Problem z ładowaniem sie Toshiby

• 4 Odpowiedzi
  • 1094 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puszatek

• **
  • 196
  • Sprzęt: g900 + Samsung B2100 + Omnia II + HTC Mozart +...
Problem z ładowaniem sie Toshiby
« dnia: Styczeń 29, 2010, 13:30:02 »
Witam

Może ktoś na forum będzie w stanie mi pomóc, potwierdzić albo obalić moje zdanie :). Od jakiegoś czasu Moja Toshiba zachowuje się dziwnie.

Dość szybko ładuje się do 45% (ale ze zwalonym miernikiem Toshiby to normalne) po czym energia zaczyna spadać (dalej przy zapalonej czerwonej lampce i komunikacie ładownia). Potem po odłączeniu i podłączeniu znowu wzrasta i znowu spada.

Moje pytanie brzmi następująco. Jaki są szanse że winna jest bateria? Toshiba ma (i bateria) około 1,5 roku i była bardzo dużo eksploatowana i ładowana (minimum 1 dziennie czasem nawet 2-3).
A na ile to może być rąbnięte gniazdo/płyta główna?
Regulamin
Arcomage PL

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
Odp: Problem z ładowaniem sie Toshiby
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2010, 20:59:27 »
Bateria.
Toshiba ma (i bateria) około 1,5 roku i była bardzo dużo eksploatowana i ładowana (minimum 1 dziennie czasem nawet 2-3).
Bateria po raz pierwszy...
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline norealmadrid

• **
  • 100
  • The I Heart Revolution
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2010, 23:25:51 »
moja ma prawie 2 lata roku i tez ostro jechana, (no, moze nie az tak ostro :) )i nie mam takich problemow.
sprobuj zrobic co mozesz, przeczysc extpart, wymien softa - jak nic nie dziala gwara - jesli masz (lub allegro zeby baterie kupic bo nie sadze zebys polubil g910)
gniazdo raczej nie, plyta tez raczej na pewno - zauwazylem ze po wyczyszczeniu exta miernik sie kalibruje w miare dokladnie

powodzenia

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2010, 04:23:37 »
gniazdo raczej nie, plyta tez raczej na pewno - zauwazylem ze po wyczyszczeniu exta miernik sie kalibruje w miare dokladnie

powodzenia
Co czyściłeś w extpart? Raczej od tego wskazania miernika nie powinny się zmieniać ... :O

puszatek: to raczej kombinacja złych danych w elektronice baterii i tego trefnego sterownika do wskaźnika baterii. Czy na wyłączonej tosi (nie uśpionej tylko wyłączonej) masz ten sam efekt?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2010, 08:32:08 wysłana przez miba »

*

Offline norealmadrid

• **
  • 100
  • The I Heart Revolution
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2010, 20:06:21 »
chodzilo mi o DoC format; sry za pomylenie pojec
kalibruje - wyswieltla dane w miare dokladnie