Szybka Praca ROMu Problem.

• 5 Odpowiedzi
  • 1019 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dmoroz89

• 3
  • Dum spiro,spero
  • Sprzęt: G900 - C&C 1.35
Szybka Praca ROMu Problem.
« dnia: Czerwiec 24, 2010, 19:02:34 »
Witam,
Prosiłbym o nie odsyłanie mnie do funkcji szukaj czy tez wujka google. Wiem że oni nie gryzą i szukałem i czytałem ale chciałbym sie poradzic , bo jakby nie było od teg czytanie ogłupiałem :mrgreen:

Tak więc, zależy mi na wydajności w mojej tośce. Mam ja dopiero od PN a już wgrywałem różnego rodzaju softy ( C&C 1.35 Final, WM 6.5, 6.1,6.0, a aktualnie mam mam wgranego softa z forum znajdującego się pod nazwa Play 3.06), nie wspominając o różnego rodzaju dodatkach. Chciałbym się dowiedzieć którego roma najlepiej wgrać, do tego, zależy mi na GAPI ( czytałem na portegeclubie i xda developers i nie mogę znaleźć jakiegoś dobrego sterownika[?][nie wiem czy poprawnie to nazywam] Nie ukrywam, zależy mi na tym by emulatory itp programy oraz głównie filmy chodziły płynnie na tyle na ile pozwala sam telefon :)

Tak jak pisałem na początku postu, szukałem w google, próbowałem sam cokolwiek wykombinować, szukałem na forach zagranicznych ( j. ang nie jest mi straszny ) ale po prostu nie mogę nigdzie znaleźć tego co potrzebuje... mam nadzieje że mi pomożecie. Z góry za wszelaką pomoc dziękuje.

P.S Może jest to mój pierwszy POST ale nie jestem osobą która znika z forum po uzyskaniu rady. Zawsze służę pomocą gdy tylko umiem i potrafię pomóc.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2010, 19:04:14 wysłana przez dmoroz89 »

*

Offline orzo

• 1042
Odp: Szybka Praca ROMu Problem.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2010, 23:46:36 »
a my zawsze pomagamy, jeśli ktoś wykaże jakąś inicjatywę  :ok:

otóż wydaje mi się, że najlepszy dla Ciebie będzie właśnie C&C 1.35. jest to najszybszy rom.. ogólnie na Tosi nie pograsz w PSX wydajnie, ale zawsze można próbować. spróbuj samemu poodkrywać system, bo wtey najwięcej się nauczysz. :proud:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline dmoroz89

• 3
  • Dum spiro,spero
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2010, 08:40:41 »
dokładnie wiem o tym, tylko akurat na psxie mi nie zależy, bardziej chodzi mi o GBA czy SNES. czytałem o tym trochę wiem że może nie przy wszystkich tytułach osiąga się taką wydajność jakiej się oczekuje. Poza tym tego roma wgrałem wczoraj tuż po napisaniu tego posta :) i nie ukrywam różnica w korzystaniu z niego jest odczuwalna niemalże natychmiast :) ale teraz pozostaje kwestia GAPI i PocketGBA. z pocket gba myślę ze sobie poradzę bo widziałem wiele postów na temat podpisywania, ale z GAPI to już trochę większy problem. Tzn mam juz pobrane GAPI, ale jak to się mówi "co z czym się je". Tzn, Domniemam że GAPI uruchamiam przed startem aplikacji (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić),a teraz jeszcze pytania:
- jak najlepiej jest je ustawić?
- czy GAPI współpracuje z WVGA fixem ?

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2010, 17:07:26 »
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline dmoroz89

• 3
  • Dum spiro,spero
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2010, 20:53:30 »
co do gapi, to jest przyklejony wątek: http://pdaclub.pl/forum/g900/gapi-gf5500-w-grach-dla-toshiby-g900-(lista)/

Tak wiem , tylko mam problem z uruchomieniem bądź skonfigurowaniem go, nie wiem jak to ująć. Mecze się z tym już kolejny dzień :P ale jestem uparty i myślę że dam radę :) Po prostu tak , szybkość romu udało mi się już osiągnąć :) jedynym problemem jaki mi został to skonfigurowanie gier ( emulatorów oraz gier które są w/w wymienionym temacie [po prostu nie mam zielonego pojęcia co zrobić by działały - i tak wiem jest opcja szukaj i google. Używałem i tego i tego i dalej nie mogę dać rady , może robie coś nie tak ?]) Tak więc jeśli ktoś znalazł jakiś tutek krok po kroku dla zielonego to bym był bardzo wdzięczny, albo jeśli ktoś mi wytłumaczy :)

*

Offline bartexsz

• 260
  • Sprzęt: Toshiba G900/ Spica
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 26, 2010, 16:07:25 »
Przy garch są linki, ściągasz zawartość, wrzucasz do foderu z grą zastepujesz plik .exe i gotowe.
Linux is like a wigwam : no windows, no gates and apache inside.

Regulamin się kłania.