Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
Toshiba
G900
Strach przed rom?? Proszę o pomoc...
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
8 Odpowiedzi
1158 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arekmoto2
16
«
dnia:
Styczeń 28, 2011, 11:48:14 »
Witam!! Od dwóch dni siedze na forum i wszystko czytam, gdyż od poniedziałku będę nowym posiadaczem Tosi
jest tam wgrany WM 6.5 PL ale chcę zmienić na 6.0 albo 6.1 (ogólnie nie przepadam za 6.5 gdyż słyszałem że są wolniejsze ... i teraz tak, wiem jak zrobić flash ale boję się bo są romy 1.33 albo 1.35 albo 1.5 .. O CO KAMAN?? Jak posiadałem Wizarda (hołd jemu gdyż cudny telefon gdyby taśma nie padła) to tam niczego takiego nie było wm 6 to był wm 6 . Czy wytłumaczy mi ktoś jak to jest tutaj? Od czego to zależy? Boję się że jak ją (Tosię) dostane to dwa dni i zrobi się z niej cegła a bardzo się nakręciłem na ten telefon. Pozdrawiam
virusotron
Ekspert Toshiba g900
1408
Odp: Strach przed rom?? Proszę o pomoc...
«
Odpowiedź #1 dnia:
Styczeń 28, 2011, 12:51:49 »
jak nie zrobisz cos zle przy full doc format-cie to sprzętu nie ubijesz.... 1.35 to wersja romu Globalbusa i jest on wm 6.1 ja w swoim romie miałem oznaczenie VE 1.1 i to był 6.5.3
Flashujac przez usb NIE MA możliwości ubicia toski (chyba ze w superRUU zaznaczysz inna opcje ale tego nie sprawdzałem, ale jest wersja idiot proof )
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!
arekmoto2
16
«
Odpowiedź #2 dnia:
Styczeń 28, 2011, 12:53:50 »
Aha czyli przed każdym wgraniem ROM muszę zrobić full doc format? I wtedy mogę sobie wybrać dowolny ROM dopasowany do Tosi i go wgrywać?
virusotron
Ekspert Toshiba g900
1408
«
Odpowiedź #3 dnia:
Styczeń 28, 2011, 13:26:54 »
nie, nie musisz.....przed wgraniem 1.35 Globalusa jest to ZALECANE ale nie wymagane....mozesz wgrywac rom jaki Ci sie podoba bez full docka
arekmoto2
16
«
Odpowiedź #4 dnia:
Styczeń 28, 2011, 13:37:51 »
Ahh to super bo znalazłem fajny WM 6.1 i wolę narazie format nie robić bo czytałem o tym i jeśli moja tosia ma być martwa to wolę ominąć to i zrobić tylko w ostateczności
Bardzo dziękuje za radę
virusotron
Ekspert Toshiba g900
1408
«
Odpowiedź #5 dnia:
Styczeń 28, 2011, 18:00:05 »
nie ma sprawy po to jest forum
wiktor-96
43
«
Odpowiedź #6 dnia:
Styczeń 28, 2011, 20:35:12 »
Miałem to samo 2 dni temu. Moja tośka też miala polskie wm 6.5 ale trochę zamulala. program czyszczacy ram zawsze pokazywal max 30 mB ramu - wiec malutko. Wreszcie odważylem się i wystapil problem bo po wgraniu softa 6.1 tel. włączył się do ekranu "Toshiba" i nic dalej sie nie dzialo. I tak przez jakies 30 min. Wkurzylem się i trochę zaniepokoiłem, poczytałem trochę na forum co dalej i zainstalowalem przez kartę pamięci. Heh udało się ale i ten soft był trochę zamulony więc wgrałem wtedy już normalnie przez pc i udało się - w sumie to nic strasznego bo zawsze jest wyjście awaryjne. TRZEBA TYLKO ROBIĆ WSZYSTKO ZGODNIE Z INSTRUKCJAMI. Wgrałem softa z manilą by felix czy jakoś tak i tera ma 64 mB ramu - więc przyzwoicie i co najważniejsze nie zamula i wszystkie opcje działają. Więc nie obawiaj się wgrania softu.
PS. Miałem problem ponieważ gość od którego kupiłem moją tośę (z allegro) coś spieprzył i niedało się wgrać inego softa. Ale już jest ok i wszystko można wgrać. Życzę powodzenia z wgrywaniem softa wrazie jakiś problemów pomagam na forum
arekmoto2
16
«
Odpowiedź #7 dnia:
Styczeń 30, 2011, 21:36:07 »
Najlepsze forum jakie może istnieć
Ja jeszcze w dalszym ciągu zniecierpliwiony czekam na telefon , narazie sprzedający dostał kase i się nie odzywa ale minęło dopiero 4 dni więc jeszcze poczekam
Jeśli będą problemy albo wszystko przejdzie zgodnie z założeniami co do grania nowego WM oczywiście się tym podziele
pozdrawiam
anonim001
204
Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
«
Odpowiedź #8 dnia:
Luty 07, 2011, 21:38:02 »
U mnie zatrzymywał się ekran gdy ROM (w moim przypadku 3.07BAI) zajmował więcej niż 70mb z "groszami". Zawsze gdy wgrałem "lżejszy" ROM to wszystko pięknie działało, nawet bez FullDOC'a
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »