Toshiba G900 jako modem w PC |POMOCY|

• 11 Odpowiedzi
  • 2047 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toshiba G900 jako modem w PC |POMOCY|
« dnia: Wrzesień 26, 2008, 15:47:57 »
Witam

Mam problem z połączeniem Toshiby jako modem. W ActiveSyn synchronizuje mi bezproblemowo zkonfigurowalem telefon do takiego stopnia, ze laczy sie mobilnie z internetem ale po podlaczeniu z komputerem nico;/ prosze o POMOC

*

damist

Odp: Toshiba G900 jako modem w PC |POMOCY|
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2008, 15:51:04 »
Witam

Mam problem z połączeniem Toshiby jako modem. W ActiveSyn synchronizuje mi bezproblemowo zkonfigurowalem telefon do takiego stopnia, ze laczy sie mobilnie z internetem ale po podlaczeniu z komputerem nico;/ prosze o POMOC
Start/Programs/Internet Sharing i tam sobie ustawiasz jak chcesz się łączyć. Swoją drogą przeszukanie forum nie boli a ja sam już z 3 raz pisze w tym tygodniu jak to zrobić :-|

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 26, 2008, 16:16:53 »
cos znalazlem ale nic konkretnego moge PROSIĆ o linka?

*

damist

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2008, 17:20:21 »
cos znalazlem ale nic konkretnego moge PROSIĆ o linka?
Do okularów ? Przecież Ci napisałem. W pda włączasz Start/Programs/Internet Sharing i ustawiasz sobie tam tryb połączenia czy ma to być USB czy BT włączasz i podłączasz pod PC. Czekasz chwilę aż zainstalują się sterowniki na komputerze i masz internet z PDA z na komputerze.

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2008, 22:50:44 »
Witam

A umiesz przeczytac chociaz opis dzialu w ktorym piszesz posta? Szczegolnie tekst pogrubiony i podkreslony   :-|

Przenosze ...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 27, 2008, 00:12:02 »
Dzięki wielki wszytko dziala  :ok: :ok:
sorry za to ale potrzebowalem te info na zabuj

*

Offline ejak

• 6
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 03, 2008, 21:54:50 »
Witam szanownych kolegów.
Przeszukałem forum wzdłuż i wszerz ale nie znalazłem rozwiązania podobnego problemu.
Otóż korzystam w tośce z internetu przez SimData w Plusie i śmiga mi pięknie. Chciałem to połączenie udostępnić na PC za pomocą programu "Udostępnianie Internetu" ale ani przeglądarka ani program pocztowy na PC nie chcą korzystać z tego połączenia. W ogóle komputer nie widzi żadnego modemu. W czym jest problem?

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 03, 2008, 23:33:33 »
 :P masz zainstalowanego AS? W Internet Sharing masz "Połączenie USB" ? Jesli tak to podłączyłeś kablem usb do kompa? Masz poprawnie skonfigurowany internet?
Na Tośce net działa?

Jeśli na to wszystko odpowiedziałeś tak, to naciskasz połącz w Internet Sharing i nie może nie działać, łatwiejszej rzeczy na WM nie ma chyba...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline ejak

• 6
Udostępnianie Internetu dla PC
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 04, 2008, 11:52:08 »
masz zainstalowanego AS? W Internet Sharing masz "Połączenie USB" ? Jesli tak to podłączyłeś kablem usb do kompa? Masz poprawnie skonfigurowany internet?
Na Tośce net działa?

Jeśli na to wszystko odpowiedziałeś tak, to naciskasz połącz w Internet Sharing i nie może nie działać, łatwiejszej rzeczy na WM nie ma chyba...

Odpowiedź na wszystkie pytania brzmi TAK!
klikam "połącz" i NIC.
Problem jednak leży chyba po stronie PC.
Podłączyłem toškę do innego PC i wszystko OK.
Jak myšlicie co może powodować ten problem w PC Intel Celeron 2,26 GHz 504 MB RAM MW XP SP3.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 23:24:41 wysłana przez ejak »

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: Udostępnianie Internetu dla PC
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 04, 2008, 18:07:59 »
przy płaczeniu przez AS (lub MDC jak masz viste) tworzy sie połaczenie wirtualne eth (po usb lub bt) z PDA. Wiec przypisz stały adres ip na tym interfejsie i stałą bramke (numer ip PDA) jak i numery DNS powino dzialac....o ile wypycha pakiety przez pda. Ale zanim to zrobisz to podłacz toske do pc, tak zeby to bylo jedyne mozliwe połaczenie z interetem i wpisz ping 212.77.100.101 i jezeli masz odpowiedz to wpisz statycznie tylko DNS na komputerze, jezeli nie to reszte statycznie i powiedz czy działa
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline ejak

• 6
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 04, 2008, 22:34:32 »
Ten wątek został utworzony trochę nieopatrznie przeze mnie. Miała to być odpowiedź na post w "Toshiba G900 jako modem w PC |POMOCY|" i kontynuacja tego tematu jeśli da się to przenieść to bardzo proszę.
Problem już rozwiązałem. Było to złe ustawienie w komputerze. Jak to zrobiłem? Miałem na to tylko kilkanaście minut i niewiele w tym pośpiechu zapamiętałem. Głównie chyba chodziło o ten stały adres IP, o którym pisze kolega wyżej. Ja to zrobiłem za pomocą jakiejś automatycznej funkcji "napraw połączenie" czy coś w tym stylu. Jeśli ktoś będzie zainteresowany to spróbuję odtworzyć te czynności i je opiszę ale myślę, że fachowcy zrobią to lepiej.
Dziękuję za pomoc.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 05, 2008, 07:08:07 »
scalam w takim razie