Sygnał i połączenie

• 17 Odpowiedzi
  • 2210 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cielak

• *
  • 86
  • Sprzęt: Tośka G910
Sygnał i połączenie
« dnia: Marzec 10, 2009, 16:36:51 »
Mam 2 takie problemy :) Wiem że Tośka nie jest najlepsza, jako moduł GSM, ale ostatnio jej się pogorszyło.
Kiedyś zanim pokazywało mi kto dzwoni+możliwość odebrania sygnału mijało mniej więcej 1-2 sygnały, teraz dzieje się to po 4 sygnała. Jest jakaś możliwość by to naprawić?
2 moje pytanie. Jak ktoś puszcze mi syngała, nie może zidentyfikować numeru. U was też tak jest? Chodzi mi o puszczenie króciótkiego sygnału. U mnie pokazuje że dzowniła nieznana osoba, chodź mam ją zapisaną na liście.

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
Odp: Sygnał i połączenie
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2009, 18:15:29 »
Mam to samo, może poza tymi 4 sygnałami, ale z nieznanym identycznie, w sumie mnie to za bardzo nie interesowało bo w sygnały się nie bawię, ale musze przyznać, że zaintrygowała mnie ta sytuacja, także dołączam się do Cielaka.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2009, 18:22:59 »
A jaki ROM macie i jakie nakładki? Może nie wszystkie wersje są dotknięte tą wadą?

*

Offline Cielak

• *
  • 86
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 18:30:59 »
C&C 1.22 z Manillią.

*

Offline saknis

• 696
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2009, 21:25:26 »
1.23 + Manila ;P, co by sugerowało, że znowu to ustrojstwo coś machruje ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2009, 21:29:21 »
Ja mam C&C 1.23 bez Manili i też tak jest... Ja przywykłem... To jest trochę tak jak z filmami DVD albo z grami... Do konsoli albo odtwarzacza podchodzisz pstryk i działa, a do kompa to już troszkę trzeba pomieszać... Tak samo z pocketami... Do jakiejś noki podchodzisz i dzwonisz, a na pockecie zaczyna się mała batalia  :E

Ale uważam że to skutecznie odstrasza wszelkiej maści lamerstwo od tych sprzętów i zostaje niezmordowana elita  :P

Sorki w sumie za OT

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2009, 21:49:31 »
mam standardowe 6.0 i jeśli sygnał jest bardzo krótki, to również mam nieznany numer :) to już chyba windows tak ma ;]
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

Offline plonking

• 3
  • Sprzęt: Toshiba G900, BlueAngel
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 11, 2009, 12:05:31 »
Witam

zobacz czy jak wyciągniesz kartę pamięci to też się tak będzie działo, u mnie sterowniki od SDHC wariowały.

Pozdrawiam

*

Offline saknis

• 696
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 11, 2009, 14:28:56 »
Witam

zobacz czy jak wyciągniesz kartę pamięci to też się tak będzie działo, u mnie sterowniki od SDHC wariowały.

Pozdrawiam

Brak SDHC :-D

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 11, 2009, 14:30:18 »
Może macie dzwonki na kartach?
It's beyond your imagination

*

Offline saknis

• 696
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 11, 2009, 19:12:29 »
Zarówno na karcie jak i na urządzeniu jest podobnie, obawiam się, że to nie do przejścia ;)

*

Offline Cielak

• *
  • 86
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 11, 2009, 19:38:15 »
Zarówno na karcie jak i na urządzeniu jest podobnie, obawiam się, że to nie do przejścia ;)
Wyeliminować tego nie da rady, ale myślę że jakoś można byłoby to poprawić, by dzwonek włączał się już po 1-2 sygnale

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 11, 2009, 19:55:38 »
U mnie na świeżo wygotowanym romie jest tak samo. Ale od 1 sygnała w górę już numer się pokazuje.

*

Offline Cielak

• *
  • 86
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 11, 2009, 19:59:33 »
Czyli wina jest w w windowsie. Pewnie trzebaby pogrzebać w rejestrze ;/

« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 11, 2009, 21:43:53 »
Na fabrycznym romie Play sytuacja jest podobna. Gdy zostanie puszczony sygnał krótszy niż cała długość to wyświetla się nr nieznany. Po całym pierwszym sygnale rozpoznaje dzwoniącego.

*

Offline paulr

• 17
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 16, 2009, 02:01:44 »
sprawdziłem to teraz na nowej tosi bez zadnej instalacji bez karty itp taka z play po hard reset i jest tak że faktycznie jak w telefonie, z którego się dzwoni słychac sygnał dzwonienia i sie zakończy połączenie (na tosi jeszcze nic nie ma) to nie pojawia się numer dzwoniacy a połączenie nieznane, natomiast ten czas na wyłączenie się jest bardzo mały, natomiast chciałem sprawdzić w 2 strone jak to działa (2 telefony z play) i jak dzwonie z tosi to na telefonie na tóry dzownie (bez systemu siemens) najpierw jest informacja o połączeniu a później dzwiek sygnału w tosi, tak że widocznie ten model tak ma i działa niecowolniej od telefonu bez systemu, ze względu ze moja córka 2 letnia już śpi nie chce szukac nokii z symbianem i samsunga z windowsem  i zobaczyć jak się to ma na telefonach z systemem, jak nie zapomne to jutro to sprawdze:)

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
    • fotki :)
  • Sprzęt: Tosia G900
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 17, 2009, 21:58:06 »
nokii z symbianem
Za to lubie Nokie i symbiana - sygnal polaczenia jest natychmiast, jak go tel otrzyma /nie ma opoznienia 1-2 sygnalow, jak w przypadku Tosi/
gwoli informacji: we wszystkich tel. powinna najpierw pojawic sie informacja o polaczeniu / i nr z ktorego jest ono wykonywane/ i z minimalnym opoznieniem uruchomic sygnal dzwonka w telefonie, ale WM chyba do nich nie nalezy ;)

*

Offline Cielak

• *
  • 86
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 17, 2009, 22:18:25 »
Udało mi się poprawić, by dzwonek zaczoł grać po pierwszym sygnale (no może po 1,5 sygnała :P) :) Ściołem troche nute (waży teraz około 1 MB, format mp3) oraz umieściłem ją na pamięci telefonu  i teraz jest wszystko ładnie :) Zostaje jeszcze problem z sygnałami :) Chodź nie wiem czy coś pomoże temu, bo to chyba wada tośki