Toshiba G900 FAQ (dopiero początek)

• 182 Odpowiedzi
  • 95016 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rad00

• **
  • 140
  • Sprzęt: Toshiba G900 SPV M3000 SE X1 Sony U
Odp: Toshiba G900 FAQ (dopiero początek)
« Odpowiedź #150 dnia: Wrzesień 30, 2009, 07:12:53 »
ja sie nie dziwie tylko napisałem że nie mam możliwości ściągnięcia simlocka w play

*

Offline VEQ

• 22
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC TyTN II
« Odpowiedź #151 dnia: Październik 01, 2009, 20:59:37 »
Witam.
Ja miałbym dwa pytania.

Jakie są najlepsze ustawienia aparatu?
Jakie ustawienia dają najlepszą jakość w oglądaniu filmów?
SPV C500 > i-mate sp5 > HTC Blue Angel > Toshiba G900 > HTC TyTN II

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #152 dnia: Październik 02, 2009, 12:11:24 »
Masz trochę o tym w tips & trics opisane z tego co pamiętam. Na pewno w przypiętych ....

*

Offline VEQ

• 22
« Odpowiedź #153 dnia: Październik 02, 2009, 12:35:48 »
Nie lepiej byłoby zrobić oddzielny temat, gdzie w pierwszym poście byłyby m.in najlepsze ustawienia w TCMP, WOW HD itp?

Na pewno dużo użytkowników by skorzystało, bo jest to łatwiejsze i szybsze niż wertowanie ileś tam stron z nie zawsze pożądanym skutkiem.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #154 dnia: Październik 02, 2009, 12:58:00 »
Ambitni użytkownicy zamieszczają w postach swoje obserwacje i propozycje. Niektóre są trafne niektóre nie do końca. Pytanie kto ma to weryfikować? Ja np mam rom fabryczny i nie sprawdzę czegoś co jest pod WM6.5 Ale jak masz propozycje konkretne co i gdzie przenieść to zamieniam się w słuch. :)
A w tych dyskusjach, których tak nie chcesz wertować,  też często są wartościowe informacje.

*

Offline VEQ

• 22
« Odpowiedź #155 dnia: Październik 03, 2009, 16:21:55 »
Nie chodzi o to, że nie chcę. Po prostu jeżeli można mało wiele poprawić dostęp do wartościowych informacji, to dlaczego tego nie uczynić?

Np. aparat z tego co widzę mam już dobrze skonfigurowany dzięki WM Clean&Clear.
Jednak o odtwarzaniu filmów jest tutaj dużo informacji > http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=91107.0 , można by to zebrać w kupę i zrobić taki tutorial dotyczący najlepszych konfiguracji podstawowych aplikacji.

Wybacz, że "przychodzę i próbuję zmieniać", ale wydaje mi się, że wpłynęło by to korzystnie na przejrzystość działu. Jestem moderatorem na innym forum (co prawda nie ta tematyka, ale zawsze), więc pewnie dlatego tak mam :D

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #156 dnia: Październik 03, 2009, 16:47:43 »
Moglo by to byc ciezkie do wykonania miedy innymi ze kazdy ma inne podstawowe aplikacje. Jeden siedzi na romie fabrycznym i instaluje na niego tcpmp, inny ma rom globalbusa i instaluje na nim inny odtwarzacz. Trudno moze byc podac np. podstawowa konfiguracje takich programow jak totalcommander, czy netfront. Dla kazdego sa inne programy podstawowe i nie kazdy taki program da sie uniwersalnie skonfigurowac.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #157 dnia: Październik 03, 2009, 16:56:28 »
Programy, które są w kuchence C&C mają zazwyczaj dołączoną moją konfigurację (z mojego lenistwa dla wklepywania)
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline VEQ

• 22
« Odpowiedź #158 dnia: Październik 03, 2009, 17:14:01 »
I dzięki Ci za to ;)

A jak ustawiacie wowhd? Przesuwając byle jak suwakami zbyt wielkiej różnicy nie odczuwam.

*

mst

« Odpowiedź #159 dnia: Październik 03, 2009, 17:22:59 »
I dzięki Ci za to ;)

A jak ustawiacie wowhd? Przesuwając byle jak suwakami zbyt wielkiej różnicy nie odczuwam.

Na słuchawkach też nie  :mysli:

*

Offline VEQ

• 22
« Odpowiedź #160 dnia: Październik 03, 2009, 22:23:28 »
Możliwe, że słuchawki są głośniejsze (chodzą całkiem nieźle), ale nie sprawdzałem chyba bez wow'a.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #161 dnia: Październik 04, 2009, 12:36:10 »
Nie chodzi o to, że nie chcę. Po prostu jeżeli można mało wiele poprawić dostęp do wartościowych informacji, to dlaczego tego nie uczynić?

Np. aparat z tego co widzę mam już dobrze skonfigurowany dzięki WM Clean&Clear.
Jednak o odtwarzaniu filmów jest tutaj dużo informacji > http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=91107.0 , można by to zebrać w kupę i zrobić taki tutorial dotyczący najlepszych konfiguracji podstawowych aplikacji.

