Witam, naczytałem się już o bateriach na forum, przeszukałem wszystkie tematy w "Katalogu Tematów" i nie znalazłem takiego, który by odpowiedział na moje pytanie.
Moja Toshi ładuję się przez USB (miałem wyrwane gniazdo ładowania i polutowałem je według sposobu opisanego na forum) i ładuję się czasem do 100%, a czasem nieco mniej. Wszystko by było dobrze, bo wiadome, że PDA już młode nie jest i bateria w uśpieniu trzyma dzień, nawet czasem do 1.5 - 2 dociągnie.
Ale problem w tym, że jak zacznę cokolwiek na Toshi robić świeżo po naładowaniu to pada bo kilku nastu minutach...
Dla przykładu podam, że jak oglądam jakiś film to mniej więcej po 10 minutach Toshi pada. Tak samo jest przy muzyce, lub przy oglądaniu tapet. Ustawiłem wszystko na minimum jeśli chodzi o pobór energii, ugotowałem pod siebie ROM na kuchni Globalbusa, tylko z potrzebnymi mi programami i standardowym IPM i nic to nie pomogło.
Rozładowywałem ją żarówką tak jak Miba na forum pisał i to kilkakrotnie, ale nie doładowywałem do 4.2V bo nie mam czym, też nic to mi nie dało.
Czyżby bateria podziękowała za współpracę?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Renegat.