Witam!
Jak juz jest temat o opiniach to wyraze swoja

, jestem posiadaczem G900 przesiadlem sie z wizarda, koniecznie chcialem pda ze sprzetowa klawka wiec za uklad odniesienia wezme wizarda.
Zasieg - nie mam problemow, nawet w podziemnym garazu, a dziewczyna z sonyeryka nie jest w stanie sie nigdzie dodzwonic.
Aparat - jak na taki wbudowany w telefon, jest ok i jest duzo lepszy od wizardowego, ostatnio remontuje mieszkanie i zupelnie wystarcza do tego aby zrobic fotke jakiegos ciekawego rozwiazania etc zeby np pokazac plytkarzowi jak ma byc, porownywanie go do cyfrowki jest absolutnie nie na miejscu bo to nie ta liga i wiadmo, ze foty sa duzo gorsze i potrzeba wiecej swiatla.
Dzwiek - moglby byc glosniejszy... to fakt, ale nie prawda jest, ze nie da sie rozmawiac na ulicy czy w kawiarni, mam glosne auto jezdze szybko i na sluchawce BT nie mam problemu z prowadzeniem rozmow.
WiFi/BT - wg chodzi duzo lepiej i duzo szybciej niz w wizardzie, korzystam zarowno w pracy jak i w domu, zasieg jest taki, ze 3 kondygnacyjny dom z jednego AP ogarniam.
GRY - nie wiem nie gram...
Bateria - raz mi sie udalo ze trzymala ponad tydzien, korzystanie glownie z telefonu... ale taka norma dla mnie jest 4-5 dni.
Wyswietlacz - to jest w ogole nie ta liga w porownaniu z wizardem, pomijajac rozdzielczosc jest duzo jasniejszy i kolory sa lepsze, jednak jesli ktos ma slaby wzrok, to rozdzialka moze byc faktycznie za duza.
Jesli chodzi o wady:
- gorny rzad klawiatury jest za blisko obudowy z ekranem i nie da sie cisnac plasko kciukami, trzeba lekko ugiac... ale to kwestia przyzwyczajenia nie mniej jednak w wizardzie tak nie bylo!

- klawiatura faktycznie ma pewnego laga przy odpowiadaniu na sms'a (ale to na poczatku - juz widac okienko pisania, ale jeszcze nie mozna pisac przez jakies 2sek), z tego co widze wypowiedzi tutaj mozna to poprawic przez edycje rejestru, mozliwe nie sprawdzalem, nie mam na to czasu.
- co jakis czas potrafi sie zawiesic (srednio rzadziej niz raz na tydzien), podejrzewam, ze zmiana softu poprawi sprawe... narazie mi to nie przeszkadza, a nie mam czasu sie tym zajac, dodam, ze 6310i tez mi sie wieszala, dopiero po jakims czasie jak wyszedl poprawiony firmware ten problem zniknal.
- wielkosc, no jest to kawal cegly, ale i to nie jest problem, problemem jest to, ze poki co nie znalazlem kabury w zadnym sklepie z akcesoriami do telefonow... wiec pewnie bede musial zamowic z allegro.
- ponoc jest problem z ladowaniem w samochodzie (tego jeszcze nie sprawdzilem) ale jesli tak jest - to duza wada przynajmniej dla mnie.
- wkurzaja mnie te zaslepki, wg mnie powinny byc demontowalne, np nie korzystam ze sluchawek kablowych to mam zaslepke, ale czesto podpinam fon przez usb to ta zaslepke sobie wyciagam i wkladam do kartonika od telefonu, i przy podpieciu kabla do telefoni nic mi nie dynda.
- wskaznik baterii jest mega wkurzajacy.
Podsumowujac, czailem sie na HTC Touch Pro, ale ze wzgledu na inne wydatki 2k na telefon to dla mnie spora przesada.
Tosie kupilem w promocji PLAY za 1pln przy abonamencie 20pln, wiec w ogole wyszla smieszna kwota, akurat skonczyl mi sie poprzedni abonament i chcialem zmienic numer wiec superek.
Jakbym mial na ten pdafon wydac z 600-800pln to nie wiem czy bym to zrobil, bo caly czas mam wizarda. Jesli bym nie mial jest to ciekawy produkt w tej kategorii cenowej i wart rozwazenia..