Wybacz, że "przychodzę i próbuję zmieniać", ale wydaje mi się, że wpłynęło by to korzystnie na przejrzystość działu. Jestem moderatorem na innym forum (co prawda nie ta tematyka, ale zawsze), więc pewnie dlatego tak mam :D

Nie jestem ekspertem od odtwarzania filmów. Nie mam nic przeciwko takim inicjatywom oczywiście ale pozostaje problem, kto ma robić takie podsumowania.  :) Na razie to działa tak, że niektórzy klubowicze piszą artykuliki jeśli na czymś się znają. Sam takie pisałem po bojach z konfiguracją połączeń oraz wifi. Ale wiedziałem dobrze o czym piszę...

« Odpowiedź #162 dnia: Listopad 05, 2009, 16:19:52 »
Czemu nie chcieli? Jak masz tosie z play i potwierdzenie zakupu (nie pamietam dokladnie jak to sie nazywalo..) to powinni sciagnac.
Tutaj właśnie ja mam problem. Kupiłem telefon na aukcji internetowej, mam dowód zakupu w Play (w Wawie), a u mnie w salonie (w Wlkp)nie chcą ściągnąć locka, ponieważ numer IMEI nie jest u nich zarejestrowany... Jakieś rady może?
Myślałem nad tymi sposobami a'la Turbo-sim, ale boję się trochę rozcinać kartę (niedawno wydana, nie wiem czy nie będzie jakiś zgrzytów przez to...).

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #163 dnia: Listopad 05, 2009, 16:41:33 »
dzwoń na Playowe "BOA" niech Ci powiedzą i doradzą jak ściągnąć SIMlocka
tutaj salon nie powinien mieć znaczenia

« Odpowiedź #164 dnia: Styczeń 14, 2010, 08:38:32 »
mp3 jako sms nie ustawisz
przerób mp3 na PC na wma lub wav
da się ustawić mp3 jako sygnał sms-a, wybrany plik musi się znaleźć w katalogu \Application Data\Sounds
Sprawdzone :)

*

koldasz

« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 14, 2010, 08:49:49 »
i /my dokuments/moje dzwieki dzw.

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 15, 2010, 18:51:01 »
Na SMS dało się, da się i będzie się dawać (hm...)

Da się w kilku lokalizacjach:
\My Documents
\Windows
\Storage Card

A o ile mnie pamięć nie myli to w ACT można było zmieniać domyślne katalogi dźwięków.

Tylko problem był z ustawieniem mp3 na budzik... (i nie mówię tu o zewnętrznych softach)
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline meron11

• 255
  • Sprzęt: nokia 6020
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 21, 2010, 17:54:27 »
Dziś wieczorem będzie instrukcja jak przygotować i wgrać rom na kartę mam nadzieję że będzie doklejone do FAQ

//dodane :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2010, 21:45:03 wysłana przez meron11 »

« Odpowiedź #168 dnia: Marzec 27, 2010, 23:46:29 »
do 4 dodaj, że jeśli simlock jest w play to w serwisie playa sciagaja za free w kilka sekund :) ja tak mialem

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #169 dnia: Kwiecień 03, 2010, 00:13:05 »
Zapytam się znów, czy dalej jest cień szansy na WikiFAQ?

Zakładałem już raz ale nikt pisać nie chciał :(
It's beyond your imagination

*

mst

« Odpowiedź #170 dnia: Kwiecień 03, 2010, 00:26:03 »
Zacna inicjatywa ale znając życie ludzie i tak wolą zadawać te same pytania na które jest jest już odpowiedź w tym wątku :D
Myślę, że to FAQ by Mikkus to i tak świetna sprawa, jest tu chyba prawie wszystko co powinien wiedzieć nowy tośkowiec podane na tacy i nie trzeba nikogo odsyłać gdzie indziej.

To oczywiście tylko moje zdanie i niech się inni wypowiedzą. Druga a sprawa, że ktoś by musiał się tym wiki opiekować a tu Mikkus odwalił kawał dobrej roboty.

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #171 dnia: Kwiecień 03, 2010, 12:18:35 »
Z opieką nie byłoby problemu, bo możliwość edycji otrzymali by tylko użytkownicy którzy się znają, i w ważnych tematach pisali by tylko oni (my) ;)

Tylko, jedno powstało z rok temu (tak też ja zakładałem), ale coś nikomu nie chciało się pisać.
It's beyond your imagination

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #172 dnia: Kwiecień 08, 2010, 14:37:51 »
Jeżeliby się komuś chciało przerobić mój FAQ na wikiFAQ to proszę o kontakt :)
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

« Odpowiedź #173 dnia: Sierpień 22, 2010, 16:54:58 »
Wybaczcie wiem że o pytanie jest przerabiane nie od dzis ale ja jestem nowy no wiec...  to jest story of my life.

