządek forum lub podważanie kompetencji administracji,
Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam AldoB!