toshiba g900 a .AVI

• 33 Odpowiedzi
  • 3951 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baggus

• Ekspert Android
  • **
  • 245
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: toshiba g900 a .AVI
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 26, 2008, 22:20:55 »
http://www.portegeclub.com/forum/viewtopic.php?t=1677 na testowym trailerze z Matrixa wyciąga 290% czyli calkiem nieźle. Tylko nie usypiajcie Toshiby z włączonym TCPMP bo sie nie wybudzi. Przy normalnych filmach pelnometrażowych mialem ok. 115% więc można ogladać.
HTC Wizard-->Dell Axim X51v-->Toshiba G900-->Hp Ipaq 214-->Toshiba G900-->HTC Dream-->HTC Magic

*

Offline maciek833

• 307
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 26, 2008, 23:18:08 »
ja nie ważne co zrobie i tak sie zawsze filmy zacinają używam TCMP z modem i bez moda a jak skonwertuje to musi byc tak slaba jakość ,że nawet sie nie oplaca włączać bo kwadraty bedzie widac. ;/ jedynie co to te z youtuba działają ale jakość ... co zrobić zeby działało normalnie?

@edit
Juz zrobiłem włączam w TCMP gapi ale z boku ekranu zostaje belka od przewijania i glośności.co z nią zrobić?? trochę przeszkadza
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2008, 01:08:16 wysłana przez maciek833 »
N70--->G900---->TG01---->Samsung Galaxy SII

*

Offline ignol

• *
  • 51
  • Toshiba G900
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 27, 2008, 23:54:30 »
ja nie ważne co zrobie i tak sie zawsze filmy zacinają używam TCMP z modem i bez moda a jak skonwertuje to musi byc tak slaba jakość ,że nawet sie nie oplaca włączać bo kwadraty bedzie widac. ;/ jedynie co to te z youtuba działają ale jakość ... co zrobić zeby działało normalnie?

@edit
Juz zrobiłem włączam w TCMP gapi ale z boku ekranu zostaje belka od przewijania i glośności.co z nią zrobić?? trochę przeszkadza

patrz 1 strona. Takze mialem ten problem . odp jaka otrzymalem to wlaczyc czysty bufor ramki. Ale wtedy nei ma napisow. I to tej pory nie wiem co zrobic ;/

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 28, 2008, 01:09:41 »
Patrz 1 strona. Takze mialem ten problem . odp jaka otrzymalem to wlaczyc czysty bufor ramki. Ale wtedy nei ma napisow. I to tej pory nie wiem co zrobic ;/

Chwilowo najlepszym rozwiązaniem jest chyba naniesienie napisów na sam film, np. pocketDivxEncoder jest w stanie to zrobić.
Poza tym pozostaje czekać, aż gość od moda TCPMP dla goForce'a zrobi/zmodyfikuje plugin do napisów tak, żeby w trybie goforce działał, albo czekać aż ktoś zrobi port odtwarzacza z samsunga SWT-W100K: urządzonko oparte o Goforce5500 i winCE, odtwarzacz oparty na TCPMP, ma plugin do napisów, źródła dostępne i najwyraźniej zawierają także SDK nvidii lub przynajmniej jego część.