Kupiłem na allegro tośke g900 no i... tak bateria ...
Poziom baterii spada mi do zera w jakieś 10 minut normalnego działania. Zapytałem o wadę były właściciel powiedział że on ją ładował (czyt. u mnie jakieś 5 minut) później reset i znowu ładował. co prawda bateria troche wydluzyla swoją żywotność ale nieznacznie do 2 godzin na WMP ale jeśli przychodzi do WIFI to nic z tego wiec bateria ogranicza mi używanie czegokolwiek na tym czymś bez kabla czy mógłby ktoś krok po kroku napisać mi jak To coś naładować  :mysli: i czy zmiana romu z fabrycznego 6.0 coś zmieni gdyż wskaźnik bateri lata to w lewo to w prawo.

z góry dziekuję  :O~
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2010, 17:02:49 wysłana przez vampire993 »

« Odpowiedź #174 dnia: Sierpień 25, 2010, 22:26:23 »
No to tak wgralem rom clean&clear i dalej nic >< nawet gorzej czy jest jakis rom przy ktorym dziala wszystko ok ?

Czy zmiana baterii (kupno nowej batimexu) rozwiązuje problem ?

Czy ktoś mi pomorze ? chcialbym miec sprawny telefon po powrocie do szkoly  :-|

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpień 26, 2010, 06:39:42 »
Myślę, że masz całkowicie zjechaną baterię. Nowa batimexu powinna rozwiązać problem.

« Odpowiedź #176 dnia: Listopad 21, 2010, 20:06:52 »
Jako, że jest to mój pierwszy post tutaj, to witam. Przepraszam, za odkopanie tematu, lepszego nie znalazłem.

Na wstępie chciałbym oświadczyć, że korzystałem z opcji "szukaj"; wiele się dowiedziałem, lecz nie wszystkiego. Zadam szereg pytań, na które miło by było gdyby ktoś zechciał odpowiedzieć, bądź poratować linkiem. Chętnie się dokształcę

1. Czy na Toshibie G900, Windows 6.1 to szczyt możliwości? Znalazłem wiele tematów, w których użytkownicy rozmawiali o 6.1. Czy to wszystko co można wyciągnąć z tego modelu?
2. Na forum znalazłem skin Windows Vista Mobile, który działa na telefonach z wyświetlaczem VGA(?). Czy źle zrozumiałem? Tutaj koniecznie proszę o linka z wszelkimi informacjami, lub wyjaśnieniami kogoś, kto potrafi się odnaleźć w tych setkach tematów.
3. Czy tego skina (Windows Vista Mobile), można nałożyć/wgrać/uruchomić na Toshibie? Jeżeli tak to w jaki sposób (tutaj również poproszę o linka)
4. Podejrzewam też, że wtedy czytnik linii papilarnych, straci swoją funkcjonalność, czy tak?

Jestem przekonany, że te pytania już padły, ale jest na forum tyle tematów, że nawet z pomocą opcji szukaj ciężko sobie poradzić. Bo przecież trzeba wpisać jakąś komendę, którą taki laik jak ja nie jest w stanie wymyślić. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź  :-)
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2010, 20:08:45 wysłana przez LaskaGS »

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #177 dnia: Listopad 21, 2010, 20:25:41 »
Witaj,

Ad. 1
Na Tośce można zainstalować nowsze "wynalazki" takie jak Windows Phone 6.5 w różnych odmianach. Jednak WM 6.1 jest najlepszym wyborem, tak jeśli chodzi o wydajność, jak i możliwości.
Ad. 2 i 3
Ten skin był robiony kilka ładnych lat temu. Wtedy ekrany WVGA nie były zbyt popularne. Z tego co pamiętam Tośka jednym z pierwszych palmtopów z takim ekranem. Myślę, że ten skin zadziałałby na Tośce. Jednak od czasu jego stworzenia powstało wiele innych rozwiązań do "upiększania" swojej G900. Jako przykład mogę podać programy: Wisbar Advence, SPB Mobile Shell i oczywiście nieśmiertelny HS++.
Ad. 4
Czytnik lini papilarnych traci funkcjonalność zabezpieczania Tośki odciskiem palca na wszystkich ROMach, oprócz ROMów WM 6.0. Na wszystkich nowszych może służyć jako touchpad, albo launcher.

PS. Witamy na Forum.

« Odpowiedź #178 dnia: Listopad 21, 2010, 22:05:07 »
Ok. Zrozumiałem. Za skiny się nie będę sam brał, bo już robiłem sobie skiny na PSP i zbyt estetycznie to nie wyszło... Spotkałem parę fajnych po drodze, więc coś sobie zaaplikuje z sieci.

Jeszcze jedno pytanie. Czy w tym modelu jak we wcześniejszych z Windows Mobile są blokady systemowe, na aplikacje, czy różnego rodzaju programy? Jeżeli tak, to czy można się ich pozbyć domowymi sposobami? Młotek i przecinak, czy coś...

Pozdrawiam i dzięki za pomoc. ;-)

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #179 dnia: Listopad 21, 2010, 22:42:51 »
Jakie blokady ? Nie ma urządzenia z Windows Mobile, które miałoby jakieś blokady. Nie pomyliło ci się z nawigacjami i Windows CE ?
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)